Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

11 жовтня 2023, 20:57

Черговий скандал із працівниками Львівського ТЦК: чоловіка силою затримали на вулиці

В мережі з'явилося свіже відео жорсткого затримання громадянина представниками військкомату (ТЦК та СП). Цього разу насильницький інцидент стався у Львові. У Львівському обласному ТЦК вже відреагували на запис і запевняють, що розпочали перевірку. Як повідомляється у багатьох Telegram-каналах, чоловіка затримали на очах у перехожих та вивезли до обласного Територіального центру комплектування (ТЦК) на вулиці Липинського.
11 жовтня 2023, 14:18

Зеленський про вибори та свій другий президентський термін

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про свої плани щодо участі у президентських виборах під час інтерв'ю Digi24. Він заявив, що він не планує йти на другий термін після закінчення війни, але якщо вибори відбудуться у період війни, то він розглядає можливість балотування.
11 жовтня 2023, 13:36

Зростає кількість загиблих в Ізраїлі через напад ХАМАС: понад 1200 осіб – ЗМІ

Кількість жертв нападу палестинського терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль стали понад 1200 осіб, ще близько 3000 отримали поранення, повідомляє газета The Times of Israel в середу, 11 жовтня, за даними ЗМІ. Серед загиблих вказані громадяни Ізраїлю, США, України, Росії, Таїланду, Непалу та Франції.
10 жовтня 2023, 13:56

По Авдіївці росіяни ведуть масований обстріл

Зранку у вівторок розпочався обстріл авіацією та артилерією міста Авдіївка у Донецькій області з боку російських агресорів. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 10 жовтня. Місцеві мешканці розмістили в мережі відео, на яких помітний дим та чутні вибухи.
09 жовтня 2023, 20:31

Відсторонено від посади мера міста Суми

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив тимчасове відсторонення від посади мера Сум, Олександра Лисенка, через його підозру у хабарництві, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в понеділок, 9 жовтня. Зазначено, що тривалість відсторонення підозрюваного складає два місяці, на період до 9 грудня.
09 жовтня 2023, 20:01

Припинено всю допомогу від ЄС Палестині після нападу ХАМАС на Іхраїль

Європейська комісія призупинила фінансування проєктів розвитку Палестини після атаки терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль. До того ж Єврокомісія негайно припиняє виплати за проєктами, що є для Палестини. Вона також переглядає всі проєкти та оцінює весь бюджетний портфель. Тим часом нові пропозиції щодо фінансування допомоги палестинцям відкладені до "подальшого повідомлення".
09 жовтня 2023, 17:39

Терористи з пвк «вагнер» тренували та готували ХАМАС до атак на Ізраїль

Група бійців зі складу приватної військової компанії «вагнер», яка покинула територію Білорусі, зафіксована у здійсненні тренувань та передачі свого бойового досвіду представникам ХАМАС. Про це повідомив Центр національного спротиву 9 жовтня. Основними аспектами навчання групи стали підготовка до штурмів та використання малих безпілотників із вибуховими пристроями.
09 жовтня 2023, 16:45

Побиття та знущання з мобілізованих в Чернівецькому ТЦК

В соцмережах набув розголосу відеоролик, нібито, з камер спостереження в Чернівецькому ТЦК та СП, де зафіксовано побиття та знущання з чоловіка військовослужбовцями та іншим чоловіком в цивільному в той час, як працівники поліції за цим спостерігали. Відео датоване 30 липня 2022 року, але інформація потребує додаткової перевірки та підтвердження.
08 жовтня 2023, 20:39

Збільшилась кількість жертв нападу на Ізраїль і становить понад 700 людей

Зафіксовано понад 700 загиблих та 2100 поранених серед ізраїльтян у результаті терористичної атаки ХАМАС, яка розпочалася 7 жовтня. Пресслужба уряду Ізраїлю також повідомила про те, що близько 100 громадян Ізраїлю знаходяться у полоні в секторі Газа.
08 жовтня 2023, 14:17

Одного з лідерів ХАМАС, Аймана Юніса, ліквідовано сьогодні вранці, – ЗМІ

В Секторі Газа ліквідовано одного з лідерів угруповання ХАМАС, Аймана Юніса. Його тіло було знайдено під руїнами його ж будинку у Нусіраті, який було знищено внаслідок повітряного удару під час контртерористичної операції армії Ізраїлю.
08 жовтня 2023, 13:45

ЗМІ: повідомляється, що в Єгипті поліцейський відкрив вогонь по туристах з Ізраїлю

У місті Олександрія в Єгипті поліцейський відкрив вогонь по туристах з Ізраїлю. Повідомляється про загибель щонайменше двох ізраїльтян і одного місцевого жителя. Про це 8 жовтня повідомив телеканал Sky News Arabia з посиланням на джерело у службі безпеки Єгипту.
07 жовтня 2023, 21:30

У Лисичанську на Луганщині окупанти облаштували військовий шпиталь у житловому будинку

У Лисичанську Луганської області російські окупанти влаштували військовий шпиталь у житловому будинку, де проживає мирне населення. Російські окупанти продовжують розміщувати військові шпиталі у будинках із мирними жителями.
07 жовтня 2023, 21:17

Ізраїль знову під масованим ракетним обстрілом та зупиняє подачу електрики в сектор Газа

Ізраїль припиняє постачання електроенергії до сектору Газа під час нападу терористів ХАМАС, що становить понад половину загального обсягу постачання. На даний час Тель-Авів знову опинився під масованим ракетним обстрілом з боку Сектору Газа. Працює система протиракетної оборони «Залізний купол», але є влучання в середмістя.
07 жовтня 2023, 18:11

Армія Ізраїлю ліквідувала щонайменш 160 палестинців – ЗМІ

Ізраїль продовжує вести бойові операції у Секторі Гази у відповідь на напад з боку ХАМАС. ЗМІ також повідомило про пошкодження машини швидкої допомоги в Хан-Юнісі через атаку Ізраїлю, що на півдні Сектора Газа, у результаті чого поранено кількох палестинців.
07 жовтня 2023, 17:42

Скасувати вибори президента на росії пропонує кадиров

Голова Чеченської республіки рамзан кадиров (в народі дон-диров - прим.ред.) висловив пропозицію "тимчасово" призупинити проведення виборів президента на росії. Про це він заявив в суботу, 7 жовтня, на акції в Грозному, присвяченої дню народження путіна, про що розповіло місцеве пропагандистське видання «Чечня сьогодні».
07 жовтня 2023, 16:50

Бої тривають в 14 населених пунктах Ізраїлю – ЗМІ

Запеклі бої та несамовитий хаос охопив Ізраїль, коли терористи прорвалися на його територію з сектора Газа. В 14 ізраїльських населених пунктах на відстані до 15 км від кордону тривають інтенсивні військові дії, зокрема в місті Офакім, де вже була ліквідована одна з груп бойовиків, що складався з восьми людей.
07 жовтня 2023, 13:11

Село Гроза на Харківщині відвідала група експертів ООН

Група експертів ООН відвідала село Гроза в Харківській області, де внаслідок російського ракетного удару загинули понад 50 мирних мешканців. Міжвідомча місія ООН спілкувалась з місцевими мешканцями для отримання інформації щодо обстрілу населеного пункту, а також доставила ліки та будівельні матеріали.
06 жовтня 2023, 14:13

Україні вдалося повернути тіла 64 загиблих захисників

Україні вдалося завершити операцію з повернення тіл 64 загиблих військовослужбовців. Також, відповідно до міжнародного гуманітарного права, Україна передала тіла та рештки російських комбатантів, які загинули внаслідок збройної агресії проти України. Україна продовжує активно використовувати всі можливі законні заходи в рамках міжнародного гуманітарного права.
05 жовтня 2023, 22:39

путін про загибель пригожина: то не ми, то він сам себе

Сьогодні, 5 жовтня, поки що президент на росії путін на форумі «валдай» зробив заяву, що власник пвк «вагнер» євген пригожин підірвав себе сам.
05 жовтня 2023, 20:39

Херсон під російськими обстрілами: двоє загиблих

Увечері 5 жовтня російські війська завдали удару по Херсону, при цьому, на жаль, є жертви серед мирного населення.Нагадаємо, вранці 5 жовтня в Херсоні в результаті російського обстрілу загинули чоловік і жінка. Також внаслідок обстрілу російськими військами території Херсонської міської територіальної громади пошкоджений соціально-медичний заклад в одному зі старостинських округів.