Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

23 серпня 2023, 20:54

Більше мобілізувати людей на фронт просять військові - Зеленський

Військові звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням збільшити кількість мобілізованих на фронт. Про це розповів глава держави на пресконференції у середу, 23 серпня.
23 серпня 2023, 13:35

Як зараз виглядає дно Каховського водосховища

На території колишнього Каховського водосховища тепер ростуть нові рослини, зокрема конюшина, люцерна та інші. Це важливий крок у напрямі відновлення природного середовища, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Процес відновлення виконували спеціалісти Національного природного парку "Кам'янська Січ".
21 серпня 2023, 21:18

США закликали негайно виїхати з Білорусі своїх громадян

США звернулися до своїх громадян, що перебувають в Білорусі, із закликом залишити територію цієї держави. Відповідну заяву було розміщено на сайті посольства США у Мінську. У повідомленні було відзначено, що білоруська влада продовжує підтримувати російську агресію проти України, посилюючи наявність російських військ на своїй території, а також довільно застосовує місцеві закони.
20 серпня 2023, 13:33

В ЗСУ розповіли, скільки часу опановували наші захисники ЗРК Patriot

Впродовж декількох тижнів, а не місяців, українські військові вивчали систему Patriot, повідомив Микола Олещук, командувач Повітряних Сил Збройних Сил України, під час ефіру телемарафону «Єдині новини». Він також підкреслив, що на початку російської агресії українській армії дуже не вистачало ресурсів для відвертання загрози.
18 серпня 2023, 20:34

Програму тимчасового захисту для українців в США продовжено до 2025 року

США продовжили термін дії статусу тимчасового захисту для українських громадян до 19 квітня 2025 року. Ця програма призначена для тих, хто шукає притулок від конфлікту на батьківщині. Важливо зазначити, що за розширеними правилами до програми будуть прийматися українці, які мешкали в Сполучених Штатах на 16 серпня 2023 року.
17 серпня 2023, 21:37

У Празі скасовано виступ російської оперной співачки нетребко

Плани на виступ російської оперної діви анни нетребко в Празі 16 жовтня цього року були раптово скасовані організаторами. Агентство Nachtigall Artists повідомило, що це рішення прийнято через політичний тиск. Про це пише чеське видання Idnes.
17 серпня 2023, 21:19

Лукашенко приніс карти та «показав, звідки на Білорусь готувалось нападєниє» в інтервью панченко

Формальний лідер Білорусі, олександр лукашенко, недавно дав довге інтерв'ю колишній ведучій каналів NewsOne, "112 Україна" та ZIK, діані панченко. Під час розмови, лукашенко та панченко сиділи за столом, де лежала карта України та сусідніх країн. лукашенко акцентував увагу на "Точках У", стверджуючи, що ці точки розміщені на території України та призначені для атаки на Білорусь.
17 серпня 2023, 17:23

В КМДА пояснили про «30 гривень» за проїзд в громадському транспорті Києва

В КМДА прокоментували інформацію, яка з'явилася у ЗМІ, щодо можливого збільшення вартості проїзду в громадському транспорті до 30 гривень "найближчим часом". Представники Департаменту транспортної інфраструктури наголосили на тому, що підвищення цін на проїзд не буде розглядатися до закінчення воєнного стану.
16 серпня 2023, 21:24

Послаблено контроль за цінами на соціально значущі продукти – Уряд

Відповідно до розпорядження уряду під номером 711-р, Державна служба статистики внесла зміни у графік моніторингу споживчих цін на соціально важливі товари. Тепер цей моніторинг буде проводитися щотижня замість щоденної практики. Звернули увагу на те, що змінено також підходи до аналізу цін на товари, які мають велике соціальне значення.
16 серпня 2023, 21:13

Чоловік в США отримав $1,2 млрд штрафу за поширення приватних фото колишньої

У американському штаті Техас було прийняте рішення суду, згідно з яким чоловік зобов'язаний виплатити 1,2 мільярда доларів колишній дівчині, що стала жертвою "порнопомсти". Згідно з повідомленням видання The Washington Post, присяжні прийняли це рішення 16 серпня.
15 серпня 2023, 22:22

Верещук закликала всіх готуватися до тривалої війни з росією та дала поради

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців готуватися до тривалої війни з росією та оприлюднила рекомендації із п'яти пунктів та дала поради.
15 серпня 2023, 16:01

Наслідки ракетного удару по Смілі: без води 12 тисяч містян

Після чергового масованого ракетного удару рф, – в Смілі на Черкащині, зазнав пошкоджень водогін, внаслідок чого п'ять районів міста залишилися без водопостачання. Наразі в Смілі здійснюється організація графіків подачі та підвозу технічної води, щоб забезпечити мешканців міста необхідним ресурсом.
15 серпня 2023, 13:59

Фінансова підтримка служби зайнятості бізнесу та роботодавцям

Служба зайнятості реалізує низку програм, спрямованих на створення нових та збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу та забезпечення ефективної зайнятості населення. Зокрема шляхом надання фінансової підтримки роботодавцям. Ознайомитись з інформацією 👆
14 серпня 2023, 21:48

Лісами та полями тікають чоловіки призивного віку за кордон з України

В лісах Чернівецької області правоохоронці затримали 32-річного громадянина Запорізької області, який спробував незаконно перетнути кордон з Румунією. За інформацією з оперативних джерел, чоловік витратив понад півтора дня на блукання лісом, і коли ставки підвищились, він вирішив звернутись за допомогою до рятувальників.
14 серпня 2023, 14:36

Уночі 14 серпня в історичному центрі Львова стався обвал балкону з чоловіком

Уночі 14 серпня в історичному центрі Львова стався обвал балкону, в результаті чого один чоловік отримав травми. За повідомленням голови ГО "Варта-1" Ігоря Зінкевича, інцидент стався на проспекті В'ячеслава Чорновола. Падіння балконів в історичній частині Львова не є новим явищем.
14 серпня 2023, 12:37

Команда ЗеМолодіжки Луганщини взяла участь у ЗеКемпі

Команда молодіжного крила Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» ЗеМолодіжка Луганщини взяла участь у ЗеКемпі – івенті, який зібрав близько 300 лідерів ЗеМолодіжки зі всієї України
13 серпня 2023, 20:50

Шольц ще думає щодо постачання ракет Taurus, але це не є «нерешучість»

За інформацією, що надійшла від джерела Tagesschau, наразі канцлер Німеччини Олаф Шольц ще не прийняв остаточного рішення щодо трансферу німецьких крилатих ракет Taurus до України.
13 серпня 2023, 12:54

Понад 200 людей вже погодились евакуюватись з Куп’янського району

З початку оголошення необхідної евакуації з Куп'янського району вже вивезли більше 200 жителів. Про це повідомив глава Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов. Тим, хто був евакуйований, надається безкоштовне житло, гуманітарна допомога, медична підтримка, а також допомога в оформленні необхідних документів і відповідна фінансова підтримка.
12 серпня 2023, 18:18

Житомир залишився без води через аварію, ведуться ремонтні роботи - ДСНС

Житомир у суботу 12 серпня, залишився тимчасово без водопостачання через аварію на мережі водовідведення. Про це повідомляє ДСНС України. Технічну воду рятувальники підвозитимуть і надалі до повного відновлення водопостачання у місті та усунення аварійної ситуації.
12 серпня 2023, 17:48

Понад 160 ВПО отримали ваучери на підготовку та підвищення квалифікації - ЛОЦЗ

Бажаєте підвищити конкурентоспроможність на ринку праці? - Звертайтесь до фахівців центру зайнятості: для перепідготовки за робітничою професією, для підвищення кваліфікації та спеціалізації, для підотовки на наступному рівні освіти, для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю