Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

24 вересня 2023, 19:42

ГУР повідомили про вдалу роботу «невідомих диверсантів» та знищену техніку росіян

У військових містечках московської та калузької областей сталися цікаві вибухові події, під час яких "невідомі диверсанти" завдали шкоди кільком одиницям військової техніки. Цей інцидент відбувся у ніч на 24 вересня, а відео та фото «бавовни» обіцяють опублікувати пізніше з міркувань безпеки. Варто зазначити, що 20 вересня Головне управління розвідки Міноборони України вперше повідомило про роботу "невідомих диверсантів".
23 вересня 2023, 13:49

Удар ракетами по штабу чф рф в Севастополі відбувся під час наради вищого керівництва – ССО

Вдала атака, що сталася 22 вересня, на штаб Чорноморського флоту росії в тимчасово окупованому Севастополі, відзначається як успішна операція Сил спеціальних операцій ЗСУ. Завдяки зухвалій та кропіткій роботі Сил спеціальних операцій вдалося "точно та вчасно" вдарити по штабу Чорноморського флоту, коли там відбувалася нарада керівництва флоту рф в окупованому Севастополі.
22 вересня 2023, 13:48

Рятувально-пошукова операція в Черкасах завершена. Ракети могли летіти по енегретиці

Рятувально-пошукова операція в Черкасах після падіння уламків російської ракети завершилася. Голова Черкаської обласної військової адміністрації (ОВА) Ігор Табурець представив остаточні дані та висловив припущення, що ці російські ракети могли бути спрямовані на енергетичні об'єкти. Згідно з остаточним звітом, – 11 людей постраждали внаслідок падіння уламків ракети.
22 вересня 2023, 12:44

Компактні телевізори на кухню: ключові критерії вибору

Телевізор є тим самим елементом, який скріплює сім'ї. Немає нічого кращого, ніж увечері збиратися всією сім'єю перед екраном і насолоджуватися цікавими передачами про природу та дослідження космосу. Кухня є також місцем, де сім'я любить регулярно збиратися. І невеликий компактний телевізор стане тут бажаним гостем.
21 вересня 2023, 21:42

Ракети ATACMS поки що не передаватимуть Україні

Сполучені Штати Америки наразі не передадуть Україні далекобійні ракети ATACMS, проте, як зазначив радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван, це питання може стати об'єктом обговорення в майбутньому
21 вересня 2023, 20:59

У Севастополі знову чують вибухи та бачать густий дим – Соцмережі

У тимчасово окупованому Севастополі тимчасово окупованого Криму пролунали чергові потужні вибухи. Про це ввечері 21 вересня повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.
21 вересня 2023, 16:12

Росія вперше за пів року атакувала енергосистему України – УКРЕНЕРГО

Росія вперше за пів року атакувала енергосистему України, але говорити про початок нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури зарано. Про це 21 вересня повідомили в Національній енергетичній компанії "Укренерго". Аварійно-відновлювальні роботи почалися одразу після відбою тривоги. Роботу магістральних мереж відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго.
19 вересня 2023, 22:55

25 загиблих у Нагірному Карабаху, масштабні протести в Єревані

Адміністрація президента Азербайджану Ільхама Алієва висловила готовність до зустрічі з представниками вірменського населення, що проживає в Карабахському регіоні, за умови саморозпуску невизнаної "автономії". Інакше, адміністрація обіцяє продовжити "антитерористичну операцію", яка була розпочата 19 вересня.
19 вересня 2023, 22:06

Вторгнення росії в Україну порушує Статут ООН і призвело до "цілої хвилі жахів" - Гутерреш

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що повномасштабне вторгнення росії в Україну порушує Статут ООН і міжнародне право, і призвело до "цілої хвилі жахів". Він висловив ці думки у своїй вступній промові на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку у вівторок, 19 вересня.
19 вересня 2023, 21:28

Кадиров помер у московській лікарні –соцмережі

За повідомленням багатьох ТГ-каналів із посиланням на інформацію від російсько-ізраїльського бізнесмена Леоніда Невзліна, з'явилися непідтверджені новини про смерть глави Чечні, рамзана кадирова, у Центральній клінічній лікарні москви.
19 вересня 2023, 17:36

Олексій Кузнєцов: «Спільними зусиллями забезпечимо юним українцям якісну освіту!»

Уже вдруге заклади освіти Луганщини розпочинають навчальний процес в евакуації. Попри це юні мешканці Луганщини показали високі результати під час складання національного мультипредметного тесту.
19 вересня 2023, 17:10

Соцмережа X стане повністю платною – Маск

Американський підприємець Ілон Маск розглядає можливість введення щомісячної плати за використання соціальної мережі Х. Власник цієї платформи вважає, що така система оплати може допомогти в боротьбі зі штучними інтелектами (ботами). Про це Маск розповів у розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.
18 вересня 2023, 20:45

Електронний реєстр військового обліку: у Раді внесено законопроєкт

До Верховної Ради України було внесено законопроєкт №10062, спрямований на створення електронного реєстру військовозобов'язаних.Військові відомства отримають доступ до особистих номерів телефонів та адрес електронної пошти військовозобов'язаних. Вся ця інформація буде доступна в електронному кабінеті кожного військовозобов'язаного, який буде створений в рамках цього законопроєкту.
17 вересня 2023, 16:46

Офіційно визнано полоненим Ігоря Колихаєва, мера Херсона

Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив статус полоненого міського голови Херсона Ігоря Колихаєва. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на сина Колихаєва. Статус полоненого мера було офіційно підтверджено 13 вересня. Ігор Колихаєв — єдиний міський голова обласного центру в полоні росіян і один з кількох голів місцевого самоврядування, кого досі не звільнили.
16 вересня 2023, 21:45

Окупанти в Криму намагаються продати вкрадену нерухомість, включно з квартирою Зеленських. Поспішають

Окупаційна адміністрація в анексованому Криму висловила намір реалізувати приблизно 100 об'єктів української нерухомості. На території Криму вже відбулося вісім аукціонів щодо реалізації конфіскованої української нерухомості. Наприкінці весни, так звана "влада" в Криму конфіскувала квартиру, яка належала подружжю Володимира Зеленського, розташовану у Ялті.
16 вересня 2023, 16:57

Автівкам з російськими номерами заборонять в’їзд до Польщі

Польща прийняла рішення встановити заборону на в'їзд автомобілів з російськими номерами, відповідаючи на аналогічні кроки Балтійських країн та Фінляндії. Ця нова заборона набуде чинності вже найближчої неділі, 17 вересня. За цим рішенням, жоден легковий автомобіль, що має російську реєстрацію, не зможе в'їхати на територію Польщі.
15 вересня 2023, 21:59

Статуя колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель тріснула, розсипалась і впала

Статуя колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель, яка була встановлена у Верхньому Пфальці у 2021 році, зазнала руйнування та впала. Ця скульптура, яка була в натуральну величину та висотою 2,7 метра, була відкрита в Tempel Museum Etsdorf у жовтні 2021 року, під час періоду, коли Ангела Меркель виконувала обов'язки канцлера.
15 вересня 2023, 18:59

Повітряні Сили показали як та чим б’ють по російським кораблям

Повітряні сили з успіхом знищують ворожі цілі, використовуючи британські авіаційні крилаті ракети Storm Shadow та французькі Scalp. "В авіації Повітряних сил є два типи крилатих ракет, надані партнерами для протистояння окупанту. Британські Storm Shadow ми встановлюємо під лівим крилом Су-24М, французькі Scalp - під правим".
14 вересня 2023, 22:21

На росії в Дагестані горить житловий будинок після потужного вибуху

В Дагестані знову потужный вибух. Місцеві пишуть про «бавовну» у багатоквартирному житловому будинку. Після прибуття пожежної команди встановлено, що вибух стався у квартирі на четвертому поверсі п'ятиповерхового багатоквартирного будинку, і відбулося подальше загоряння. Про це повідомляє Міністерство з питань надзвичайних ситуацій Республіки Дагестан.
14 вересня 2023, 21:44

Відео того, що залишилось від російського ВДК «Мінськ» в Севастополі

У мережі з'явився відеозапис ураженого українською ракетою ВДК Мінськ у південній бухті Севастополя. Надбудова зі складною електронікою зазнала серйозних пошкоджень та вигоріла. Її неможливо відновити. Головне управління розвідки Міністерства оборони України також підтвердило, що в Севастополі були уражені великий десантний корабель і підводний човен російської федерації.