Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

05 жовтня 2023, 20:25

Три дні жалоби оголошено на Харківщині

У Харківській області оголошено триденну жалобу через трагедію у селі Гроза, де внаслідок російського теракту загинула 51 людина. За його словами, терористична атака росіян на село Гроза стала найкривавішим злочином окупантів у Харківській області за весь період повномасштабного вторгнення.
05 жовтня 2023, 13:13

Запрошуємо старшокласників на профорієнтаційний урок

6 жовтня 2023 року о 14:50 відбудеться профорієнтаційний урок для учнів 8-9 класів гімназії №25 м. Лисичанська. Мета заходу — ознайомлення молоді з актуальними професіями на ринку праці, типами професій, важливістю правильного вибору майбутньої діяльності. Учасникам також буде запропоновано пройти психологічні тести на платформі «Моя професія — консультаційна мережа».
04 жовтня 2023, 13:30

У Рівному рятувальники реанімували песика, якого врятували з пожежі

У понеділок, 2 жовтня, о 17:40 рятувальники з Рівного отримали виклик про пожежу у багатоквартирному житловому будинку на вулиці Василя Червонія. Вогонь охопив квартиру на четвертому поверсі. Рятувальники, використовуючи апарати для захисту органів дихання та зору, увійшли в задимлену квартиру. Співробітники ДСНС витягли з задимленої кімнати собаку, яка вже була без свідомості.
04 жовтня 2023, 13:14

Повідомляється, що путін їде до Жапарова

Поки що президент на росії володимир путін планує здійснити офіційний візит до Киргизстану наступного тижня. Про це повідомив Муратбек Азимбакієв, завідувач відділу зовнішньої політики адміністрації президента Киргизії. У рамках майбутнього візиту заплановано двосторонні переговори між Жапаровим та путіним.
02 жовтня 2023, 17:57

У МВС підтвердили самогубство підлітків у Києві

Правоохоронці розслідують подію, яка трапилася 2 жовтня у Києві, де двоє молодих людей випали з 24 поверху будинку. Слідчим відділом Дніпровського управління розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України з позначкою – самогубство. Тіла загиблих направлені на судово-медичну експертизу, про це повідомили у МВС.
02 жовтня 2023, 17:13

На Одещині потонули дві дитини у штучній водоймі

Вранці в понеділок, 2 жовтня, під Одесою в штучній водоймі сталася трагедія: двоє 13-річних підлітків потонули. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області. Вранці до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Досвідне Одеського району під час купання у штучній водоймі зникли діти. На місце події прибули водолази ДСНС, які вилучили з води тіла двох 13-річних хлопчиків.
01 жовтня 2023, 18:34

Мітинги та протести сколихнули Варшаву на тлі майбутніх виборів

У Варшаві в цю неділю, 1 жовтня, тисячі людей долучилися до мітингу опозиції, повідомляє Reuters. Опозиція сподівається, що цей марш стане найбільшим протягом останніх десятиліть і заохотить людей брати участь у виборах. За інформацією польських ЗМІ, на мітингу зібралося близько 600-800 тисяч людей.
01 жовтня 2023, 14:08

В окупованому Криму росіянам страшно. Загарбники активно посилюють оборону

Після ударів Збройних Сил України, окупанти здійснюють переміщення засобів протиповітряної оборони до міста Сімферополь, а також розпочали будівництво нових оборонних споруд. За отриманою інформацією від кримського підпілля, російські війська отримали нові директиви щодо підвищення обороноздатності окупаційних сил на півострові. Партизани також зафіксували будівництво нових фортифікаційних споруд, відомих як "зуби дракона".
30 вересня 2023, 17:40

На окупованих територіях росіяни припинять надавати медпослуги українцям

З наступного року на лікування в лікарнях на тимчасово окупованих територіях російські загарбники вирішили приймати українців як іноземців, які не мають медичного страхування. Іншими словами, ті, хто відмовився від отримання російського паспорта, ризикують залишитися без медичного обслуговування. Про це повідомляє "Центр національного спротиву".
29 вересня 2023, 17:54

Сьогодні День пам’яті трагедії Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту

У 1941 році впродовж двох днів, 29-30 вересня, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл беззбройного цивільного населення. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні було вбито майже 34 тисячі людей. 1, 2, 8 і 11 жовтня розстріляли ще близько 17 тисяч осіб.
28 вересня 2023, 14:05

Олексій Кузєцов: «Засуджую псевдовибори на Луганщині, які однозначно не є легітимними»

Днями голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав ухвалений раніше парламентарями проєкт постанови № 10054. Про що цей документ та чому підтримав його прийняття – розповідає народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов.
27 вересня 2023, 17:16

Окупанти посилюють мобілізацію на захоплених територіях півдня України

Окупаційна влада росії на півдні Херсонської області посилює мобілізаційні заходи, інформує пресслужба Центру національного спротиву.
27 вересня 2023, 14:40

Загарбники намагаються створити пряме залізничне сполучення на окупованій Донеччині

Російські окупанти ведуть роботи щодо створення прямого залізничного сполучення з тимчасово загарбаними територіями в Донецькій області, зокрема Маріуполем, Волновахою та Донецьком. Цю інформацію підтвердив Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя.
27 вересня 2023, 13:34

Більше 100 людей загинуло на весіллі в Іраку

У результаті пожежі, яка спалахнула під час весільної вечірки в районі Хамданія в іракській провінції Найнава, загинули понад сотня осіб, а близько 150 отримали поранення. Рятувальники працювали над пошуками виживших у руїнах спаленого будинку протягом ночі та ранку.
27 вересня 2023, 13:18

Суд у Нью-Йорку визнав Дональда Трампа винним у шахрайстві

Суд у Нью-Йорку прийняв рішення, в якому стверджується, що колишній президент США Дональд Трамп та його сімейний бізнес завищували вартість своєї власності та інших активів, а це може мати серйозні наслідки для його бізнесу в штаті. Агентство Reuters повідомляє, що Трампа визнали винним у шахрайстві у цьому випадку.
25 вересня 2023, 21:10

Горить черговий російський склад у районі Нової Каховки – Андрющенко

У районі тимчасово окупованої Нової Каховки на Херсонщині виникла пожежа на російському складі. Про це інформує Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя, у своєму повідомленні в Telegram.
25 вересня 2023, 20:34

На росії вирішено закрити завод Candy, наступним може бути Haier

Компанія Haier, китайський виробник побутової техніки, який володіє російською юридичною особою італійського бренду Candy, прийняла рішення закрити свій завод на росії. Це рішення було прийняте через спад попиту та конкуренцію з боку дешевших китайських, та інших брендів, які поки що збираються на росії. У компанії Haier залишився ще один завод на росії, а його майбутнє зараз обговорюється.
25 вересня 2023, 17:40

Уламки російської ракети С-300 впали у Придністров’ї

У невизнаному Придністров'ї, після ракетної атаки російської федерації на Одеську область, були зафіксовані уламки ракети С-300, які впали на територію «пмр». Вибух ракети стався в повітрі. Про це 25 вересня повідомив співголова Об'єднаної контрольної комісії з управління миротворчою операцією від невизнаного Придністров'я.
25 вересня 2023, 17:20

Від російської атаки на Одесу постраждали об’єкти зі списку ЮНЕСКО

В результаті масованої атаки ракетами та безпілотниками, яка сталася в ніч на 25 вересня в Одесі, зазнали пошкоджень будівля морського вокзалу та історичні об'єкти в центрі міста, які включені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
24 вересня 2023, 20:24

У Херсоні постраждало вже 6 цивільних, росіяни скинули авіабомби

Ситуація в Херсоні залишається важкою, оскільки окупанти продовжують обстрілювати місто. За даними голови обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, ворог скинув на місто дві авіабомби. Одну з них вони спрямували у промзону Дніпровського району, а іншу — по цивільній інфраструктурі в Корабельному районі.