Новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини

26 квітня 2024, 14:31

Польща пообіцяла надавати захист українцям без паспортів – глава МВС

Польща продовжить тимчасовий захист для українських біженців, заявив міністр внутрішніх справ країни, Марцін Кєрвінський. Він підтвердив, що українці без паспортів також матимуть можливість скористатися цією програмою. Наразі тимчасовий захист діє до 30 червня, але влада Польща готує продовження та збереже конфіденційність приватних даних біженців, включаючи тих, хто не має паспортів.
26 квітня 2024, 14:13

Нікополь під російським артилерійським вогнем: постраждала дитина

В п’ятницю, 26 квітня, Нікополь у Дніпропетровській області зазнав обстрілу з артилерії з боку російських військ. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у Telegram про це, наголошуючи, що серед постраждалих - 9-річний хлопчик.
26 квітня 2024, 13:14

Двома авіабомбами росіяни вдарили по Сумах – ОВА

У п’ятницю, 26 квітня, в Сумах сталася чергова атака з боку росії. За повідомленням Сумської ОВА, ворог скинув два КАБи на промисловий об'єкт міста. Наразі немає інформації щодо постраждалих в результаті атаки та масштабів завданих руйнувань.
26 квітня 2024, 12:28

Дергачі Харківського району: росіяни скинули авіабомби, четверо постраждалих

Внаслідок чергової російської атаки на Дергачі Харківського району постраждали двоє дітей. Цю інформацію розповів керівник Харківської обласної військової адміністрації. Дві дівчинки віком 16 та 5 років отримали першу медичну допомогу на місці ворожої атаки та не потребували госпіталізації. Наслідком російської атаки стала пожежа у двоповерховому будинку, яку екстрені служби намагаються ліквідувати.
26 квітня 2024, 12:15

Іспанія передасть Україні обмежену кількість ракет Patriot – ЗМІ

Іспанія погодилася передати Україні ракети для систем «Patriot» в контексті вимог НАТО та Європейського Союзу до країн Європи, що мають цю американську систему, передати їх ЗСУ. Рішення щодо передачі невеликої кількості ракет було прийняте після відмови Міністерства оборони Іспанії передати Україні батарею, розгорнуту вже з 2013 року на кордоні Туреччини та Сирії.
26 квітня 2024, 11:50

Міністру Сольському в суді було обрано запобіжний захід

На засіданні вищого антикорупційного суду був призначений запобіжний захід для міністра аграрної політики України, Миколи Сольського. Він був відправлений під варту, але має можливість внести заставу у розмірі 75 мільйонів гривень. Про це йдеться у матеріалі ВАКС із записом трансляції судового засідання. Прокурори клопотали про встановлення застави у розмірі понад 200 мільйонів гривень.
26 квітня 2024, 11:30

Ситуація щодо російського вторгнення на 26.04.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.04.24 орієнтовно склали 463930 російських загарбників, з яких 950 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
25 квітня 2024, 20:41

Укрзалізниця сьогодні під масовими атаками росії: загинули троє залізничників

У результаті сьогоднішнього обстрілу Донецької області зазнали втрат залізничники. Три працівники загинули, а ще четверо отримали поранення. Також відомо про атаку на Харківську область, де постраждали троє співробітників, та удар по Черкаській області, де пошкоджено залізничну інфраструктуру. Зафіксовано влучання біля залізничного вокзалу на Харківщині, постраждали 10 людей.
25 квітня 2024, 20:24

Росіяни вдарили по Балаклії: пошкоджено вокзал, щонайменше 10 постраждалих

Російські окупанти вдень у четвер, 25 квітня, обстріляли Балаклію Харківської області. Влучання зафіксовано біля залізничного вокзалу, наразі відомо про 10 постраждалих. У будівлі залізничного вокзалу повилітали усі вікна та пошкоджено покрівлю. Також зазнав шкоди й електропотяг, який під час російського обстрілу знаходився на відстані 15 метрів від епіцентру влучання.
25 квітня 2024, 19:51

Херсонщина під російським вогнем: постраждав рятувальник, згоріла цивільна вантажівка

Вдень у четвер, 25 квітня, рятувальники опинилися під повторною атакою дронів російських окупантів у передмісті Херсона, коли прибули на виклик. Також сьогодні вдень в Бериславському районі російський дрон атакував цивільну вантажівку. Було травмовано водія автомобіля та виникла пожежа у кабіні, яку рятувальники швидко загасили. Один з рятувальників отримав поранення, а також постраждала власниця сусіднього будинку, яка отримала поранення руки.
25 квітня 2024, 19:37

Міністр Микола Сольський подав заяву про відставку

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють у порушенні та оборудках із землею на суму 500 мільйонів гривень, подав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради у Facebook. Відставку Сольського буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань. Сам же міністр зробив заяву, що це стосується періоду з 2017 по 2018 рік, коли він займався адвокатською діяльністю.
25 квітня 2024, 15:19

Село на Харківщині під російським ракетним обстрілом, поранено людей похилого віку

Глава Харківської обласної військової адміністрації повідомив у четвер, 25 квітня, про обстріл Новоосинового Куп'янського району російськими військами. Він підкреслив, що в результаті ворожого удару постраждало цивільне населення – дві жінки отримали поранення. Пресслужба Харківської ОВА згодом уточнила, що постраждалим є жінки віком 73 і 75 років. Стан однієї з них важкий, а іншої – середньої тяжкості.
25 квітня 2024, 15:07

Литва та Польща висловили готовність допомогти повернути чоловіків призовного віку до України

Міністр оборони Литви, вслід за своїм польським колегою, висловив готовність допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку. Лаурінас Кащюнас припустив, що можливо запровадження обмежень для українських громадян призовного віку. Ці обмеження можуть стосуватися соціальних виплат, дозволів на роботу та інших документів. Точну кількість українців призовного віку у Литві складно визначити, додав міністр.
25 квітня 2024, 14:38

Загинули люди на Львівщині від вибуху в пункті прийому металобрухту

Внаслідок вибуху в пункті приймання металолому у Львівській області двоє людей загинули й одна постраждала. За даними поліцейських, у середу, 24 квітня 58-річна жителька одного із сіл Яворівського району разом зі своїм 54-річним сусідом доставили металеві предмети до пункту приймання металобрухту, розташованого в селі Старий Яр.
25 квітня 2024, 14:02

Перед законом відповідатимуть 11 директорів окупаційних «освітніх установ», які співпрацюють із загарбниками на Луганщині

За матеріалами Служби безпеки перед законом відповідатимуть ще 11 «директорів» освітніх установ, підпорядкованих так зв. «министерству образования» угруповання «лнр». Більшість із них – це колишні директори українських шкіл та гімназій, які після захоплення ворогом території області «перевзулись», пішли на співпрацю з агресором та зайнялися викоріненням української мови, історії та культури.
25 квітня 2024, 13:45

Ракетного удару завдали росіяни по залізниці на Черкащині у місті Сміла

Рятувальники показали наслідки ранкової ракетної атаки росії на місто Сміла Черкаської області, де завдано серйозних руйнувань цивільній інфраструктурі, а саме – пошкоджено 47 приватних житлових будинків та багатоповерхівки. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України, а також у Черкаській ОВА. Шестеро мирних мешканців, які постраждали та звертались за допомогою до медперсоналу, відмовилися від подальшої госпіталізації.
25 квітня 2024, 13:13

Від детонації боєприпасу загинули двоє військових у Миколаєві

У Миколаєві в середу, 24 квітня. стався потужний вибух на автомобільній парковці. Внаслідок детонації боєприпасу загинули двоє військових ЗСУ, які займались розвантажуванням снарядів. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань в четвер, 25 квітня.
25 квітня 2024, 12:34

ЗМІ повідомили, скільки ракет ATACMS отримала Україна

Україна отримала від США понад 100 тактичних балістичних ракет ATACMS більшого радіуса дії. Інформацію про це надала газета The New York Times, з посиланням на високопоставленого американського чиновника. Зазначається, що адміністрація США тримала відправлення ATACMS у повній таємниці, щоб не попереджати росіян.
25 квітня 2024, 12:19

Ситуація щодо російського вторгнення на 25.04.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 25.04.24 орієнтовно склали 462980 російських загарбників, з яких 1040 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
24 квітня 2024, 20:22

Бунт українців у Варшаві: обмеження консульських послуг

Від вчорашнього дня, коли українським чоловікам призовного віку 18-60 років повністю призупинили надання консульських послуг, вони активно виявляють своє обурення шляхом виходу на вулиці та штурму дипломатичних установ у всьому Світі. Сьогодні ситуація стала ще напруженішою. У Варшаві група українців заблокувала роботу паспортного сервісу, виступаючи з вимогами та залучивши поліцію.