Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

07 лютого 2024, 13:44

Виділення допомоги лише Ізраїлю не підтримали у Конгресі США

Верхня палата Конгресу, або Палата представників, у вівторок, 6 лютого, так і не змогла прийняти проєкт закону від Республіканської партії, що передбачав виділення допомоги лише Ізраїлю. Законопроєкт розглядалося за прискореною процедурою, проте для його прийняття потрібно було набрати дві третини голосів конгресменів, що не вдалося.
06 лютого 2024, 14:53

До України прибув генеральний директор МАГАТЕ

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув до України та провів зустріч з міністром енергетики Германом Галущенком та представниками Енергоатому. Гроссі наголосив, що представники МАГАТЕ "активно присутні на кожному об’єкті", а агентство "залишається непохитним у підтримці безпеки цих об’єктів".
06 лютого 2024, 14:12

З робочим візитом до Києва приїхав Жозеп Боррель

Відомо, що Жозеп Боррель, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки, прибув до Києва у вівторок, 6 лютого, у рамках свого візиту. Цю інформацію повідомив політик у своєму X (колишній Twitter). Мета його візиту – підтвердити довгострокову військову підтримку України з боку міжнародної спільноти.
06 лютого 2024, 13:40

До Верховної Ради надійшла заява Безуглої про вихід з фракції «Слуга Народу»

Народний депутат Мар'яна Безугла оголосила про своє рішення вийти з фракції "Слуга народу", до Верховної Ради України надійшла відповідна заява. Безугла вже 11 січня зазначила про свій намір вийти з фракції та партії "Слуга народу". Вона заявила, що вже подала відповідну заяву і, попри вихід з партії, продовжить підтримувати президента.
05 лютого 2024, 14:38

Зеленський запропонував Раді продовжити воєнний стан та мобілізацію до середини травня

Президент України, Володимир Зеленський, в черговий раз запропонував Верховній Раді подовження строків дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації в країні. Проєкти законів вже зареєстровані в парламенті 5 лютого та направлені на розгляд до комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.
04 лютого 2024, 13:02

На росії визнали, що замінували Запорізьку АЕС

Постійне представництво російської федерації при міжнародних організаціях у Відні відреагувало на звіт МАГАТЕ, який стосується встановлення російськими окупантами мін по периметру Запорізької АЕС, заявивши, що це заходи безпеки, які не загрожують персоналу та інспекторам.
02 лютого 2024, 14:07

З важливим візитом до Києва прибула глава МЗС Канади

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі здійснила неанонсований візит до столиці України. Жолі зустрілась з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Під час спільної пресконференції вона підкреслила, що Канада непохитно підтримує Україну, та зазначила про надання допомоги в розмірі 9,5 млрд доларів, у тому числі 2,4 млрд доларів у формі військової допомоги.
01 лютого 2024, 13:38

Дональд Туск заявив, що Європа втомилась від Орбана

Перед позачерговим засіданням Європейської Ради, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив свою критику щодо дій Віктора Орбана, якого він охарактеризував як гравця в "дуже дивній" та "дуже егоїстичній грі". За словами Туска, проблема не втоми від України, а втоми від Орбана, та вирішення багатьох проблем вимагає зміцнення єдності навколо України.
31 січня 2024, 13:42

Вікторія Нуланд прибула з робочим візитом до Києва

З посиланням на Twitter посла США в Україні Бріджит Брінк повідомлено, що заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд прибула з візитом до Києва в середу, 31 січня. Вікторія Нуланд раніше закликала союзників України готуватися до тривалого протистояння з росією і наголосила на необхідності матеріальної та психологічної готовності до цього тривалого шляху.
30 січня 2024, 12:15

Наслідки припинення допомоги Україні бачать в США –Блінкен

Ситуація щодо припинення постачання американської зброї до України вже вплинула певним чином на поле бою. Про це стверджує держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Блінкен відзначив важливість поточного фінансування України з боку Сполучених Штатів та їхніх партнерів у НАТО.
29 січня 2024, 17:08

Економічні санкції проти росії продовжено – Рада ЄС

Країни ЄС продовжили дію економічних санкцій проти росії ще на шість місяців – до 31 липня 2024 року. Про це повідомляється на сайті Ради ЄС у понеділок, 29 січня. Зазначено, що санкції будуть діяти та посилюватись, поки триватимуть незаконні агресивні дії росії. За потреби швидко будуть вжиті додаткові дієві заходи.
29 січня 2024, 14:10

Україна 29 січня шанує День пам’яті героїв Крут

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької росії. Українське військо налічувало близько 300 бійців Студентського куреня, 250 – Першої української військової школи та майже 40 гайдамаків.
28 січня 2024, 14:26

В Угорщині мають територіальні претензії на Закарпаття, якщо війну росії буде програно

Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Mozgalom («Наша Батьківщина») Ласло Тороцкаї висловив про територіальні претензії на Закарпаття в разі, якщо Україна зазнає невдачі у війні проти росії. Про це Тороцкаї відкрито заявив під час промови на річній партійній конференції у Будапешті. Він також зазначив, що тиск «міжнародних фінансистів» призвів до війни в Україні та що Україна «куплена» міжнародним фондом Black Rock.
27 січня 2024, 17:04

Обнадійливі очікування від найближчого засідання Європейської Ради - МЗС

Україна висловила оптимістичні очікування від майбутнього позачергового саміту Європейської Ради, який відбудеться 1 лютого. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з главою МЗС Литви. На саміті Європейської Ради, запланованому на 1 лютого, Україна сподівається на прийняття позитивного рішення щодо виділення фінансової підтримки в розмірі 50 млрд євро.
25 січня 2024, 21:43

Ратифікацію членства Швеції в НАТО погоджено Ердоганом

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган затвердив ратифікацію парламентом країни членства Швеції в НАТО, повідомляє Офіційний вісник Туреччини. Парламент Туреччини ухвалив членство Швеції в НАТО 23 січня. Угорщина залишається єдиною країною НАТО, яка ще не ухвалила рішення щодо заявки Швеції.
25 січня 2024, 17:11

Робочий візит до України анонсував новий голова ОБСЕ

Глава Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Мальти Ян Борг вирушить до Києва на наступному тижні. Очільник ОБСЄ рішуче засудив посилення атак з боку росії в останні тижні. Мальта очолює ОБСЄ до кінця 2024 року, а основним пріоритетом є "однозначне зобов'язання зупинити незаконну агресивну війну росії проти України".
24 січня 2024, 13:10

Денис Шмигаль зустрівся в Ужгороді з Фіцо

У середу, 24 січня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з колегою зі Словаччини, Робертом Фіцо, в місті Ужгород. Під час зустрічі обговорювались двосторонні відносини та підтримка європейських ініціатив, та зазначено, що Україна розраховує на конструктивний та практичний діалог зі Словаччиною. Нагадаємо, що за останні кілька днів Роберт Фіцо зробив низку скандальних заяв.
22 січня 2024, 16:42

Представник Греції став новим президентом ПАРЄ

Представник Греції Теодорос Русопулос від Європейської народної партії став новим президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Відзначено, що Русопулос став 35-м президентом ПАРЄ з 1949 року і першим громадянином Греції, який здобув цю посаду.
22 січня 2024, 16:30

До Спільної декларації G7 з безпекових гарантій для України приєдналась Польща

Польща приєдналася до декларації G7, яка була сформована на саміті НАТО і стосується безпекових гарантій для України. Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві в понеділок, 22 січня.
22 січня 2024, 13:15

Немає нічого важливішого за підтримку України – Туск

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив важливість створення відчуття, що Польща є найбільш надійним і стабільним союзником України в контексті протистояння російській агресії. Про це йдеться у повідомленні канцелярії прем'єра на сторінці в соцмережі. Туск підкреслив, що підтримка України у її військових зусиллях проти агресії росії є абсолютним пріоритетом. "Це абсолютно номер один".