Тарифи на воду зростуть з 1 липня на 30% - НКРЕКП. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
29 червня 2023, 18:01

Тарифи на воду зростуть з 1 липня на 30% - НКРЕКП

НКРЕКП затвердила підвищення тарифів на воду в два етапи з 1 липня та 1 вересня. Рішення регулятора було прийняте сьогодні. Представник комісії наголосив, що на першому етапі зміни тарифу впливають різні фактори, такі як збільшення вартості електричної енергії, зростання вартості реагентів та зміна обсягів реалізації. На другому етапі чинники зростання полягають у зміні витрат на оплату праці і виконання зобов'язань за кредитними угодами.

Нагадаємо: Електроенергія для бізнесу здорожчає до 80%

Руслан Кайдаш, член НКРЕКП, зазначив, що в середньому тарифи зростуть на 30%. Він пояснив, що це означає, що середньостатистична сім'я повинна буде платити близько 60 гривень більше за водопостачання і водовідведення. Проте Кайдаш відзначив, що ця цифра не є надто високою.

Також Кайдаш уточнив, що деякі водоканали можуть мати ще більше підвищення тарифів, враховуючи зростання боргів за електричну енергію.

Член комісії вважає, що рішення не впливатиме на тих, хто отримує субсидії, оскільки субсидії будуть перераховані.

Раніше повідомлялось: Тарифи на воду можуть зрости з 1 липня на 33%


irta-fax
+Поширити: