Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

25 жовтня 2023, 14:51

У Києві автомобіль в’їхав в зупинку громадського транспорту

У столиці України, на вулиці Великій Васильківській, водій автомобіля не впорався з керуванням та здійснив наїзд на двох пішоходів, що стояли на зупинці громадського транспорту. Згідно з попередніми висновками, 27-річний водій автомобіля Toyota Avensis, рухаючись по проїжджій частині, не впорався із керуванням та виїхав на тротуар, де скоїв наїзд на двох пішоходів, що очікували громадський транспорт на зупинці.
24 жовтня 2023, 20:02

Харківського військкома знайшли в підвалі, де той ховався від правосуддя

У Харкові, керівник одного з військкоматів, що перебував у розшуку за підозрою в підробці довідок про непридатність до служби в армії, був знайдений поліцією у підвалі територіального центру комплектування. Військком, за отриману суму 6500 доларів, робив «непридатним до військової служби» будь-кого, але коли його діяльність виявили, він намагався втекти.
24 жовтня 2023, 18:33

Коломойський залишиться під вартою

Шевченківський райсуд Києва залишив без змін запобіжний захід для скандального олігарха Ігоря Коломойського, якого звинувачують у шахрайстві, відмиванні грошей та заволодінні фінансами "ПриватБанку". Суд вирішив, що Коломойський залишиться під вартою мінімум до 2 листопада 2023 року, або може внести заставу у розмірі 3,8 млрд гривень.
24 жовтня 2023, 13:53

У ВМС підтвердили, що знищать Кримський міст

Незаконно збудована росіянами надбудова у вигляді мосту через Керченську протоку у тимчасово окупованому Криму буде остаточно зруйнована. Проте це відбудеться тоді, коли цього буде вимагати ситуація. Про це повідомив речник Військово-морських сил України, Дмитро Плетенчук. Нанесення вогневого ураження по території Криму несе конкретну стратегічну мету в рамках загального плану визволення окупованих територій.
23 жовтня 2023, 16:58

Причини появи та поради щодо лікування панкреатиту

Панкреатит вимагає серйозного та компетентного лікування, оскільки є серйозним запаленням підшлункової залози.
23 жовтня 2023, 14:35

У Києві п'яний чоловік на вулиці вбив підлітка

У вечірній час 21 жовтня правоохоронці отримали повідомлення від медичного персоналу, що на вулиці Празькій у Дніпровському районі Києва вони констатували смерть неповнолітнього. На місце події оперативно вирушили правоохоронці, де встановили, що у підлітка виник конфлікт з невідомою особою. Внаслідок конфлікту хлопець був поранений ножем, а нападник швидко покинув місце події.
23 жовтня 2023, 14:03

Донеччина під російським обстрілом: троє загиблих, троє поранених

Протягом останньої доби російські війська не припиняли обстріли населених пунктів Донецької області, внаслідок чого загинули троє мирних жителів, ще троє дістали поранень.
22 жовтня 2023, 20:17

Ізраїль попередив Ліван про «нищівні удари», якщо «Хезболла» вступить у війну

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу наголосив на тому й попередив, що терористичне угрупування "Хезболла" не повинно втручатися у конфлікт із ХАМАСом, оскільки це може спричинити серйозні наслідки для Лівану. Він висловив це під час зустрічі з ізраїльськими військовими на ліванському кордоні.
22 жовтня 2023, 18:03

OSINT-аналітика: через ATACMS росія втратила 24 гелікоптера

За допомогою «товстих» американських ATACMS Збройні сили України знищили дев'ять російських гелікоптерів, які перебували на аеродромах у прифронтових містах, а саме в окупованому Бердянську та Луганську. Про це повідомляється за даними OSINT-аналітиків проєкту Oryx.
22 жовтня 2023, 14:42

Forbes Media Group купив російський олігарх – ЗМІ

Російський олігарх та власник російського відділення видання Forbes, Магомед Мусаєв, повідомив про придбання всієї глобальної медіагрупи Forbes. Цю інформацію він висловив у приватних бесідах із партнерами, інформує The Washington Post, посилаючись на свої джерела.
22 жовтня 2023, 14:16

Міграція українців до Канади: оголошено нову програму

Канада представила новий міграційний проєкт для українців, які мають намір отримати дозвіл на постійне проживання, повідомлено в Міністерстві імміграції Канади. За словами представників міністерства, реєстрація для участі у програмі буде відкрита з 23 жовтня.
21 жовтня 2023, 20:53

У Секторі Гази вже понад 4300 загиблих

Згідно з інформацією від палестинського Міністерства охорони здоров'я, кількість жертв у Секторі Гази, починаючи з 7 жовтня, зросла до 4385 осіб. Сектор Гази продовжує піддаватися ізраїльським авіаударам, а гуманітарні агентства попереджають, що в місцевих лікарнях майже закінчилося пальне та необхідні матеріали.
21 жовтня 2023, 16:22

Безробітним збільшили мінімальний розмір допомоги

Безробітним збільшили мінімальний розмір допомоги. 20 жовтня 2023 року набрала чинності постанова правління Фонду від 14.09.2023 № 60 «Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю». Постановою встановлено наступний мінімальний розмір допомоги по безробіттю у розмірі 1500 та 2500. Звертайтесь до фахівців центру зайнятості.
20 жовтня 2023, 21:54

Російський окупант жаліється дружині: штурм провалився, їжі нема три тижні і тиждень без води

Головне управління розвідки України виклало в мережу перехоплену розмову російського окупанта з дружиною, де той жаліється на відсутність їжі протягом трьох тижнів, а воду не підвозять по сім днів.
20 жовтня 2023, 14:27

Грета Тунберг підтримала Палестину та Сектор Гази

Шведська екоактивістка Грета Тунберг вирішила висловити свою солідарність з Палестиною та сектором Гази, оголосивши про проведення страйку. Вона також оприлюднила фотографію, де тримає плакат із написом "Залишайтесь з Газою". Поруч із нею є молоді люди з плакатами "Цей єврей підтримує Палестину", "Свободу Палестині" та "Кліматична справедливість зараз".
20 жовтня 2023, 13:59

Британська розвідка відзначила влучні удари ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську

Влучні та успішні удари української армії за допомогою «товстих» ракет ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську, ймовірно, суттєво вплине на здатність росії захищати свої позиції та здійснювати наступальні операції на фронті, повідомляється у свіжому зведенні Міністерства оборони Великобританії. Ймовірно, було ушкоджено 9 російських військових вертольотів у Бердянську, та 5 у Луганську.
19 жовтня 2023, 18:18

Ще один одеський військком «заробив» для родини 50 мільйонів гривень

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про незаконне збагачення начальника Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеси Вячеслава Кушнерова на суму майже 47 млн гривень. Декларант не скористався своїм правом пояснити Національному агентству джерела походження усіх зазначених коштів.
18 жовтня 2023, 17:51

З початку року 308 осіб з Луганщини отримали ваучери на навчання

Станом на 16 жовтня цього року 308 осіб з Луганської області отримали ваучери на навчання. Нагадаємо, ваучер на навчання видається службою зайнятості визначеним категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам. Цей документ видається одноразово і дає право безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей.
18 жовтня 2023, 16:40

На брифінгу в Китаї путін щось казав про нові українські «товсті» ракети

Міжнародно розшукуваний злочинець путін, який поки що президент росії, висловив свої погляди на появу українських балістичних ракет ATACMS, наголошуючи на їхній додатковій загрозі. Він вважає, що постачання ATACMS «кардинально взагалі не в змозі змінити ситуацію на лінії зіткнення» та визначив їх як «чергову помилку з боку США».
17 жовтня 2023, 18:06

Відео успішного удару ЗСУ по аеродрому Бердянська шириться у мережі

В мережі з'явилось відео результативного удару Збройних сил України по аеродрому у тимчасово окупованому Бердянську, який росіяни використовували для розміщення своїх гелікоптерів. На записі видно численні осередки вогню, що, ймовірно, виникли внаслідок атаки, а також чутно детонацію снарядів.