У грудні Україна отримала $5 млрд фінансової допомоги. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
27 грудня 2023, 17:44

У грудні Україна отримала $5 млрд фінансової допомоги

У грудні 2023 року Україна отримала значну суму зовнішнього фінансування у розмірі 5 млрд доларів США, з них 11% складають грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів у середу, 27 грудня.

📢«5 млрд доларів США зовнішнього фінансування надійшло до загального фонду Державного бюджету України у грудні 2023 року. Грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах, склали 11% із загального обсягу фінансової допомоги», - заявили у відомстві.

📈 Ці кошти надійшли від різних донорів, зокрема:

  • Японії - 2,2 млрд доларів (пільгове фінансування та гранти);
  • ЄС - 1,6 млрд доларів (пільгове фінансування);
  • МВФ - близько 900 млн доларів (пільгове фінансування);
  • Норвегії - 190 млн доларів (грант);
  • Німеччини - 55 млн доларів (грант);
  • США - 50 млн доларів (грант);
  • Швейцарії - 20 млн доларів (грант);
  • Світовий банк - 8 млн доларів (пільгове фінансування).

📊 Зазначені кошти будуть спрямовані на фінансування видатків пріоритетних соціальних сфер, включаючи оплату праці працівників освіти та охорони здоров’я, гуманітарні потреби і соціальний захист населення.

❗ Нагадаємо, віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко вже попереджала, що існує висока ймовірність того, що буде затримана виплата заробітних плат державним службовцям і пенсій мільйонам українців, якщо США та Євросоюз не зможуть надати обіцяну фінансову підтримку Україні на початку наступного року.

📅Як раніше повідомлялось, республіканці у Сенаті США не спромоглись дійти згоди з Білим домом щодо змін у міграційному законодавстві, до яких прив’язали пакет фінансової допомоги Україні та Ізраїлю у розмірі понад $100 млрд. Розгляд важливого фінансування відклали до січня 2024 року.


Джерело: "Міністерство фінансів України"
+Поширити: