Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

28 серпня 2023, 20:28

Прикро, коли з вуст Папи Римського звучать імперіалістичні ідеї росії - МЗС

Міністерство закордонних справ України висловило сум на тлі поширення Папою Римським Франциском російських великодержавних ідей, які використовуються кремлем для виправдання насильства над українцями. Про це заявив речник МЗС України, Олег Ніколенко, в понеділок, 28 серпня.
28 серпня 2023, 17:53

У частині Запорізької області планують обов'язкову евакуацію дітей

У понеділок, 28 серпня, за інформацією віцепрем'єр-міністра - міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, – в частині Запорізької області планується оголосити обов'язкову евакуацію дітей з двох районів. Зазначено, що наразі в цих районах перебувають 54 дитини. У Донецькій області, де тривають бойові дії, наразі залишається 89 дітей.
28 серпня 2023, 15:46

В Уряді зазначили, що в Україні передумови для посилення призову – відсутні

Україна продовжує проводити мобілізаційні заходи в рамках планового режиму. Цю інформацію підтвердив Федор Веніславський, член комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки, у ході ефіру телемарафону. За його словами, з самого початку російської агресії мобілізаційні заходи в Україні проводяться в плановому режимі.
28 серпня 2023, 13:07

Олексій Кузнєцов: «Допомагаємо українцям із тимчасово окупованих територій повноцінно інтегруватися в суспільство»

Минулого тижня Верховною Радою України проведено два засідання. Серед інших законопроєктів були прийняті й ті, які стосуються безпосередньо мешканців Луганської області.
27 серпня 2023, 21:15

Спалах небезпечної легеневої хвороби зафіксовано у Польщі

У польському місті Жешув, яке також відіграє важливу роль у транспортуванні зброї до України, зафіксовано спалах небезпечної хвороби — легіонельозу, відомої також як "хвороба легіонерів". Ця інформація була надана агентством Bloomberg. За останніми даними, вже семеро людей померли від цієї хвороби, а ще 113 осіб госпіталізовані.
27 серпня 2023, 18:49

На росії все частіше ловлять мігрантів для відправки на війну проти України

На росії спостерігається активізація в напрямку мобілізації мігрантів з країн Середньої Азії для залучення їх до участі в війні проти України. Кремль продовжує використовувати мешканців бідних регіонів та людей з менш сприятливим становищем як резерв для забезпечення власних інтересів та заспокоєння «корінного» московського контингенту.
26 серпня 2023, 15:43

Атаки на москву и росію ставатимуть ще частішими – Юрій Ігнат

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат наголосив, що атаки безпілотників на москву – є результатом агресії росії. Він підкреслив, що подібні інциденти можуть статися зі зростанням частоти. Цю інформацію Ігнат повідомив під час його участі у телемарафоні «Єдині новини».
26 серпня 2023, 13:36

Британська Розвідка припускає посилення наступальних дії рф на Луганщині

За офіційною інформацією Міністерства оборони Великої Британії, в найближчі два місяці можливе збільшення інтенсивності наступу армії російської федерації на напрямку Куп’янськ-Лиман. Згідно з повідомленням, враховуючи поступовий рух Збройних Сил України на південь, росія, швидше за все, планує відновити свою ініціативу та інтенсифікувати наступальні дії на напрямку Куп’янськ-Лиман.
25 серпня 2023, 17:50

У Харківській області посилюють заходи з мобілізації - ОВА

У Харківській області посилять заходи з мобілізації, зокрема спрямовані на покращення співпраці між владою, військкоматами та правоохоронними органами. Цю інформацію повідомляє місцева ОВА у п’ятницю, 25 серпня. В ході зустрічі було обговорено також створення комісій для розгляду питань, пов'язаних із посиленням мобілізаційних заходів, на території районних військових адміністрацій та населених пунктів регіону.
25 серпня 2023, 13:05

Андрій Володкевич: «Українці, яких «затягують» до «руського світу», мають вибір!»

На тимчасово окупованих територіях України російська федерація примусово втягує громадян України в «руський світ», створюючи умови, за яких мешканці вимушені вчиняти дії, що роблять їх противниками української держави. Росіяни роблять все для того, щоб переконати людей у відсутності вибору. Але Україна успішно протидіє цьому – і головна зброя української влади у цій інформаційній війні – об’єктивна та правдива інформація.
24 серпня 2023, 14:20

Україна «випала з графіка» звільнення Криму – Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов визнав, що Київ "випав із графіка" щодо звільнення Криму. Деокупація півострова йде повільніше, ніж мала “за всіма розрахунками”. Про це Буданов сказав в інтерв'ю "Крим. Реалії".
23 серпня 2023, 20:54

Більше мобілізувати людей на фронт просять військові - Зеленський

Військові звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням збільшити кількість мобілізованих на фронт. Про це розповів глава держави на пресконференції у середу, 23 серпня.
23 серпня 2023, 13:35

Як зараз виглядає дно Каховського водосховища

На території колишнього Каховського водосховища тепер ростуть нові рослини, зокрема конюшина, люцерна та інші. Це важливий крок у напрямі відновлення природного середовища, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Процес відновлення виконували спеціалісти Національного природного парку "Кам'янська Січ".
21 серпня 2023, 21:18

США закликали негайно виїхати з Білорусі своїх громадян

США звернулися до своїх громадян, що перебувають в Білорусі, із закликом залишити територію цієї держави. Відповідну заяву було розміщено на сайті посольства США у Мінську. У повідомленні було відзначено, що білоруська влада продовжує підтримувати російську агресію проти України, посилюючи наявність російських військ на своїй території, а також довільно застосовує місцеві закони.
20 серпня 2023, 13:33

В ЗСУ розповіли, скільки часу опановували наші захисники ЗРК Patriot

Впродовж декількох тижнів, а не місяців, українські військові вивчали систему Patriot, повідомив Микола Олещук, командувач Повітряних Сил Збройних Сил України, під час ефіру телемарафону «Єдині новини». Він також підкреслив, що на початку російської агресії українській армії дуже не вистачало ресурсів для відвертання загрози.
18 серпня 2023, 20:34

Програму тимчасового захисту для українців в США продовжено до 2025 року

США продовжили термін дії статусу тимчасового захисту для українських громадян до 19 квітня 2025 року. Ця програма призначена для тих, хто шукає притулок від конфлікту на батьківщині. Важливо зазначити, що за розширеними правилами до програми будуть прийматися українці, які мешкали в Сполучених Штатах на 16 серпня 2023 року.
17 серпня 2023, 21:37

У Празі скасовано виступ російської оперной співачки нетребко

Плани на виступ російської оперної діви анни нетребко в Празі 16 жовтня цього року були раптово скасовані організаторами. Агентство Nachtigall Artists повідомило, що це рішення прийнято через політичний тиск. Про це пише чеське видання Idnes.
17 серпня 2023, 21:19

Лукашенко приніс карти та «показав, звідки на Білорусь готувалось нападєниє» в інтервью панченко

Формальний лідер Білорусі, олександр лукашенко, недавно дав довге інтерв'ю колишній ведучій каналів NewsOne, "112 Україна" та ZIK, діані панченко. Під час розмови, лукашенко та панченко сиділи за столом, де лежала карта України та сусідніх країн. лукашенко акцентував увагу на "Точках У", стверджуючи, що ці точки розміщені на території України та призначені для атаки на Білорусь.
17 серпня 2023, 17:23

В КМДА пояснили про «30 гривень» за проїзд в громадському транспорті Києва

В КМДА прокоментували інформацію, яка з'явилася у ЗМІ, щодо можливого збільшення вартості проїзду в громадському транспорті до 30 гривень "найближчим часом". Представники Департаменту транспортної інфраструктури наголосили на тому, що підвищення цін на проїзд не буде розглядатися до закінчення воєнного стану.
16 серпня 2023, 21:24

Послаблено контроль за цінами на соціально значущі продукти – Уряд

Відповідно до розпорядження уряду під номером 711-р, Державна служба статистики внесла зміни у графік моніторингу споживчих цін на соціально важливі товари. Тепер цей моніторинг буде проводитися щотижня замість щоденної практики. Звернули увагу на те, що змінено також підходи до аналізу цін на товари, які мають велике соціальне значення.