Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

31 жовтня 2023, 17:31

На Вінничині оголошено надзвичайний стан через спалах гепатиту А

Ситуація зі спалахом гепатиту A на Вінниччині визначено як надзвичайну на рівні області. У регіоні посилюють протиепідемічні заходи, повідомила 31 жовтня пресслужба Міністерства охорони здоров'я. За результатами позачергового засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій спалах визнано надзвичайною ситуацією природного характеру обласного рівня.
31 жовтня 2023, 13:49

Велика пожежа на Буковині: горить національний природний парк

У Чернівецькій області продовжується ліквідація пожежі, що виникла на території національного природного парку. Про це інформує пресслужба ДСНС України. Рятувальники підтверджують, що на цей час немає загрози для населених пунктів.
30 жовтня 2023, 14:05

Залишки «вагнерівців» заявили про перехід до росгвардії

Приватна російська військова компанія «вагнер» оголосила про формальний перехід до складу «росгвардії» та плани повернення до бойових дій в Україні. Відзначено, що всім бойовикам «вагнера» пропонують укласти індивідуальний контракт, інакше вони "працюватимуть на існуючих умовах". Однак, вся структура пвк «вагнера», порядок роботи та командири залишаться незмінними.
30 жовтня 2023, 13:33

Українцям приготуватись до «смарт-мобілізації»

В Україні планується впровадження "смарт-мобілізації", що дозволить громадянам вибирати самостійно напрямок, або спеціалізацію на яку вони хочуть мобілізуватися. Якщо громадянин подасть заявку, пройде відбір та тести, йому буде надано навчання, а після успішного завершення – він буде мобілізований у різні підрозділи залежно від обраної ним посади.
29 жовтня 2023, 17:50

На росії у Челябінську партизанами виявлено завод з виробництва ракет

У Челябінську (на росії), згідно з інформацією, наданою партизанським рухом АТЕШ, виявлено новий завод, який займається виробництвом ракет. За даними руху, на Челябінському ковальсько-пресовому заводі розпочали виготовлення ракет різних типів.
29 жовтня 2023, 13:45

Тищенко на Львівщині постраждав від іншої людини десь в області верхньої частини тулуба

У Львівській області народний депутат Тищенко постраждав від іншої людини десь в області верхньої частини тулуба. Повідомлення про це надійшло від речниці обласного управління Національної поліції, Світлани Добровольської. Правоохоронці активно вивчають обставини події, але поки що не розголошують інших деталей.
28 жовтня 2023, 20:57

Звинувачення та погрози Ердогана: назвав Ізраїль "окупантом" та звинуватив «Захід»

Туреччина планує представити Ізраїль як "військового злочинця" та "окупанта" на світовій арені. Про це оголосив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час так званого "Великого палестинського мітингу" у Стамбулі. Ердоган наголосив на тому, що Туреччина завжди стоїть на стороні тих, хто звертається за допомогою, і зараз Газа потребує цієї підтримки.
28 жовтня 2023, 20:15

З-під обстрілів на Харківщині вдалося евакуювати 17 людей, включно 7 дітей

Правоохоронці разом із волонтерами успішно вивезли зі смт Борова Ізюмського району 17 людей, серед яких є 7 дітей. Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов заявив у телемарафоні, що жителі області розміщуються в гуртожитках, де створені комфортні умови для проживання з опаленням та гарячою водою.
28 жовтня 2023, 18:22

Команда «Слуги Народу» Луганщини долучилася до написання радіодиктанту

27 жовтня у День української писемності та мови команда «Слуги Народу» Луганщини долучилася до написання радіодиктанту національної єдності.
28 жовтня 2023, 18:17

Ізраїль розпочне нову фазу у війні з ХАМАС

Ізраїль оголосив про перехід до "нової фази" війни проти терористичного угрупування ХАМАС. Про це оголосив міністр оборони Йоав Галлант у суботу, 28 жовтня. Служба ВПС Ізраїлю повідомила про удари по близько 150 підземних об'єктах, що належать терористичному угрупуванню ХАМАС.
28 жовтня 2023, 15:55

За кордон через річку на рожевому надувному колі: тікають, бо не випускають

У прикордонників Закарпаття сталась чергова ситуація, коли четверо чоловіків призовного віку планували перепливати річку Тису, але цього разу – на надувному дитячому колі. Напередодні прикордонники відділу Тячів виявили групу чоловіків поруч з річкою Тиса, що є природним кордоном з Румунією. Ці чоловіки мали лише одне надувне рожеве кільце на чотирьох осіб.
28 жовтня 2023, 14:06

Під Авдіївкою російські загарбники понесли найбільших втрат за 2023 рік – розвідка Британії

Під Авдіївкою вражаючі масштаби інтенсивних бойових дій та втрат з боку російських загарбників. За інформацією, отриманою від Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на розвіддані, втрати російських сил, ймовірно, є найвищими за весь 2023 рік.
28 жовтня 2023, 13:39

У США знайшли мертвим стрілка, що вбив 18 людей у Льюїстоні

В США виявили мертвим Роберта Карда, сертифікованого інструктора зі стрільби та резервіста армії, який у Льюїстоні, штат Мен, влаштував стрілянину, в результаті якої загинули 18 людей, а 13 отримали поранення. Тіло 40-річного Карда знайшли за 16 кілометрів від Льюїстона після дводенних пошуків. Ймовірно, він скоїв самогубство, вистріливши у голову.
27 жовтня 2023, 21:01

Гепатит А: оголошено карантин у школах Вінницької громади

Від понеділка, 30 жовтня, школи Вінницької громади переходять на онлайн-формат навчання через виявлений спалах гепатиту A. Таке рішення є відповіддю на різке зростання випадків гепатиту A в громаді. Тривалість заходів не визначена і буде залежати від динаміки епідемічної ситуації.
27 жовтня 2023, 20:48

МОЗ прискорили проходження ВЛК до чотирьох днів

Міністерство охорони здоров'я України зменшило строк проходження військово-лікарської комісії з 5 до 4 днів та впровадило нову електронну систему записів, виконуючи таким чином рішення Ради національної безпеки і оборони України. Керівникам обласних військкоматів та медичному персоналу лікарень доручено суворо дотримуватись встановлених термінів.
27 жовтня 2023, 13:18

На Луганщині росіяни депортують населення та облаштовують військове містечко

Під виглядом евакуації, російські окупанти здійснюють виселення жителів села Березове у Луганській області з метою облаштування власного військового містечка. Окупанти активно викуповують будинки у місцевих мешканців за безцінь. У випадку, якщо жителі не згодні продати своє майно, російські військові, використовуючи силу, підселяють загарбників у житло до місцевих жителів.
26 жовтня 2023, 21:56

В Ізраїлі засуджують зв’язки росії з ХАМАСом та закликають вигнати терористів з москви

В Міністерстві закордонних справ Ізраїлю відреагували на сьогоднішній візит представників бойовиків палестинського угруповання ХАМАС до москви. Речник ізраїльського МЗС, Ліор Хаят, опублікував свою заяву в соцмережі Х. Він закликав російський уряд "негайно вигнати терористів ХАМАС" з москви.
26 жовтня 2023, 13:12

Коломойський тимчасово передав управління 1+1

Бізнесмен Ігор Коломойський прийняв рішення передати свої корпоративні права у групі 1»+1 media» в управління трудовому колективу (на строк у п’ять років) в особі чинного генерального директора Ярослава Пахольчука.. Ця заява адресована трудовому колективу «1+1 media» та Національній раді з питань телебачення та радіомовлення.
25 жовтня 2023, 19:55

У Донецьку ГУР знищили великий склад озброєнь російських окупантів

Спецпризначенці виявили та ефективно ліквідували ще один арсенал російських військових на території тимчасово окупованого Донецька. ГУР наголосило, що ця база з озброєнням належала 110-й окремій мотострілецькій бригаді 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ, яка зараз залучена до активних бойових дій в районі Авдіївки.
25 жовтня 2023, 16:30

На росії вже «збивають» американські ATACMS

Міністерство оборони на росії у середу, 25 жовтня, повідомило, що за останню добу російські загарбники, як вони стверджують, збили дві американські ракети ATACMS, а також інші ракети та літаки. При цьому, не надаючи конкретних доказів, в заяві не вказано, як саме ці ракети були перехоплені та «збиті».