Новини економіки. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

08 вересня 2023, 21:22

Видатки держбюджету покриваються доходами лише на 43%

Дохідна частина бюджету України збільшилася, але власні доходи покривають лише 43% видатків, повідомляє Національний банк України у своєму щомісячному макроекономічному та монетарному огляді за вересень 2023 року. Дефіцит бюджету України трохи скоротився, в тому числі завдяки обмеженню зростання непріоритетних витрат.
06 вересня 2023, 20:51

НБУ ввів в обіг пам’ятну монету, яка вшановує воїнів-розвідників

Національний банк України ввів в обіг пам’ятну монету, яка вшановує воїнів-розвідників та їхній вагомий внесок у захист національних інтересів країни. Пам’ятну монету "Воєнна розвідка України" було презентовано головою Національного банку Андрієм Пишним та начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилом Будановим.
05 вересня 2023, 17:36

Олексій Кузнєцов: «Підприємці та влада продовжуватимуть взаємодіяти на благо України»

Голова та секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов та Олексій Малеванець узяли участь в урочистій зустрічі з нагоди Дня підприємця та відзначення 25-річчя створення Українського національного комітету Міжнародної торгової палати, який і став організатором заходу.
04 вересня 2023, 22:03

Російські війська знищили 1500 тонн зерна на Дніпропетровщині – ОВА

Російські військові, у понеділок, 4 вересня, поцілили свою артилерію на Марганецьку громаду в Нікопольському районі. Є руйнація двох приватних будинків та інфраструктурного об'єкта. Один із російських дронів потрапив Межівською громадою Синельниківського району. Там же впали уламки збитого БПЛА росіян. В результаті постраждало фермерське господарство, зганьблено 1500 тонн зерна
01 вересня 2023, 22:08

«Марс» та «Пепсі» – спонсори війни за рішенням НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розширило список компаній, які підтримують війну, додавши до нього дві американські корпорації - PepsiCo і Mars. Як повідомляється, це рішення було ухвалено через те, що не дивлячись на заяви про скорочення свого бізнесу, ці компанії продовжують діяти на території росії та сплачувати податки.
01 вересня 2023, 14:48

Ще два заблокованих судна вирушили з порту Південний

Ще два заблокованих судна вирушили з порту Південний в Одеській області. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України в п'ятницю, 1 вересня. Вказано, що обидва кораблі знаходяться в оперуванні сінгапурської судноплавної компанії та перебували в порту Південний до повномасштабного вторгнення рф.
31 серпня 2023, 14:25

Україна отримає $232 млн на екстрений ремонт житла від Світового банку

Світовий банк виділив Україні 232 млн доларів допомоги для термінового відновлення житла, яке постраждало внаслідок російського вторгнення. Зазначається, що цей перший пакет допомоги надходить в рамках проєкту під назвою "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE). Він передбачає компенсацію для більш ніж 100 тисяч українських родин, які постраждали від війни.
29 серпня 2023, 13:09

В Україні відкрито нове потужне родовище газу

На території України було відкрито нове нафтогазове родовище, прогнозовані запаси якого оцінюються у майже 1 мільярд кубометрів. Цю інформацію надала компанія "Укргазвидобування" у вівторок, 29 серпня. Відповідно до даних, в поточному місяці успішно завершено пошукове буріння на глибину близько 4 тисяч метрів. Під час цього процесу було отримано значний об'єм газу — понад 100 тисяч кубометрів.
28 серпня 2023, 13:47

Експорт зерна Україною збільшився в порівнянні з минулим роком

Україна в цьому поточному маркетинговому році, який розпочався 1 липня, показує оптимістичні результати в експорті зернових та зернобобових культур. Відповідно до даних, оприлюднених Міністерством аграрної політики та продовольства у понеділок, 28 серпня, – вже було експортовано 4,157 млн тонн цих продуктів, що перевищує показники за аналогічний період минулого року.
26 серпня 2023, 18:44

Малину, ріпак, пшеницю, кукурудзу та соняшник з України не можна до Польщі та ще 4-х країн ЄС

Міністерство закордонних справ (МЗС) випустило офіційне повідомлення стосовно намірів п'яти країн Європейського Союзу продовжити самостійну заборону на імпорт українського зерна після того, як дія заборони Єврокомісії закінчиться 15 вересня.
26 серпня 2023, 17:39

Перша партія артилерійських пострілів 122 мм доставлена в Україну

Українська Бронетехніка повідомила про успішне постачання перших партій 122 мм осколково-фугасних артилерійських пострілів з повним зарядом в Україну. Ці постріли виробляються у партнерстві з одним із боєприпасних холдингів Східної Європи.
26 серпня 2023, 16:41

Друге судно вийшло з порту Одеси після зупинки «Зернової угоди»

Сьогодні, 26 серпня, другий корабель після припинення зернової угоди покинув одеський порт. Балкер PRIMUS у порту знаходився весь час з початку повномасштабного вторгнення росії. Зазначено, що судно направляється в порт Варна у Болгарії, а його прибуття туди очікується 27 серпня.
26 серпня 2023, 13:19

Окупанти вже вкрали майже 4 млн тонн зерна з України – ЦНС

За офіційною інформацією від Центру національного спротиву, на тимчасово окупованих територіях, не включаючи Крим, було викрадено значну кількість українського зерна, а саме 3,7 мільйона тонн. Центр національного спротиву наголошує, що кожен дотичний до крадіжки зерна буде нести відповідальність згідно з чинним законодавством України.
25 серпня 2023, 14:33

Схвалено черговий пакет військової допомоги Україні від Фінляндії

Сьогодні, 25 серпня, глава Фінляндії, Саулі Нііністьо, ухвалив рішення про надання 18-го пакету військової допомоги для України. Цю інформацію надано на сайті уряду Фінляндії. Згідно з офіційними повідомленнями, цей пакет включає важке озброєння та боєприпаси, а його вартість складає 94 млн євро. Таким чином, загальна сума військової допомоги від Фінляндії до України досягла 1,3 млрд євро.
24 серпня 2023, 18:45

До списку спонсорів війни потрапили дві світові тютюнові компанії – НАЗК

Відомі тютюнові компанії Philip Morris International та Japan Tobacco International потрапили до списку міжнародних спонсорів війни, повідомляє Національне агентство з протидії корупції. Незважаючи на відкриту агресію та війну росії проти України, – обидві компанії продовжують здійснювати свою діяльність на території російської федерації, сприяючи стабільності економіки та внесенню великих сум податків до бюджету цієї країни.
24 серпня 2023, 16:34

Пам’ятна монета до Дня незалежності України від НБУ

Національний банк України впроваджує нові пам'ятні монети з назвою "Сміливість бути. UA" до річниці незалежності країни. Монета символізує сміливість та незламність українців та нагадує, що сміливість є важливим аспектом національної самосвідомості.
22 серпня 2023, 17:16

Газ до сховищ закачують з випередженням графіка - Галущенко

В Україні триває активна підготовка до майбутнього опалювального сезону. Наразі процес закачування газу до підземних сховищ проводиться оперативно та з випередженням запланованого графіка. Відповідно до інформації, на 22 серпня вже було успішно закачано понад 13 мільярдів кубометрів газу до підземних сховищ.
22 серпня 2023, 13:13

Україні перераховано новий транш від ЄС у ромірі 1,5 млрд євро

Європейський Союз надав додатковий фінансовий пакет допомоги Україні на суму 1,5 млрд євро в рамках програми макрофінансової підтримки загальною вартістю 18 млрд євро. За інформацією, з початку російсько-української війни, Європейський Союз та його держави-члени надали Україні понад 80 млрд євро різного роду підтримки.
21 серпня 2023, 20:42

Експорт зернових України вже склав понад 3,6 млн тонн

Відповідно до повідомлення пресслужби Міністерства аграрної політики та продовольства, Україна за період з 1 липня по 21 серпня 2023 року вже успішно експортувала 3,607 млн тонн зернових та зернобобових культур. Конкретно, протягом поточного маркетингового року вже було вивезено 1,467 млн тонн пшениці, 422 тисячі тонн ячменю, 0,6 тисячі тонн жита та 1,711 млн тонн кукурудзи.
17 серпня 2023, 20:25

НАЗК занесло китайську корпорацію AliExpress до реєстру міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) занесло китайську корпорацію Alibaba Group Holding Limited до реєстру міжнародних спонсорів війни. На платформі AliExpress, яка належить Alibaba, спостерігається продаж товарів, виготовлених з української міді, яка вивозиться з окупованих територій.