Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

20 листопада 2023, 14:06

Фінляндія готує повне закриття кордонів із росією

Фінляндія розглядає можливість закриття всіх пунктів пропуску, що залишились, на сухопутному кордоні з росією, і відповідне рішення може бути ухвалене урядом прем’єр-міністра Петтері Орпо. За даними джерел, уряд прем'єр-міністра Фінляндії розглядає можливість закриття всіх пунктів пропуску на сухопутному кордоні з росією з 22 листопада.
19 листопада 2023, 17:21

Планують скасувати стипендії українським студентам, які проживають за кордоном

В Міністерстві освіти розглядається можливість припинення виплати стипендії студентам, які навчаються за кордоном. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький під час участі в ефірі телемарафону. "Ми не повинні платити стипендії студентам, які за кордоном. Вони можуть далі вчитися, але питання стипендіального забезпечення буде їм, мабуть, перекрите".
19 листопада 2023, 14:24

Конгрес США має намір схвалити допомогу Україні – сенаторка

Конгрес Сполучених Штатів Америки має намір прийняти новий пакет допомоги для України, але сенаторка США від Демократичної партії Джин Шахін, що виступила в Канаді в суботу, 18 листопада, висловила припущення щодо можливого "хаотичного" шляху до прийняття рішення.
18 листопада 2023, 17:30

Антисемітські пости Маска змусили світові компанії відмовитись від реклами у мережі Х

Кілька світових гігантів, включаючи Apple, Disney, Comcast, Lionsgate і Paramount Global, вирішили відмовитися від реклами на платформі X після скандалів, пов'язаних з антисемітизмом. Серед них також фігурував і голова компанії Ілон Маск. Звіт Media Matters for America вказує, що реклама великих брендів, таких як Apple, показувалася поруч з антисемітським контентом, таким як меми, що пропагують нацизм і цитатами Адольфа Гітлера.
18 листопада 2023, 13:32

Від чадного газу загинули три людина на Дніпропетровщині

У Кам’янському районі загинуло троє людей — чоловіка та двох жінок, внаслідок отруєння чадним газом в їхньому приватному будинку. Подія трапилась у селищі міського типу Аули Криничанської селищної територіальної громади Кам’янського району. Ознак горіння у будинку не виявлено. Попередньою причиною смерті вважається отруєння чадним газом, що може бути наслідком несправності твердопаливного котла.
17 листопада 2023, 18:57

В Одесі нове масове отруєння: до лікарні потрапили понад 60 курсантів

В Одесі за нез'ясованих обставин отруїлися курсанти: 64 курсанти з двох місцевих навчальних закладів потрапили до лікарень з підозрою на гостру харчову токсикоінфекцію. В рамках проведеного кримінального розслідування призначено низку експертних досліджень, і зараз триває слідство.
17 листопада 2023, 18:38

Рятівне коло від ТЦК: прикордонники затримали двох чоловіків

Прикордонникам вдалось затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон з Румунією по ріці Тисі. Чоловіки обрали для цього дитячі надувні нарукавники та дитячий круг. Один із "плавців" є мешканцем Закарпаття, інший приїхав із Полтавщини. Щодо затриманих складено адмінпротоколи за спробу незаконного перетину державного кордону України, справи направлені до суду.
17 листопада 2023, 16:26

Професійне промивання двигуна на автосервісі «Oiler»

Кожен водій знає, що обслуговування автомобіля – це вкрай важлива процедура, відповідно потрібно своєчасно замінювати мастило, відповідні деталі та запчастини. Багато хто не може собі дозволити нові авто, тому продовжує експлуатувати уживаний транспорт. Ніхто не знає, якої якості мастило використовувалося колишнім власником, а також за яких умов він його замінював.
17 листопада 2023, 14:01

Тікають як можуть: закордонне видання нарахувало щонайменше 20 тисяч чоловіків, що втекли з України

З початку повномасштабного російського вторгнення з України втекли близько 20 000 чоловіків від мобілізації. Про це повідомило британське видання BBC, отримавши дані про нелегальний перетин кордонів у сусідніх до України держав. У своїх спробах втекти 21 113 людей були затримані українськими правоохоронцями.
16 листопада 2023, 13:37

Іран накопичує уран, якого вже вистачить для виготовлення трьох ядерних бомб – ЗМІ

Іран має достатні запаси збагаченого урану до 60% чистоти, що дозволяє створити три ядерні бомби. За два місяці запаси іранського урану зросли на 6,7 кг і тепер становлять 128,3 кг. Це більше ніж утричі перевищує вагу уранової маси, якої, за визначенням МАГАТЕ, теоретично достатньо для створення ядерної бомби у разі подальшого збагачення.
15 листопада 2023, 14:07

На Волині правоохоронець допомагав чоловікам перетнути кордон за великі гроші

Повідомляється, що у Волинській області викрили правоохоронця, який організовував виїзд чоловіків за кордон за високу плату — вісім тисяч доларів за послугу на одну людину. "Клієнти" використовували попередньо узгоджений пароль на кордоні. Чоловіків реєстрували як осіб з інвалідністю, при цьому не надавали жодних документів про це.
15 листопада 2023, 13:57

По Запорізькому району росія завдала три ракетні удари, є загіблі та постраждалі

Голова Запорізької обласної військової адміністрації, Юрій Малашко, повідомив, що росія вчинила три ракетні удари по Запорізькому району, що призвело до одного загиблого та семи поранених серед цивільних. Внаслідок вибухової хвилі та уламків зазнали пошкоджень будинки, два автомобілі та господарчі споруди, розташовані поруч з місцем завдання ударів.
15 листопада 2023, 13:19

Понад 500 снарядів за добу прилетіло по Херсонщині, поранено семеро цивільних

Протягом останніх 24 годин, з 14 листопада, ворожі російські війська нещадно обстрілювали міста та села Херсонщини, випустивши понад 500 снарядів, що призвело до поранень серед цивільного населення. Підкреслюється, що підступні регулярні атаки призвели до пошкодження житлових кварталів, установ виконання покарань у Херсонському районі, а також пункту незламності та будівлі навчального закладу у Бериславському районі.
14 листопада 2023, 20:18

На Харківщині загинув чоловік в автомобілі від російської міни

У Харківській області на російській вибухівці підірвався цивільний автомобіль. Одна людина загинула та ще одна поранена. Трагічний випадок трапився у селі Григорівка Барвінківської громади. Чоловіки у легковому авто підірвалися на вибуховому пристрої.
14 листопада 2023, 19:50

З російської окупації вдалося повернути ще чотирьох дітей із сім’ями

Організація Save Ukraine успішно забезпечила повернення чотирьох дітей разом із їхніми сім'ями з тимчасово окупованих територій. Протягом минулого року двоє з цих дітей здобували освіту в українській школі через онлайн-формат, але згодом російські військові почали погрожувати батькам тим, що заберуть дітей та конфіскують будинки.
14 листопада 2023, 13:47

Студенти у Львові вийшли на мітинг з вимогою звільнення Фаріон

У вівторок, 14 листопада, студентський протест відбувся під стінами Львівської політехніки проти скандально відомої професорки Ірини Фаріон, де було почуто гучні скандування "Ганьба!" з боку студентів. Вони вимагали від керівництва вишу негайної відставки Фаріон у зв’язку із її неодноразовими публічними висловлюваннями, які розпалюють ворожнечу, та проявом неповаги до військових Збройних сил України.
13 листопада 2023, 17:52

Центр Херсона під масованим російським обстрілом, є загиблі та постраждалі

Російські окупанти вчинили масований обстріл центральної частини міста Херсон. За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, у результаті обстрілу загинуло двоє цивільних людей. За його даними, від поранень загинули 62-річна жінка та 45-річний чоловік, а за уточненою інформацією, ще десятеро – поранені.
13 листопада 2023, 17:09

ТЦК в Ужгороді серед ночі викрали водія, який привіз дитячу спортивну команду на змагання

В Ужгороді водія автобуса, який привіз дітей з Вінниці на спортивні змагання та ночував у хостелі, забрали до ТЦК серед ночі. Про це повідомив місцевий журналіст Віталій Павловський на своїй сторінці у фейсбуці. За його словами, представники ТЦК та СП разом із поліцейськими вдерлися до хостела приблизно о 1:30 ночі та забирали водія з іншими чоловіками до військкомату, ігноруючи його пояснення, що йому слід відвезти назад дитячу групу спортсменів.
13 листопада 2023, 14:02

9 листопада в Києві рух «Зе!Жінки Луганщини» провів регіональний форум «Жіноча сила у вимірі війни»

Участь у заході взяли обласна лідерка руху в Луганській області Марія Терновська та лідерка у м. Сєвєродонецьк Оксана Андрейків-Морозова, а також учасниці, прихильниці руху та запрошені гості. З вітальним словом до присутніх звернувся секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець, який розповів про роботу команди «Слуги Народу» Луганщини та наголосив на суспільній важливості діяльності руху «Зе!Жінки» та необхідності проведення таких форумів.
13 листопада 2023, 13:03

У Криму затримано студента, лист якого розповсюдила Ірина Фаріон

Студента з окупованого Криму, який надіслав листа до Ірини Фаріон, заарештували представники ФСБ для проведення "бесіди". Студент Інституту філології "Кримського федерального університету" імені Вернадського Максим Глєбов на камеру відмовився підтверджувати свої, раніше висловлені у листуванні, погляди на підтримку Фаріон, яка публічно заявила про неприязнь до російськомовних військовослужбовців ЗСУ.