Новини економіки. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

31 жовтня 2023, 13:40

Паливна криза в Аргентині: водії у пошуках робочих заправок та величезні черги

В Аргентині водії стикаються із серйозним дефіцитом бензину і дизельного пального. Заправки залишаються порожніми, а на тих, що працюють – утворюються значні черги. Усе це відбувається в контексті майбутніх президентських виборів, на яких обиратимуть нового лідера країни вже наступного місяця.
31 жовтня 2023, 13:22

Майже 80 млн гривень витратять на реставрацію покрівлі та куполів «Софії Київської»

Національний заповідник "Софія Київська" планує реставрувати дах, основну конструкцію та золоті куполи Софійського собору, витративши на це понад 79 мільйонів гривень. Відповідний тендер був проведений та опублікований на сайті Prozorro.
30 жовтня 2023, 21:12

Міноборони помилково виплатило «бойові» на 123 млн гривень

З державного бюджету помилково виплатили 123 мільйони гривень у винагороду для осіб, які не брали участь у бойових діях та не виконували бойові завдання. Міністерство оборони у понеділок, 30 жовтня, пояснило, що така ситуація виникла через неясності в законодавчій термінології.
27 жовтня 2023, 17:43

Німеччина надала Україні новітню систему ППО IRIS-T SLM

Уряд Німеччини оголосив про передачу Україні нового пакету військової допомоги, у якому основним важливим складовим став зенітно-ракетний комплекс середнього радіуса дії IRIS-T SLM. Пакет допомоги також включає багато інших технічних засобів та зразків техніки та зброї. За словами представників німецького уряду, у цьому році Україна вже отримала військової допомоги на суму 5,4 мільярда євро.
26 жовтня 2023, 21:33

США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на $150 млн

Сполучені Штати Америки 26 жовтня оголосили про виділення нового пакету військової допомоги Україні. Згідно з повідомленням голови Офісу президента України Андрія Єрмака, до цього пакету входять ракети для NASAMS та переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin, а також додаткові боєприпаси для HIMARS.
26 жовтня 2023, 17:16

Литва заборонила імпортувати російський скраплений газ

Литва прийняла рішення заборонити імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ), включаючи його перевантаження та регазифікацію. Сейм Литви ухвалив ці поправки майже одноголосно, зі 111 парламентаріями, які висловилися "за", і лише шість утрималися від голосування.
23 жовтня 2023, 13:08

Україна отримала від ЄС новий транш фінансової допомоги у 1,5 млрд євро

У понеділок, 23 жовтня, Україна отримала дев'ятий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1,5 млрд євро від Європейського союзу. За словами прем'єр-міністра, загальна бюджетна підтримка ЄС протягом цього року склала 15 млрд євро, що стало одним з ключових факторів у зміцненні економічної стійкості та сили України.
21 жовтня 2023, 13:48

Щомісячна допомога Україні від США буде поступово зменшена

У листі від Білого дому, який був надісланий у п’ятницю, 20 жовтня, тимчасовому спікеру нижньої палати парламенту США Патріку Макгенрі, повідомляється, що американська допомога Україні буде поступово зменшена щомісячно протягом наступного фінансового року. Бюджетна підтримка України є надзвичайно важливою в умовах впливу загарбницької війни, яку веде росія.
20 жовтня 2023, 21:11

Жнива-2023: аграрії в Україні намолотили 57,6 млн тонн врожаю

Сільгоспвиробники усіх регіонів України успішно намолотили 57,6 млн тонн зернових і олійних культур, досягнувши вражаючого результату та обсягів. Зазначено, що урожай зернових та зернобобових культур було зібрано на площі 8275,3 тис. гектарів з врожайністю 47,4 центнера на гектар. Про це повідомлено пресслужбою Міністерства аграрної політики та продовольства.
20 жовтня 2023, 20:36

Байден запросив рекордну допомогу Україні

Президент США Джо Байден подав запит до Конгресу на узгодження бюджету для надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також врахування інших національних потреб. Про це повідомлено в Білому домі в п’ятницю, 20 жовтня. Запит передбачає виділення додаткових ресурсів для надання Україні критично важливої підготовки, обладнання та озброєння, необхідних для визволення територій від російської окупації.
18 жовтня 2023, 13:24

Міноборони відсудило 7 мільйонів доларів у компанії-виробника неякісних бронежилетів

Міністерство оборони України виграло судовий позов на суму 7 мільйонів доларів у компанії, яка намагалася постачити низькоякісні бронежилети для Збройних сил. Юридична служба Міноборони звернулася до міжнародного арбітражу, який вирішив стягнути майже 7 мільйонів доларів США на користь українського військового відомства.
16 жовтня 2023, 14:10

Комітетом Ради вже схвалено проект державного бюджету 2024

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував проєкт державного бюджету України на 2024 рік до першого читання. Голосування першого читання бюджету в залі по регламенту повинно відбутися до 20 жовтня. 15 вересня Кабмін затвердив проєкт держбюджету на 2024 рік та подав його до Ради. Зазначено, що оборона та безпека будуть отримувати більше половини всіх ресурсів бюджету - 1 трлн 685 млрд гривень.
15 жовтня 2023, 20:24

Понад $2 млрд для України та Ізраїлю буде просити в Конгреса Білий дім

Адміністрація президента США Джо Байдена планує звернутися до Конгресу із запитом виділення понад два мільярди доларів на допомогу Україні та Ізраїлю, повідомив радник президента з національної безпеки Джейк Салліван. Він підкреслив, що Сполучені Штати продовжують постачати до України критично важливе озброєння для оборони України від російських атак.
12 жовтня 2023, 17:32

Сполучені Штати хочуть об’єднати допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню – ЗМІ

У Білому домі готують запит на додаткове фінансування для Ізраїлю, України й Тайваню. Також планується виділити додаткові кошти на підсилення національної безпеки та захисту власного кордону. У результаті об’єднання допомоги цим країнам планується «зменшити навантаження на запаси Пентагону, та попросити гроші на виробництво більшої кількості озброєнь».
11 жовтня 2023, 18:43

Понад мільярд доларів нової допомоги США надали Украйні

Україна отримала грант від США у розмірі 1,15 млрд доларів через фонд, що належить до Цільового фонду багатьох донорів Світового банку. Ці кошти становлять частину п'ятого додаткового фінансування у рамках проєкту Світового банку. Отримані гранти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків державного бюджету, зокрема на соціальні та гуманітарні сфери, не пов'язані з обороною та безпекою.
11 жовтня 2023, 13:11

Підтверджено новий пакет зброї від США на $200 млн

У п'ятницю, 11 жовтня, Ллойд Остін, голова Пентагону, на засіданні Контактної групи у форматі Рамштайн у Брюсселі оголосив про надання США нового військового пакету допомоги Україні, вартість якого складає 200 мільйонів доларів.
10 жовтня 2023, 13:03

Понад 21% ВВП з держбюджету виділять на оборону

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким впровадив рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 жовтня 2023 року, що стосується виділення з державного бюджету понад 21% ВВП на оборону. Уряд повинен врахувати загальний фінансовий ресурс на оборону не менше 21,6% ВВП при доопрацюванні законопроєкту про державний бюджет на 2024 рік.
07 жовтня 2023, 17:06

Новий пакет зброї від США на $200 млн очікується незабаром – ЗМІ

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена готує новий пакет озброєння для України, який, за інформацією від американських чиновників, може бути оголошений наступного тижня у середу на 16-му засіданні у форматі Рамштайн в Брюсселі. Пентагон продовжує витрачати кошти, виявлені внаслідок бухгалтерської помилки, що дало можливість адміністрації Байдена надавати Києву зброю та боєприпаси.
05 жовтня 2023, 21:01

Укрбудінвестбанк ліквідують за рішенням НБУ

Національний банк України прийняв рішення 5 жовтня відкликати банківську ліцензію та провести ліквідацію АТ "Український будівельно-інвестиційний банк", згідно із повідомленням пресслужби НБУ. Раніше, у вересні, Нацбанк визнав АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" неплатоспроможним та призначив йому категорію "проблемних".
02 жовтня 2023, 21:37

НБУ анонсує впровадження нового режиму керованої гнучкості обмінного курсу

Національний банк України анонсує впровадження нового режиму керованої гнучкості обмінного курсу, який стартує з 3 жовтня. Зазначається, що новий підхід дозволить гривні реагувати на зміни в попиті та пропозиції на валютному ринку, враховуючи обидва напрямки – зростання та зниження курсу. Але НБУ обіцяє ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатися ключовим гравцем на ньому.