Новини економіки. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

27 липня 2023, 18:27

В НБУ оцінили втрати України від припинення «зернової угоди»

Експорт аграрної продукції з України може втратити до 2 млрд доларів через зупинення зернової угоди. Заступник голови Національного банку України, Сергій Ніколайчук, наголосив на цьому під час брифінгу 27 липня. Також в НБУ припускають, що обмеження з боку Євросоюзу стосовно експорту не продовжуватимуться після 15 вересня.
26 липня 2023, 20:17

Влада повернула в Україні довоєнні податки

Президент України Володимир Зеленський 26 липня підписав законопроєкт, який передбачає скасування єдиного податку зі ставкою 2% та часткове зняття мораторію на перевірки бізнесу. Цю новину офіційно оголосив голова податкового комітету Верховної Ради, Данило Гетманцев, у своєму Telegram каналі.
26 липня 2023, 18:37

Данило Гетманцев розкритикував секс-шоп за несплату податків понад 230 тисяч доларів

Державна податкова служба Києва заявила про виявлення мережі секс-шопів, яка ухилялася від сплати податків. Інформацію про це оприлюднив голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, Данило Гетманцев, у своєму Telegram каналі.
26 липня 2023, 17:36

В Пентагоні запевнили, що в США вистачить зброї для допомоги Україні

На брифінгу, заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що США постійно стежать за рівнем своєї боєготовності, з метою надавати підтримку Україні. Вона висловила впевненість у тому, що уряд має можливості забезпечувати швидке постачання зброї до Збройних Сил України.
26 липня 2023, 13:52

Уряд інвестує у виробництво власних БпЛА 40 млрд. гривень

Кабінет Міністрів цього року спрямував 40 мільярдів гривень на розвиток української безпілотної технології. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму, що присвячений річниці проєкту "Армія дронів". Також, Денис Шмигаль нагадав про успіхи минулого року, коли завдяки UNITED24 було зібрано понад 4 мільярди гривень, що були інвестовані в українських виробників безпілотників.
25 липня 2023, 21:12

США нададуть нову військову допомогу для України на суму 400 мільйонів доларів.

США нададуть нову військову допомогу для України на суму 400 мільйонів доларів. Пакет допомоги включатиме різні види озброєнь, які будуть сприяти зміцненню протиповітряної оборони країни та підвищенню її безпеки. Про це повідомлено на сайті Білого дому.
25 липня 2023, 13:43

ЄС виділив черговий Україні транш у 1,5 млрд євро

Європейський союз виділив Україні черговий транш у розмірі 1,5 млрд євро в рамках програми макрофінансової допомоги на 18 млрд євро. Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter у вівторок, 25 липня. Вона рішуче засудила удари росії по українським зерносховищам та експортній інфраструктурі.
24 липня 2023, 20:56

Іспанія вислала до України нову партію військової допомоги з танками Leopard 2A4

Іспанія вислала до України нову партію гуманітарної та військової допомоги, яка включає чотири танки Leopard 2A4. Крім танків, до України було відправлено 10 бронеавтомобілів ТОА М-113, 10 вантажівок ВМС, один броньований автомобіль, три цивільні санітарні машини та один броньований санітарний автомобіль БМР, а також одну броньовану цивільну санітарну машину для прикордонної служби.
24 липня 2023, 18:12

Рекордний відтік капіталу з росії досяг $253 млрд. - РосЗМІ

Сукупний чистий відтік капіталу з росії за період з лютого 2022 року по червень 2023 року досяг рекордних $253 млрд. Цю інформацію повідомляють російські ЗМІ з посиланням на матеріали центру макроекономічного аналізу та прогнозування (ЦМАКП) та статистику центробанку.
23 липня 2023, 17:11

Підвищення тарифів допомогло втримати енегросистему –міністр

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що рішення про перегляд тарифу на електроенергію для населення України було вимушеним. Він зазначив, що без цього рішення енергосистему було б складно підтримувати. Через падіння споживання промисловістю, зокрема на тимчасово окупованих територіях, стало надзвичайно складно утримувати тариф для населення, зазначив міністр.
22 липня 2023, 19:57

Сенс Банк офіційно став державним - НБУ

Згідно з повідомленням Національного банку України, Сенс Банк офіційно став державним у суботу, 22 липня. Раніше цей банк функціонував під назвою Альфа-банк та належав підсанкційним російським олігархам. Цей крок сприятиме захисту інтересів вкладників банку та допоможе уникнути загроз для фінансової стабільності в Україні.
22 липня 2023, 17:27

Ryanair про відновлення польотів з Києва

Українська авіація може знову розпочати свої перельоти до кінця цього року. Першим маршрутом стане Київ - Львів, повідомив Майкл О'Лірі, виконавчий директор авіакомпанії Ryanair. За його словами, є два можливих варіанти розвитку подій: після завершення війни авіакомпанія може відновити рейси протягом короткого часу, або невелику кількість рейсів Ryanair можуть планувати вже до кінця 2023 року.
21 липня 2023, 18:51

На росії хочуть проводити огляд всіх кораблів в Чорному морі

раїна-агресор росія планує оглядати всі судна, що прямують акваторією Чорного моря. Цю інформацію надав заступник міністра закордонних справ рф сергій вершинін під час брифінгу в п'ятницю, 21 липня. вершинін зазначив: "Мається на увазі – ми повинні переконатися в цьому, ми повинні переконатися, що судно з чимось поганим йде".
21 липня 2023, 17:33

В Уряді планують дати гроші тим, хто вже відремонтував своє житло самостійно

Уряд України вносить зміни до програми відновлення пошкодженого та зруйнованого житла "єВідновлення". Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністерствам інфраструктури та цифрової трансформації змінити механізм компенсації власникам такого житла.
20 липня 2023, 20:32

Ухвалено рішення про виведення з ринку АТ "СЕНС БАНК" - НБУ

Національний банк України прийняв рішення про виведення "Сенс Банку" з ринку та передачу його активів у власність держави. Глава НБУ Андрій Пишний зазначив, що таке рішення пов'язане з тим, що власниками банку є російські підсанкційні олігархи, які підтримують дії країни-агресора.
20 липня 2023, 17:31

Світовий Банк надав позику на 1,5 млрд. доларів Україні

Україна уклала угоду зі Світовим банком про позику на суму 1,5 млрд доларів під гарантії уряду Японії. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у четвер, 20 липня, під час зустрічі з віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані.
20 липня 2023, 13:56

Аргентина не прийняла судно з російським природним газом

Державна енергетична компанія Аргентини Enarsa відмовилася прийняти вантаж російського зрідженого природного газу, що призвело до повернення танкера назад у море. Міністр економіки країни Серхіо Масса зазначив, що причиною блокування постачання були санкції, якими обтяжена компанія.
19 липня 2023, 17:06

Росіяни знищили 60 тонн зерна в порту Чорноморська

За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства, російські агресори знищили велику кількість зерна, а саме 60 тисяч тонн, у порту Чорноморськ Одеської області. Це зерно мало бути завантажене на судно і відправлене ще 60 днів тому через зерновий коридор.
18 липня 2023, 20:21

Порядок закупівель під час воєнного стану потребує критичних змін - НАБУ

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) заявило про наявність корупційних ризиків у порядку закупівель під час воєнного стану, в результаті чого виникає неврегульованість визначення цін, відсутність відповідальності та можливість проведення закупівель без проведення відкритих торгів.
17 липня 2023, 14:35

Проти росії оголошено нові санкції - уряд Великої Британії

В результаті спроб російської влади знищити українську національну ідентичність, уряд Великої Британії ввів санкції проти 14 росіян, включаючи 11 осіб, причетних до примусової депортації українських дітей. Про це повідомили у прес-релізі уряду.