Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

15 вересня 2023, 21:59

Статуя колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель тріснула, розсипалась і впала

Статуя колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель, яка була встановлена у Верхньому Пфальці у 2021 році, зазнала руйнування та впала. Ця скульптура, яка була в натуральну величину та висотою 2,7 метра, була відкрита в Tempel Museum Etsdorf у жовтні 2021 року, під час періоду, коли Ангела Меркель виконувала обов'язки канцлера.
15 вересня 2023, 18:59

Повітряні Сили показали як та чим б’ють по російським кораблям

Повітряні сили з успіхом знищують ворожі цілі, використовуючи британські авіаційні крилаті ракети Storm Shadow та французькі Scalp. "В авіації Повітряних сил є два типи крилатих ракет, надані партнерами для протистояння окупанту. Британські Storm Shadow ми встановлюємо під лівим крилом Су-24М, французькі Scalp - під правим".
14 вересня 2023, 22:21

На росії в Дагестані горить житловий будинок після потужного вибуху

В Дагестані знову потужный вибух. Місцеві пишуть про «бавовну» у багатоквартирному житловому будинку. Після прибуття пожежної команди встановлено, що вибух стався у квартирі на четвертому поверсі п'ятиповерхового багатоквартирного будинку, і відбулося подальше загоряння. Про це повідомляє Міністерство з питань надзвичайних ситуацій Республіки Дагестан.
14 вересня 2023, 21:44

Відео того, що залишилось від російського ВДК «Мінськ» в Севастополі

У мережі з'явився відеозапис ураженого українською ракетою ВДК Мінськ у південній бухті Севастополя. Надбудова зі складною електронікою зазнала серйозних пошкоджень та вигоріла. Її неможливо відновити. Головне управління розвідки Міністерства оборони України також підтвердило, що в Севастополі були уражені великий десантний корабель і підводний човен російської федерації.
14 вересня 2023, 14:15

Допомагаємо переселенцям з Луганщини знайти роботу по всій Україні

Фахівці служби зайнятості проводять консультації внутрішньо переміщених осіб, які втратили роботу через активні бойові дії та мають намір знайти роботу за місцем свого тимчасового проживання. Спеціалісти консультують щодо отримання чи поновлення статусу безробітного та виплат допомоги по безробіттю, надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО.
14 вересня 2023, 13:26

До суду на Ілона Маска подав Мін’юст США

Правоохоронні органи США вважають, що мільярдер Ілон Маск може мати відношення до порушення ухвали Федеральної торгової комісії (FTC) Штатів, яке може вплинути на конфіденційність і безпеку в соціальній мережі "Х" (раніше відомій як Twitter).
13 вересня 2023, 22:56

Вірменія більше не розраховує на росію та ратифікує Римський статут МКС

Вірменія більше не може розглядати росію як гаранта своєї безпеки, навіть на тлі зростаючих побоювань через поновлення конфлікту з Азербайджаном. Пашинян називав "нестійким" підхід, коли у разі загострення конфлікту з Азербайджаном щоразу доводиться закликати росію як гарант безпеки. Зараз стратегія Вірменії полягає в мінімізації "залежності від інших".
13 вересня 2023, 22:04

Людству представлено мумії «прибульців». В Конгресі Мексики відбулись слухання

Під час слухань у будівлі Конгресу Мексики, присвячених темі НЛО, журналіст і уфолог Хайме Мауссан виставив на публічний огляд дві мумії, які, за його словами, являють собою залишки іншопланетних істот, які колись знаходилися на Землі. Муміфіковані тіла цих "нелюдських" істот були піддані радіовуглецевому аналізу, і за результатами експертизи встановлено, що їм принаймні 1000 років.
13 вересня 2023, 20:38

Місце знаходження російських «Іскандерів» у Білорусі, та їх кількість

У 2023 році військовослужбовці Білорусі отримали дві партії оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер-М» від російської федерації, які були введені на озброєння 465 ракетної бригади. За даними моніторингової групи, 465 ракетна бригада Збройних сил Республіки Білорусь розташована в місті Осиповичі Могильовської області.
12 вересня 2023, 21:37

Повернено ще 13 дітей з тимчасово окупованих регіонів

Сьогодні, 12 вересня, Україна вдало повернула ще 13 дітей з окупованих територій Херсонщини, Луганщини та Запорізької області. Про це розповів виконавчий директор організації Save Ukraine, колишній уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба. За результатами 11 рятувальних місій організація повернула в Україну 176 дітей.
12 вересня 2023, 18:42

На росій очікують потужних атак: навколо москви розмістили нові ппо – розвідка

Навколо москви розмістили нові системи протиповітряної оборони. Про це стало відомо з повідомлення Міністерства оборони Великобританії. Зазначається, що в останні тижні на росії переглянули структуру своєї системи ППО малої та середньої дальності навколо москви, з метою ефективнішого захисту від атак безпілотних літальних апаратів (БпЛА).
12 вересня 2023, 15:45

Агресори рф почали перекидати резерви з глибокого тилу

Російські війська активно вживають заходів для зміцнення своєї оборони на фронті та запобігання можливому прориву українських військ. акож зазначається, що «противник збільшив активність використання керованих авіаційних бомб, баражуючих боєприпасів Ланцет та ударних безпілотних літальних апаратів типу "Shahed"».
12 вересня 2023, 14:13

На росії путін розповів про умови для «діалогу» з Україною

путін висловив можливість розпочати діалог з Україною, якщо Сполучені Штати скасують заборону на переговори з росією. путін також підкреслив, що росія не може припинити бойові дії, оскільки Україна проводить контрнаступ. Зазначимо, що на початку жовтня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, який обмежує можливість переговорів із путіним, але водночас залишає відкритими можливість переговорів з росією.
11 вересня 2023, 21:24

путін в довгій війні програє, але не розуміє цього – Зеленський

Президент України, Володимир Зеленський, висловив переконання, що будь-яке скорочення або припинення військової підтримки Заходу Україні під час її боротьби за збереження державності та національної безпеки може справити лише негативний вплив і створити загрози для самого Заходу.
09 вересня 2023, 21:31

Спільна декларація щодо України погоджена учасниками саміту G20

Прем'єр Індії Нарендра Моді, чия країна нині головує у G20, оголосив, що саміт країн "Групи двадцяти" погодив спільну декларацію на саміті. Він підкреслив важливість спільних зусиль і визнав компроміс у питаннях, пов'язаних з війною між Україною та росією.
09 вересня 2023, 13:48

Помічено модернізацію росіянами дронів-камікадзе – Ігнат

Речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат, надав інформацію про роботу росії над модернізацією дронів-камікадзе «Shahed» та покращенням керованих авіаційних бомб. Він зазначив, що рф активно модернізує іранські дрони, зробивши їх менш помітними для українських радіолокаційних систем.
08 вересня 2023, 20:47

Ніяких барабанів. Уряд змінив правила публічних закупівель

Кабінет Міністрів змінив умови проведення публічних закупівель під час дії воєнного стану. За новими правилами, для закупівель, що перевищують 50 тисяч гривень, необхідно обґрунтувати їх необхідність. Нововведення спрямовані на покращення якості роботи тих, хто оголошує тендери. Постанова посилює відповідальність державних замовників за зловживання такою підставою, як невідкладна потреба.
07 вересня 2023, 18:31

Росіяни формують штурмові загони для окупації Куп’янська – глава Харківської ОВА

Російські військовослужбовці нині активно формують штурмові групи та планують спробу окупації міста Куп'янськ, що розташоване в Харківській області.
07 вересня 2023, 17:30

Можуть вилучити права на канал 1+1 – екс-нардеп та ЗМІ

Національне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) може взяти під своє управління корпоративні права на телеканал 1+1. Про це повідомив колишній народний депутат Ігор Мосійчук у своєму Facebook-записі в четвер, 7 вересня.
07 вересня 2023, 16:01

В Україні заборонять виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня, які є військовозобов’язаними

З 1 жовтня 2023 року жінки з медичною або фармацевтичною освітою будуть включені до військового обліку та отримають статус військовозобов'язаних, для яких буде обмежений виїзд за кордон. Про це було повідомлено представником президента в Верховній Раді та членом комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Федіром Веніславським.