Новини спорту. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини спорту

02 вересня 2023, 17:46

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стає чемпіонкою світу!

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула перемогу на етапі Діамантової ліги у стрибках у висоту, який відбувся в китайському Сямені. Її вражаюча перемога на висоті 2.02 метра виявилась не лише особистим рекордом сезону, але й встановленим кращим результату сезону у світі. Перемога на цьому етапі Діамантової ліги гарантує Ярославі Магучіх участь у Суперфіналі змагань.
23 серпня 2023, 21:29

Україна достроково вийшла в 1/8 фіналу на жіночому Євро з волейболу

Українська жіноча збірна з волейболу здобула перемогу над командою Словенії з рахунком 3:1 (19:25, 25:23, 26:24, 25:17). Ця важлива перемога принесла українкам змогу достроково забезпечити собі місце в 1/8 фіналу на жіночому Євро-2023 з волейболу, повідомлено з Національного олімпійського комітету.
21 серпня 2023, 22:13

Воїн подолав Лондонський марафон на протезі, тримаючи прапор України

У житті військових бувають моменти, коли вони стикаються з випробуваннями, що перевищують можливості звичайних людей. Існують ті, хто навіть у таких ситуаціях стає прикладом незламності та надії для інших. Одним із таких героїв є Роман Кашпур, воїн під псевдо "Скіф". Також, перший ветеран України, який в Лондоні пробіг на протезі повну марафонську дистанцію довжиною 42 кілометри.
14 серпня 2023, 21:33

Бойкотувати Олімпіаду-2024 готові 35 країн, якщо допустять рф та Білорусь - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив надію, що МОК прийме рішення щодо відсторонення спортсменів з росії та Білорусі від участі в Олімпійських іграх-2024, запланованих у Парижі. Шмигаль зазначив, що потужна міжнародна коаліція, до якої входять Україна та 34 інші країни, прагне підтримувати чесний спорт і готова вжити заходів для бойкоту Олімпійських ігор у разі допущення росії та Білорусі.
08 серпня 2023, 17:09

Олексій Середа здобув срібну нагороду у Суперфіналі Кубка світу зі стрибків у воду у Берліні

У кваліфікації він показав четвертий результат, а уже в фіналі провів програму лише з одним невдалим стрибком. Як наслідок, Олексій Середа набрав у фіналі 480.45 бала – і став другим. Українець поступився лише представнику Китаю, 4-разовому чемпіону світу Яну Хао.
06 серпня 2023, 21:52

Вперше Україна здобула медаль чемпіонату Євро з пляжного волейболу

Українська пара Сергія Попова та Едуарда Рєзніка здобула бронзову медаль чемпіонату Європи з пляжного волейболу, що відбувся у Відні в 2023 році. У "бронзовому" матчі українці змагалися проти італійців Самуеле Коттафаву та Паоло Ніколаї. Ця перемога стала історичною, оскільки вперше українська команда з пляжного волейболу змогла пройти до півфіналу на чемпіонаті Європи, який проходить з 1993 року.
05 серпня 2023, 22:09

Ольгу Харлан переслідують в соцмережах та надсилають фото померлих бійців

Українська фехтувальниця Ольга Харлан опублікувала свої враження про соціальний булінг, з яким стикнулася після відмови потиснути руку росіянці Ганні Смірновій на чемпіонаті світу у Мілані. При цьому, Харлан також зазначила, що більшість повідомлень, які вона отримала, були виражені словами підтримки від українських прихильників.
04 серпня 2023, 20:08

Представниця Попасної – срібна призерка чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи

З 31 липня по 6 серпня у французькому місті Меріньяк проходить чемпіонат Європи з жиму лежачи та класичного жиму лежачи. Луганщину у складі збірної команди України представляють Наталія Череменко та Ганна Кадацька з міста Попасна. Так, Ганна Кадацька стала другою з результатом 112,5 кг у ваговій категорії до 69 кг"
02 серпня 2023, 22:07

За участі шахістів з Луганщини у Києві відбувся міжнародний шаховий турнір

Владислав Бахмацький – міжнародний майстер з шахів, вихованець луганської шахової школи та Олег Столяревський – кандидат у майстри спорту, виконавчий директор Луганської обласної федерації шахів взяли участь у шаховому турнірі «Kyiv summer – 2023», який відбувся 30 липня у Києві, на базі ГО «Шахова школа».
02 серпня 2023, 16:34

У п’ятницю троє спортсменів з Луганщини стартують у суперфіналі Кубка Світу зі стрибків у воду

У Берліні змагатимуться найсильніші спортсмени з 19 країн Світу, які зуміли відібратися за підсумками двох попередніх етапів – у Сіані та Монреалі. Україну представлятимуть шість спортсменів, три з яких виступають за Луганщину. Це - Олег Колодій, Соф'я Есман та Олексій Середа.
28 липня 2023, 21:50

FIE скасував дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан

Згідно з інформацією, що надійшла від La Repubblica, Виконавчий комітет Міжнародної федерації фехтування (FIE) скасував дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан, дозволивши їй прийняти участь у чемпіонаті світу в Мілані. Ці змагання мають вирішальне значення для кваліфікації на Олімпійські ігри 2024 року, що відбудуться у Парижі.
28 липня 2023, 20:20

Харлан автоматично допустили до Олімпіади-2024 в Парижі - МОК

Українська шаблістка Ольга Харлан отримала кваліфікацію на Олімпійські ігри-2024 у Парижі згідно рішення Міжнародного олімпійського комітету. Про це міністр молоді та спорту, а також президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт повідомив 28 липня на своїй сторінці у Facebook.
27 липня 2023, 21:49

МОК закликав до «делікатного» ставлення відносно українських спортсменів

Міжнародний олімпійський комітет звернувся до спортивних федерацій з закликом проявляти делікатність під час проведення змагань між українськими спортсменами та росіянами, що виступають під нейтральними прапорами. Цей заклик стосується ситуації, пов'язаної з дискваліфікацією української фехтувальниці Ольги Харлан на чемпіонаті світу з фехтування.
27 липня 2023, 16:14

Президент федерації фехтування України спростовує, що дискваліфікацію Харлам було скасовано

Президент федерації фехтування України спростовує, що дискваліфікацію Харлам було скасовано. За його словами, Україна розраховує, що розгляд апеляції відбудеться у найближчі дні, але мова про повернення на змагання вже не йде.
27 липня 2023, 15:58

Ольгу Харлан, лідера збірної України з фехтування, дискваліфікували за відмову "тиснути руку" росіянці

27 липня 2023 року стало відомо, що Ольгу Харлан, лідера збірної України з фехтування, дискваліфікували з чемпіонату світу в Мілані. Причиною дискваліфікації стала відмова спортсменки потиснути руку «нейтральній» росіянці Анні Смірновій.
27 липня 2023, 14:32

Показали дизайн факела Олімпійських ігор в Парижі 2024

Організатори Олімпійських ігор в Парижі представили громадськості дизайн олімпійського факела, який буде використовуватися під час змагань. Створення цього важливого атрибуту було доручено відомому французькому художнику Матьє Леаннеру.
23 липня 2023, 17:38

На чемпіонаті Європи з богатирської тяги спортсмен з Луганщини отримав «бронзу»

Кремінський спортсмен Олександр Дубовий здобув важливе досягнення на чемпіонаті Європи з богатирської тяги в мальовничому місті Батумі. За повідомленням Кремінської міської ради, Олександр Дубовий виборов третє місце у категорії "Masters, 105 kg".
21 липня 2023, 18:18

В Японії на Чемпіонаті світу у Фукуоці – українці серед найкращих

Українська збірна з артистичного плавання продемонструвала вражаючий результат на чемпіонаті світу у Фукуоці, Японія, здобувши бронзові нагороди у вільній програмі. Також український спортсмен Олексій Середа проявив вражаючу майстерність в стрибках у воду з 10-метрової вишки.
17 липня 2023, 13:51

Сєвєродончанин здобув золоту медаль на Кубку України з легкої атлетики у Львові

Сєвєродончанин Олег Кукота здобув золоту медаль на Кубку України з легкої атлетики у Львові. Про це повідомляє КДЮСШ 2 міста Сєвєродонецьк Луганської області. Вихованець КДЮСШ 2 Олег Кукота виборов ЗОЛОТО в бігу на 110 метрів з барʼєрами з результатом 13.96.
13 липня 2023, 18:49

Українська тенісистка Еліна Світоліна зазнала поразки у півфіналі Вімблдону

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№ 76 WTA) зазнала поразки у півфіналі Вімблдону від чеської спортсменки Маркети Вондроушової (№ 42 WTA) з рахунком 3:6, 3:6. Це був другий вихід Еліни Світоліної до півфіналу Вімблдону в її кар'єрі. У чвертьфіналі українська тенісистка здивувала усіх, перемігши першу ракетку світу з Польщі Ігу Свьонтек.