Новини економіки. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

15 липня 2023, 13:38

В Польщі хочуть заборонити експорт заморожених фруктів з України

Польща звернеться до комісара Євросоюзу з торгівлі Валдіса Домбровскіса з вимогою заборонити імпорт замороженої малини та полуниці з України. Про це повідомляється на офіційному порталі польського уряду з посиланням на міністра сільського господарства Польщі Роберта Телуса.
14 липня 2023, 16:59

В Уряді планують збільшити мінімальні ціни на алкоголь

Запропоновано підвищити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на певні види алкогольних напоїв залежно від коду товарів з УКТЗЕД. Наприклад, ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби підвищаться на 13%, віскі, ром і джин - на 25%, а коньяк (бренді) - на 11-12%. Крім того, розцінки на звичайні (неігристі) вина зростуть на 62%, на сидр, пері, вина, вермути та інші зброджені напої - на 61-71%, а на ігристі та газовані винні напої - на 28%.
13 липня 2023, 20:38

11 тис. тонн загиблої риби та збитків на 10 млрд. гривень – наслідки російського екоциду

Каховське водосховище зникло, а всі 11,4 тисячі тонн риби, які знаходилися в ньому, були знищені. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський у своєму інтерв'ю Forbes. Вода зі знищеного водосховища витекла вниз по Дніпру в Херсонську та Миколаївську області, залишаючи рибу на заплавних ділянках суші.
12 липня 2023, 13:40

ТЕС на Донеччині, де сталася аварія, відновила роботу енергоблоку

Українські енергетики зуміли відновити роботу енергоблоку на тепловій електростанції, де недавно стався обвал даху, повідомляє Укренерго у заяві. Наразі енергетики не передбачають обмежень в електропостачанні, але закликають мешканців зменшити споживання електричної енергії ввечері, щоб знизити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування.
11 липня 2023, 13:28

Націоналізація активів російських олігархів – ДБР

За даними Державного бюро розслідувань (ДБР), Міністерство юстиції ініціювало розгляд рішень щодо застосування санкцій до комерційних структур та їхніх власників Вищим антикорупційним судом. Ці рішення стосуються активів, на суму в мільярди гривень, які належать російським олігархам, що мають зв'язки з кремлем.
10 липня 2023, 18:31

На рік подовжено дію безкоштовного роумінгу для українців у ЄС

22 мобільні оператори в Європейському Союзі та 7 операторів в Україні домовилися продовжити угоду про скасування роумінгової плати для громадян України ще на 12 місяців, щоб забезпечити можливість зв'язку з рідними навіть під час перебування за кордоном.
10 липня 2023, 16:21

Шоста частина врожаю пшениці в Україні - на тимчасово окупованих територіях

За даними супутникового аналізу, загальне виробництво пшениці в Україні прогнозується на рівні 25-26,5 мільйонів тонн у 2023 маркетинговому році. З цієї загальної кількості, 21-22 мільйони тонн пшениці передбачається зібрати на підконтрольних територіях, тоді як 4,1-4,4 мільйони тонн - на тимчасово окупованих територіях.
07 липня 2023, 19:04

З 11 липня набувають чинності зміни до антитютюнового законодавства

З 11 липня набувають чинності зміни до антитютюнового законодавства, які розширюють заборони на електронні пристрої. Про це повідомляє Держпродспоживслужба. Введення відповідальності за заборону куріння з використанням пристроїв для нагріву в усіх громадських місцях та приміщеннях, подібно до куріння звичайних цигарок.
06 липня 2023, 20:31

Рекорд України по міжнародним резервам - майже $39 млрд - голова НБУ

За останніми даними, Міжнародні резерви України досягли рекордного показника у майже $39 млрд в кінці червня, що стало найвищим рівнем за всю історію незалежної країни. Про це повідомив голова Національного банку України, Андрій Пишний.
05 липня 2023, 21:06

Шмигаль все пояснив: декілька причин для повернення податку на пальне

Вимога міжнародних партнерів щодо повернення оподаткування пального за довоєнними правилами та нормами відіграє важливу роль для України, оскільки це дає змогу країні самостійно забезпечувати фінансування бюджету та підтримувати Збройні сили. Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
04 липня 2023, 20:30

До кінця липня паливо може здорожчати на 8-11 гривень – Міністр економіки

Свириденко зазначила, що немає причин для різкого зростання ціни на пальне, оскільки ринок у Європі насичений ресурсами. Згідно з її слів, загалом після повернення довоєнних податків, вартість дизельного пального може збільшитись на 8 гривень, а бензину - на 11 гривень.
04 липня 2023, 15:46

Італія заморозила активи російських олігархів на суму в 2 млрд доларів США

Італія прийняла рішення про замороження активів російських олігархів на суму приблизно 2 мільярди євро у зв'язку з вторгненням росії в Україну минулого року.
03 липня 2023, 13:38

Державне регулювання цін на ряд продуктів подовжено

абінет Міністрів України ухвалив важливе рішення щодо регулювання цін на продовольчі товари під час періоду воєнного стану та на тривалий період після його закінчення. Регулювання цін буде здійснюватись шляхом встановлення граничного рівня торговельної націнки на обмежений перелік продуктів харчування, який не перевищує 10%.
03 липня 2023, 13:15

Маніпуляція тарифами: НКРЕКП скасувала підвищення на воду, але не відмовились це зробити

НКРЕКП, сьогодні, 3 липня 2023 року, Комісія скасувала рішення, прийняте раніше 29 червня 2023 року, про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Національна комісія не відмовляється від ідеї "корегування" тарифів і планує розпочати консультації з Кабінетом Міністрів України
01 липня 2023, 18:52

Підвищення тарифів на воду відкладається?!

ряд не схвалив рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. "Рішення не прийнятні. Рішення не погоджені з Урядом..."
30 червня 2023, 22:16

Номер телефону обов’язково: поповнення рахунків готівкою через термінал з 1 серпня

З 1 серпня 2023 року національний банк України впроваджує нові вимоги для здійснення готівкових операцій через платіжні термінали (ПТКС). Згідно з повідомленням, платникам, які бажають зарахувати готівку на свій рахунок, необхідно буде ввести номер свого мобільного телефону.
30 червня 2023, 19:57

З 1 липня Укрпошта підвищить тарифи

Починаючи з 1 липня, Укрпошта мусить частково переглянути вартість послуг по відправленнях в Україні та за кордон
29 червня 2023, 18:01

Тарифи на воду зростуть з 1 липня на 30% - НКРЕКП

НКРЕКП затвердила підвищення тарифів на воду в два етапи з 1 липня та 1 вересня. Рішення регулятора було прийняте сьогодні. Член НКРЕКП, зазначив, що в середньому тарифи зростуть на 30%, проте відзначив також, що ця цифра не є надто високою.
27 червня 2023, 13:40

Електроенергія для бізнесу здорожчає до 80%

За інформацією, отриманою від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з 30 червня в Україні вступають в силу нові граничні ціни на електроенергію для бізнесу. Ці ціни майже вдвічі перевищують попередні тарифи.
26 червня 2023, 12:48

У державному концерні Укроборонпром буде новий керівник

Кабінет Міністрів затвердив Германа Сметаніна на посаді керівника концерну.Президент України Володимир Зеленський поставив перед Сметаніном три основні завдання: збільшення виробництва всього озброєння, боротьбу з корупцією в галузі та завершення реформи в оборонному секторі.