Новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини

17 лютого 2024, 17:41

Естонія отримала від США конфісковані російські активи для допомоги Україні

Сполучені Штати вперше в історії передали конфісковані російські активи з метою підтримки України. Гроші у сумі 500 тисяч доларів будуть перераховані Естонії. Ці кошти були конфісковані у справі про мережу незаконних закупівель високоточних верстатів для військової промисловості росії. Це стало першою у своєму роді передачею грошей іноземному союзнику з метою допомоги Україні.
17 лютого 2024, 17:00

Під російським обстрілом знову опинився Куп’янськ на Харківщині, є постраждалі

Окупаційні війська російської федерації обстріляли місто Куп'янськ у Харківській області. Ворог вдарив по місту близько 13:30 за місцевим часом, про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації. Зараз триває ліквідація наслідків обстрілу.
17 лютого 2024, 16:47

Підписано угоду про гарантії безпеки між Францією та Україною

Українська та французька сторони уклали в п’ятницю, 16 лютого, угоду про гарантії безпеки на 10 років. Франція також продовжить підтримку України у сферах постачання техніки, навчання військових та допомоги цивільним. Крім того, Макрон заявив про додаткову допомогу Франції в розмірі 6 млрд євро на військові потреби України. Ця допомога має зміцнити оборонні можливості країни.
17 лютого 2024, 14:44

Поліцейські отримали пакет технічної допомоги від США для фіксації російських злочинів

Слідчі підрозділи МВС України отримали новий пакет технічної допомоги від Сполучених Штатів, що включає 66 автомобілів, 250 дронів, 9 систем 3D наземного лазерного сканування зі спеціальним програмним забезпеченням та ДНК-лабораторії. Ігор Клименко наголосив, що нова техніка допоможе швидко та ефективно виявляти та фіксувати всі злочини, які заподіяла росія.
17 лютого 2024, 14:26

Знищено одразу три винищувачі російських окупантів

Вранці 17 лютого підрозділи Повітряних сил ЗСУ знищили на Східному напрямку одразу три російських винищувачі. Про це повідомив командувач Повітряних сил України. За його словами ліквідовано два ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35. Також раніше було повідомлено, що ЗСУ знищили російський вертоліт Ка-52 на авдіївському напрямку.
17 лютого 2024, 13:24

Головнокомандувач Сирський про вихід з Авдіївки: перехід до оборони на більш вигідних рубежах

Збройні сили України здійснили виведення військ з Авдіївки. Про це поінформував головнокомандувач ЗСУ. Сирський підкреслив, що українські військовослужбовці зробили все можливе для знищення противника і завдали йому значних втрат у живій силі та техніці. Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський також підтвердив виведення військ з Авдіївки та їх перехід на нові позиції оборони.
17 лютого 2024, 12:05

Ситуація щодо російського вторгнення на 17.02.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.02.24 орієнтовно склали 401350 російських загарбників, з яких 1050 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
16 лютого 2024, 19:41

Потужний пакет військової допомоги від Німеччини: бронетехніка, дрони, снаряди

Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги. Про це свідчать публіковані відомості на сайті уряду ФРН у п’ятницю, 16 лютого. Зазначено, що українські військові отримали 18 бронетранспортерів, проте точної моделі техніки не вказано. Олаф Шольц також зробив анонс про виділення Україні потужного пакета військової допомоги на 1,1 млрд євро.
16 лютого 2024, 18:34

Між Україною та Німеччиною підписано безпекову угоду

Президент України Володимир Зеленський і канцлер ФРН Олаф Шольц уклали двосторонню угоду про безпекову співпрацю між країнами. В угоді зафіксована чітка позиція Німеччини щодо санкцій проти агресора, трибуналу, заморожених активів. Угода також передбачає механізм екстрених консультацій у разі можливого майбутнього збройного нападу росії на Україну.
16 лютого 2024, 16:40

Двоє чоловіків загинули на Харківщині, підірвавшись на міні – ОВА

Трагедія сталася вранці п’ятниці, 16 лютого, у селі Довгеньке Ізюмського району. На міні підірвалися троє цивільних. Нині Україна відома як одна з найбільш замінованих країн світу. За минулий рік сапери зробили важливий крок у розмінуванні деокупованих територій – вони очистили 343 квадратні кілометри від вибухонебезпечних предметів та наслідків війни.
16 лютого 2024, 14:03

На росії помер Олексій Навальний

Російський опозиційний лідер та політик Олексій Навальний помер у ВК-3 Полярний в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу на росії. За час ув'язнення Олексія Навального 27 разів відправляли до штрафного ізолятора. За словами його близьких, він провів у ШІЗО 308 днів.
16 лютого 2024, 13:07

До України поверненули тіла 58 загиблих Захисників

У межах нового етапу репатріаційних заходів до України повернули тіла 58 загиблих Захисників України. ЗСУ забезпечать транспортування останків до визначених державних установ для подальшої ідентифікації представниками правоохоронних органів та судово-медичними експертами. Після проведення ідентифікації тіла українських воїнів будуть передані рідним для проведення гідного поховання.
16 лютого 2024, 12:48

Троє колаборантів «посадовців лнр» на Луганщині отримали підозру

СБУ зібрала доказову базу на трьох колаборантів, які в результаті окупаційної «адміністративної реформи» та псевдовиборів очолили структури «муниципальных обранований» на захоплених ворогом територіях Луганщини. Усі троє попередньо засвідчили прихильність російському агресору, отримавши партійні квитки «Единой россии». За вчинення цього злочину їм загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.
16 лютого 2024, 12:11

Ситуація щодо російського вторгнення на 16.02.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.02.24 орієнтовно склали 400300 російських загарбників, з яких 1210 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
16 лютого 2024, 12:02

Президент України прибув з анонсованим візитом до Німеччини

Президент України Володимир Зеленський розпочав свою поїздку до країн Західної Європи та вже прибув до Берліна. Заплановано підписання угоди з безпеки між ФРН та Україною, а також пресконференція. У другій половині дня очікується візит Зеленського до Парижу, де він має намір підписати угоду про безпеку з президентом Франції Еммануелем Макроном.
15 лютого 2024, 14:28

СБУ повідомила про підозру "співачку" таїсію повалій

Співачка таїсія повалій отримала підозру через заклики захопити всю Україну. Про це повідомила СБУ у четвер, 15 лютого. Експертиза підтвердила факти підривної діяльності таїсії повалій на користь росії. Оскільки таїсія повалій перебуває на території росії, то зараз тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини.
15 лютого 2024, 14:07

На росій в Бєлгороді від роботи російської ППО загинуло п’ятеро росіян

На росії у Бєлгороді, за словами губернатора Бєлгородської області в'ячеслава гладкова, внаслідок роботи системи протиповітряної оборони загинуло п'ятеро людей. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі. Місцевий телеграм-канал повідомив, що суттєвих ушкоджень зазнав один з ТЦ міста.
15 лютого 2024, 13:45

На росії пролунав потужний вибух на оборонноу заводі «роскосмосу»

У місті Бійську Алтайського краю рф стався потужний вибух у районі оборонного підприємства в четвер, 15 лютого. Місцеві ЗМІ вказують, що за даними керівництва, вибух був пов'язаний з «технологічним процесом» на підприємстві. Зазначено, що причин для хвилювання, нібито, немає або ж просто «бєз панікі» продовжується на росії.
15 лютого 2024, 13:20

Херсон під черговим російським обстрілом: поранено дитину, загинув юнак

У місті Херсон було поранено 14-річну дівчинку під час обстрілу з боку російських загарбників. Голова Херсонської ОВА. За його словами, зараз дівчинка перебуває в реанімації під наглядом лікарів із Херсона, її стан стабілізували, але він залишається важким. Також окупанти вчора нещадно гатили по Херсону. Удари відбувались по житлових кварталах міста.
15 лютого 2024, 12:47

ЗМІ: Угорщина блокує 13 пакет санкцій проти росії

Затвердження 13-го пакету санкцій Євросоюзом проти росії було заблоковане Угорщиною. Згідно з повідомленням, на вчорашньому засіданні послів країн ЄС Угорщина виступила проти нового пакету санкцій, спрямованого проти понад 200 осіб та організацій із росії, Китаю та інших країн, що, ймовірно, підтримують кремль у військових діях.