Новини економіки. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

10 грудня 2023, 16:49

До Польщі залізницею прибула перша партія вантажівок – УЗ

Перша партія вантажівок успішно дісталася до Польщі, використовуючи залізничний транспорт, повідомила та оприлюднила відповідне відео пресслужба Укрзалізниці. Зазначено, що вантажівки подолають решту маршруту по автошляхах до пункту призначення. Керівництво Укрзалізниці також висловило плани зробити подальші відправлення регулярними.
08 грудня 2023, 16:33

Україна отримала від Німеччини новий пакет зброї

Повідомляється, що Україна отримала систему повітряної розвідки нового покоління Luna N, що входить до чергового військового пакету допомоги від Німеччини. Luna NG – система, яка перевершує попередню модель за всіма показниками. ЗСУ також отримали невелику кількість снарядів, безпілотники та вантажні автомобілі. На минулому тижні Україна вже отримувала пакет військової допомоги від ФРН.
07 грудня 2023, 13:55

Рекордні прибутки українських банків за 2023 рік

Протягом 10 місяців 2023 року українські банки показали приріст прибутку, який перевищив попередні показники. За цей період їхні доходи склали 122,7 млрд гривень, що становить більше ніж удвічі за відповідний період 2021 року, коли прибуток становив 58,35 млрд. Зазначено, що лише чотири банки в Україні отримали збитки на загальну суму в 99 млн гривень.
06 грудня 2023, 16:58

Британія надасть Україні зимовий пакет допомоги

Велика Британія оголосила про виділення зимового гуманітарного пакета допомоги для України на суму 29 млн фунтів і додаткових 7,75 млн фунтів для підтримки найбільш вразливих верств населення. Міністр закордонних справ Девід Камерон оголосив про цю ініціативу перед своїм візитом до США. Ця допомога є частиною загального обсягу гуманітарної допомоги Британії для України та регіону.
05 грудня 2023, 13:49

У експорті 3500 дронів на росю підозрюють фінські компанії

Дві компанії із Фінляндії опинились під підозрою у відправці продукції на росію, яка може потрапляти під санкції Європейського Союзу, зокрема, безпілотників. За даними співробітників відомства, ці компанії могли експортувати товари на росію загальною сумою понад три мільйони євро, а це щонайменше – 3500 дронів.
03 грудня 2023, 16:41

Україна вже отримала від Польщі 18 самохідних гаубицб «AHS Krab»

Польща вже надала Україні 18 самохідних гаубиць «Krab». Відомо, що загалом є домовленості про постачання Україні понад пів сотні таких машин. Зазначено також, що Україна та Польща "підписали контракт на виробництво і передання 56 Krab", які вважаються "нічним жахом" для росіян. До того ж заплановане постачання самохідних мінометних систем Rak, бойових машин піхоти Rosomak (у кількості 100 штук).
01 грудня 2023, 14:29

США планують вдвічі скоротити енергетичні доходи росії – Держдеп

Уряд Сполучених Штатів планує значно зменшити доходи росії від експорту нафти та газу до кінця поточного десятиліття. Про це у п’ятницю, 1 грудня, в інтерв’ю Financial Times заявив заступник держсекретаря США з енергетичних ресурсів Джефрі Паєтта. Видання зазначає, що росія продовжує експортувати значні обсяги нафти з початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.
30 листопада 2023, 14:58

Олексій Малеванець: «Важливо забезпечити комплексну підтримку бізнесу»

Секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець відвідав міжрегіональну конференцію серед підприємців деревообробної галузі, яка відбулась у місті Чернігів. Захід організовано ГО «Розвиток бізнес сектору України» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».
30 листопада 2023, 13:55

В енергосистемі України запущено додаткові генеруючі потужності

В енергосистемі України зафіксовано збереження складної, але контрольованої ситуації. За даними Міненерго, у четвер, 30 листопада, введено в роботу додаткові генеруючі потужності для компенсації дефіциту, який виник внаслідок збільшення споживання. Дефіцит склав менш як 1% від загального добового обсягу електроенергії, і для балансу енергосистеми використано екстрені імпортні обсяги з Румунії та Польщі, загалом 3200 МВт-год.
28 листопада 2023, 17:07

Заборону алмазів з росії погоджено Єврокомісією – ЗМІ

Єврокомісія надіслала пропозицію щодо заборони російських алмазів до 27 країн ЄС, у рамках наступного 12-го пакету санкцій. У проєкті санкцій передбачено заборону торгівлі алмазами з росії, незалежно від того, чи вони надходять транзитом, чи безпосередньо з рф, а також російськими діамантами, які були ограновані та відполіровані у третіх країнах.
26 листопада 2023, 16:08

В аварійний короткостроковий ремонт ввели два блоки ТЕС

Україна розпочала аварійний ремонт двох енергоблоків ТЕС. Заявлено, що енергосистема залишається збалансованою. Дефіциту електроенергії минулої доби не було, та не передбачається і сьогодні. Обмеження електропостачання не застосовуються в жодній з областей. Наразі триває ремонт магістральної лінії на Київщині, пошкодженої обстрілом напередодні.
25 листопада 2023, 17:25

Швейцарія оголосила про виділення нового пакету допомоги для України понад 100 млн євро

Швейцарія оголосила про виділення нового пакету допомоги для України, що становить понад 100 млн євро. Про це президент країни Алан Берсе повідомив під час спільної пресконференції з президентами України, Латвії та премʼєр-міністром Литви у суботу, 25 листопада.
24 листопада 2023, 13:31

Олексій Малеванець: «Спільними зусиллями розробляємо шляхи забезпечення відшкодування та компенсацій збитків від війни»

Секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець узяв участь у II Конференції «Відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок війни», яка була організована видавництвом «Юридична практика» при партнерстві з низкою інших організацій у Києві.
23 листопада 2023, 20:52

У Луцьку провели реконструкцію історичного укриття за 2,3 млн євро

У Луцьку завершили ремонт захисної споруди 14 століття, яка обійшлася у 2,3 млн євро. Це повідомив заступник міністра зі стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко у четвер, 23 листопада. Під час повітряних тривог люди можуть знаходитись в цьому укритті як підземному музеї. В решту часу тут проводяться екскурсії.
23 листопада 2023, 20:36

Транспортування нафти з росії припинено найбільшими грецькими компаніями - ЗМІ

Три великі грецькі компанії з судноплавства вирішили зупинити перевезення російської нафти з метою уникнення санкцій США. Ці компанії вантажовідправників — Minerva Marine, Thenamaris та TMS Tankers — досі були активними у транспортуванні російської нафти, однак вирішили відмовити в листопаді цього року.
23 листопада 2023, 13:59

Україна отримала $400 млн під гарантії Великої Британії

До державного бюджету України надійшло близько 400 млн доларів під гарантію Великої Британії через трастовий фонд Світового банку. Ці кошти є складовою п’ятого додаткового фінансування проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" PEACE in Ukraine. Строк погашення становить 19 років із 5-річним пільговим періодом.
22 листопада 2023, 14:02

ЄС надав Україні 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги

Європейська комісія знову перерахувала Україні кошти у вигляді траншу макрофінансової допомоги, на цей раз - 1,5 мільярда євро. За словами фон дер Ляєн, загалом підтримка України з боку ЄС досягла 85 млрд євро й надалі продовжуватиметься. Зокрема, Брюссель має довгостроковий намір виділити Україні 50 млрд євро до 2027 року. Прем’єр-міністр України, Денис Шмигаль, підтвердив отримання траншу на державні рахунки.
21 листопада 2023, 17:39

Німеччина надасть Україні новий пакет військової допомоги на 1,3 млрд євро

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, перебуваючи в Україні, анонсував новий військовий пакет допомоги на загальну суму у 1,3 млрд євро. У рамках цього пакету передбачено постачання 60 високотехнологічних дронів-розвідників та понад 20 радіолокаційних систем. Міністр оборони Німеччини підтвердив, що на наступний рік його країна планує поставити Україні 140 тисяч 155-мм снарядів.
20 листопада 2023, 17:09

МВС України отримало від Японії автомобілі та обладнання для розмінування

Уряд Японії передав МВС України 40 автомобілів і спеціальне обладнання для розмінування територій, які постраждали від військової агресії рф. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час церемонії передачі міжнародної технічної допомоги в Києві у понеділок, 20 листопада.
19 листопада 2023, 14:24

Конгрес США має намір схвалити допомогу Україні – сенаторка

Конгрес Сполучених Штатів Америки має намір прийняти новий пакет допомоги для України, але сенаторка США від Демократичної партії Джин Шахін, що виступила в Канаді в суботу, 18 листопада, висловила припущення щодо можливого "хаотичного" шляху до прийняття рішення.