Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

07 вересня 2023, 10:07

На росії закрили доступ до даних реєстру про інвалідів - ЗМІ

Соціальний фонд росії припинив публікацію даних із федерального реєстру інвалідів, що раніше надавав журналістам можливість визначати кількість поранених росіян на війні в Україні. Про це повідомляє опозиційне видання Медуза у середу, 6 вересня.
06 вересня 2023, 17:47

Уряд спростив процедуру працевлаштування водіїв екстренної медичної допомоги

Уряд ухвалив постанову, згідно з якою водії екстреної медичної допомоги та медицини катастроф можуть працевлаштуватися за спрощеною процедурою. Ухвалене рішення передбачає, що для працевлаштування кандидат має працювати водієм авто певної категорії протягом останнього року (замість трьох років). Також він зобов'язаний пройти 1 місяць спеціальної підготовки та стажування.
05 вересня 2023, 21:51

Мінсовіти підтримало скасування відстрочки для студентів 30+

Міністерство освіти висловило свою підтримку законопроєкту щодо скасування відстрочки від призову для студентів старше 30 років, щоб вступ до університетів не використовувався як засіб ухилення від мобілізації. Після оголошення воєнного стану, вступ до університетів став популярним юридичним способом ухилення від призову.
05 вересня 2023, 18:13

В Індії планується зміна назви країни на «історичну» – ЗМІ

Уряд під керівництвом прем'єр-міністра Нарендри Моді планує внести резолюцію до парламенту Індії щодо зміни назви країни на традиційну "Бхарат". Голосування за цю резолюцію може відбутися під час спеціальної сесії парламенту, запланованої на період з 18 по 22 вересня.
05 вересня 2023, 12:59

Як керівникам створити сприятливу атмосферу у колективі?

Відповідні рекомендації розроблено в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за підтримки Першої леді Олени Зеленської. Вони мають на меті підтримувати морально-психологічний стан співробітників під час робочого процесу.
04 вересня 2023, 20:26

Папа Римський Франциск виправдовувався за «велику матінку росію»

Папа Римський Франциск надав пояснення стосовно своїх нещодавніх слів про "велику матінку росію", заявивши, що вони не мали політичного підтексту. Під час бесіди з журналістами Папа Франциск визнав, що його минулі коментарі були "погано сформульовані". Він стверджує, що фразу слід розглядати у культурному, а не політичному контексті.
04 вересня 2023, 16:08

В Раду внесли законопроєкт про скасування відстрочки студентів за 30

Верховна Рада розглядає законопроєкт № 9672, спрямований на скасування відстрочки від мобілізації для осіб, які обирають навчання для отримання другої вищої освіти після досягнення 30-річного віку. Зміни запропоновані до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".
02 вересня 2023, 20:20

В Запорізькії області росіяни спалюють тіла своїх загиблих бійців на свинофермі

На тимчасово окупованій території Запорізької області росіяни спалюють тіла своїх загиблих бійців на свинофермі. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.
01 вересня 2023, 22:08

«Марс» та «Пепсі» – спонсори війни за рішенням НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розширило список компаній, які підтримують війну, додавши до нього дві американські корпорації - PepsiCo і Mars. Як повідомляється, це рішення було ухвалено через те, що не дивлячись на заяви про скорочення свого бізнесу, ці компанії продовжують діяти на території росії та сплачувати податки.
01 вересня 2023, 21:44

На росій заборонили росіянам їсти більше одного їжачка та 20 мишей на рік

У Свердловській області на росії введено обмеження на полювання на деякі види тварин. Згідно з новими правилами, місцеві жителі тепер можуть полювати на одного їжака білочеревого щорічно, а також на 20 полівок-економок і мишей-крихіток. Крім того, дозволено виловлювати до п'яти бурозубок землерийок і до 25 бурозубок крихітних щороку.
01 вересня 2023, 16:21

Блогера, що на камеру ображав військових, відправили на два місяці в СІЗО

Роману Заволоці, який публічно ображав та принижував військових, обрали запобіжний захід – 60 діб у СІЗО. Відповідне рішення 1 вересня було прийнято Октябрським райсудом Полтави. За даними слідства, Роман Заволока образив та принижував військових у центрі міста і плюнув в одного з них.
01 вересня 2023, 16:03

На росії зробили заяву, що розгорнули комплекс Сармат

За словами гендиректора роскосмосу, Юрія Борисова, росія, можливо, розгорнула на бойове чергування стратегічний ракетний комплекс «Сармат». Він зробив це оголошення під час відкритого уроку, проведеного в рамках просвітницького марафону, організованого російським товариством «знання». Борисов надав цю інформацію в п'ятницю, 1 вересня, як передає інформагенція на росії тасс.
01 вересня 2023, 14:15

СБУ повідомила про підозру юрію свідерському – пропагандисту лнр

Служба безпеки України задокументувала антиукраїнську діяльність відомого представника пропагандистського медіа «гтрк лнр» та повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності. Йдеться про колишнього журналіста Юрія Свідерського, який з 2014 року проводить систематичну інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку та «ідеологічне забезпечення» російської агресії проти України.
01 вересня 2023, 13:09

Заклади загальної середньої освіти запрошують вчителів на роботу

Заклади освіти ретельно готуються до старту нового навчального року. Якщо ви маєте відповідну педагогічну освіту та бажання ділитися знаннями – робота завжди знайдеться! Державна служба зайнятості пропонує вакансії, які чекають на вас. Зауважимо, що навчальний рік почнеться традиційно 1 вересня, а триватиме на місяць довше, ніж було завжди — до 28 червня 2024 року.
31 серпня 2023, 20:32

180 000 переселенців позбавлять виплат – Верещук

Близько 180 тисяч українців помилково отримують виплати як внутрішні переселенці. Ця ситуація стала об'єктом уваги віцепрем'єр-міністра – міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Верещук. Вона повідомила про це в ефірі телемарафону, який відбувся 31 серпня.
31 серпня 2023, 13:05

Чи може особа з вищою освітою отримати ваучер на здобуття робітничої професії?

Освіта дорослих є складовою освіти впродовж життя і спрямована на реалізацію права кожної повнолітньої особи на безперервне навчання з урахуванням її особистісних потреб, пріоритетів суспільного розвитку та потреб економіки. Післядипломна освіта та перепідготовка — освіта дорослих, спрямована на професійне навчання з метою оволодіння іншою (іншими) професією (професіями).
30 серпня 2023, 12:48

Гуманітарні хаби Луганщини: де отримати допомогу

Для полегшення соціальної адаптації осіб, які вимушено залишили своє місце проживання та тимчасово перемістилися до більш безпечних областей України, по всій Україні діють гуманітарні хаби. Фахівці Луганської обласної служби зайнятості активно долучаються до роботи хабів: надають інформацію про зміни у законодавстві з питань зайнятості.
29 серпня 2023, 14:25

Україна повернула тіла 84 загиблих захисників

Україна виконала важке завдання – повернула додому тіла 84 загиблих військовослужбовців, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність нашої держави. Репатріація тіл відбулася за сприяння Мінреінтеграції, уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, Цивільно-військового співробітництва ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.
29 серпня 2023, 13:51

За яйця в Естонії оштрафували російського опозиційного журналіста Бабченка

В Естонії російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко зазнав адміністративного стягнення в розмірі 100 євро за інцидент, пов'язаний з закидуванням посольства рф у Таллінні яйцями. Бабченко підкреслив свою готовність сплатити штраф, оскільки він поважає закони Естонії та не планує проводити подібні акції в майбутньому.
28 серпня 2023, 20:32

Майже 6600 осіб отримали послуги з профорієнтації

Одним із напрямів роботи Луганської обласної служби зайнятості є профорієнтація, що дозволяє зрозуміти, який вид професійної діяльності Вам більше підходить, допомагає оцінити власні здібності, інтереси, можливості, усвідомлено обрати майбутню професію та змінити вже існуючу.