Новини економіки. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

18 листопада 2023, 16:51

Пошкоджено нафтобазу на Одещині під час російського обстрілу дронами

У результаті російської атаки, що відбулася в Одеській області вночі 18 листопада, пошкоджена нафтобаза, а також зафіксовано відключення світла у деяких населених пунктах. За інформацією Міністерства енергетики, ворожий удар призвів до пошкодження енергетичного об'єкта та електромереж, що призвело до відключення світла для 1550 споживачів. Додатково понад 1700 осіб залишилися без електропостачання через технологічні порушення.
17 листопада 2023, 17:42

Нідерланди на 2024 рік зарезервували для України понад €2 млрд

Уряд Нідерландів вирішив виділити та зарезервував понад 2 млрд євро на 2024 рік для України, з акцентом на військову допомогу. Про це повідомило Міноборони Нідерландів. Міноборони вказало, що ці кошти призначені для задоволення потреб України у сфері боєприпасів та обслуговування вже наявних бойових платформ і систем.
17 листопада 2023, 17:21

Міненерго спростувало інформацію про підвищення цін на електрику для побутових споживачів

Пресслужба Міністерства енергетики України категорично спростовує інформацію, яка була розповсюджена 17 листопада деякими ЗМІ та Telegram-каналами, щодо непідтвердженого підвищення тарифів на електроенергію на 15% з 1 січня 2024 року. Варто зазначити, що з 1 червня 2023 року уряд змушений був підвищити ціни через брак коштів на відновлення електромереж, пошкоджених обстрілами росії.
16 листопада 2023, 17:44

Олексій Малеванець: «Спільними зусиллями забезпечимо підтримку бізнесу»

Зустріч на тему відновлення роботи Торгово-промислової палати Луганської області як платформи для розвитку співробітництва релокованих бізнесів регіону із міжнародними партнерами, допомоги бізнесу у відновленні повноцінної діяльності підприємств Луганщини в безпечних регіонах України провели днями представники регіону.
16 листопада 2023, 14:04

Зросте тариф на передачу електроенергії в Україні

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила плани щодо тарифів на передачу електроенергії. Згідно з рішенням, у 2024 році тариф НЕК Укренерго на передачу електроенергії складатиме 592,89 грн/МВт-год (без ПДВ). Зокрема, для підприємств "зеленої" металургії тариф становитиме 412,68 грн/МВт-год.
14 листопада 2023, 17:27

ЄС додатково виділив Україні ще 110 млн євро: куди підуть кошти

Європейська комісія оголосила про додаткове виділення фінансової підтримки для України у розмірі 110 мільйонів євро. Пакет допомоги буде розділено на дві частини: 100 мільйонів євро будуть призначені для допомоги українцям, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії, тоді як 10 мільйонів євро будуть спрямовані на програми підтримки біженців з України, які тимчасово перебувають у Молдові.
13 листопада 2023, 14:18

Тимчасовим морським коридором України відправлено понад 100 суден

Принаймні 100 суден вирушили з портів Одеса, Чорноморськ та Південний з початку дії тимчасового морського коридору, який Україна відкрила в серпні цього року. Йдеться про кораблі, які вже покинули порти Великої Одеси, оскільки на початку листопада Мінвідновлення повідомило про 91 судно, які на той момент експортували 3,3 млн тонн сільськогосподарської продукції та вантажів ГМК.
12 листопада 2023, 17:18

United24 за час роботи зібрала пів мільярда доларів

Президент Володимир Зеленський оголосив, що з моменту створення онлайн-платформи для збору коштів United24 надійшло понад 490 мільйонів доларів. Президент висловив подяку усім тим, хто продовжує підтримувати Україну. United24 через сайт u24.gov.ua надає можливість зробити внесок в один клік із будь-якої країни.
11 листопада 2023, 17:51

Різнокольорове паливо для ЗСУ: спосіб відстеження, контролю та ідентифікації

Для ідентифікації та контролю пального для Збройних Сил України (ЗСУ) вирішили впровадити маркування червоним кольором дизельне пальне, а для бензину — зеленим. Міністерство обґрунтувало рішення маркування як засіб ідентифікації та відстеження закупленого для ЗСУ пального, що має запобігти незаконному продажу та уникнути зловживань зі змішуванням пального.
08 листопада 2023, 20:55

50 млрд євро для України від ЄС не вдасться заблокувати Угорщині – єврокомісар

Угорщина одноосібно не зможе заблокувати збільшення бюджету Європейського Союзу, зокрема для виділення Україні пакета у 50 мільярдів євро на наступні чотири роки. Про це зробив заяву єврокомісар із фінансових питань Йоганнес Ган. Політик спростував повідомлення ЗМІ про те, що Європейська комісія вивчає можливість розмороження частини коштів для Угорщини в обмін на її підтримку бюджетного перегляду ЄС до 2027 року.
07 листопада 2023, 14:53

Укрзалізниці надано 11 млрд гривень бюджетної підтримки

Пряме бюджетне фінансування АТ "Укрзалізниця" на 2023 рік оцінюються у розмірі 5 мільярдів гривень, з яких протягом десяти місяців цього року вже було виділено 3,5 мільярда гривень. Також відомо про надання урядом державних гарантій на кредити, які компанія залучає у міжнародних фінансових організацій, на суму в 6 мільярдів гривень.
06 листопада 2023, 20:36

Додатково дві потужні газові свердловини запрацювали в Україні

В Україні розпочали видобуток газу з двох нових свердловин із сумарним добовим дебітом понад 500 тисяч кубометрів. Варто зазначити, що в серпні в Україні відкрили нове родовище газу, запаси якого можуть сягати 1 млрд кубометрів. Крім того, Укргазвидобування повідомило про найвищий добовий видобуток за три роки.
06 листопада 2023, 17:42

На кордоні з Україною польські перевізники розпочали страйк до 3 грудня

На кордоні з Україною польські перевізники розпочали масштабний протест, що призвело до припинення роботи трьох пунктів пропуску: "Краковець — Корчува", "Ягодин — Дорохушк" та "Рава-Руська — Хребене". Ця ініціатива отримала згоду польської влади та буде тривати до 3 грудня. Учасники протесту пропускатимуть по одному вантажному транспортному засобу на годину в обох напрямках.
03 листопада 2023, 21:11

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $425 мільйонів

У п'ятницю, 3 листопада, Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України, загальна вартість якого складає 425 мільйонів доларів. Це вже 50-й транш від адміністрації Джо Байдена, який буде надано Україні із запасів Міністерства оборони від серпня 2021 року.
02 листопада 2023, 20:41

Сполучені Штати впровадили нові санкції проти росії

Влада США оголосила про новий пакет санкційних обмежень проти росії. За інформацією від американського фінансового відомства, цього разу у "чорний список" потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб. Особлива увага приділена санкціям стосовно російського конструктора олександра захарова, учасника розробки дронів Ланцет. Також санкційні обмеження поширилися на членів його родини.
02 листопада 2023, 17:32

Міжнародні спонсори війни: корпораця Nestle «годує» окупантів та загарбників з росії

Україна включила швейцарську корпорацію Nestle до списку міжнародних спонсорів війни, зважаючи на те, що компанія повністю не вийшла з російського ринку. Отже, залишаючись у рф, Nestle вкотре показує усьому світу, що співпрацювати з агресором – нормально. А самій рф демонструє, що вона й досі інтегрована у світові процеси, попри воєнні злочини та вбивства тисяч українців
02 листопада 2023, 14:15

Осінню посівну завершили вже п’ять областей – Мінагро

В Україні активно триває процес сівби озимих зернових культур, і вже п'ять областей успішно завершили цей етап осінньої посівної. На кінець жовтня вже було посіяно 4 мільйони 211 тисяч гектарів, включаючи пшеницю - 3 мільйони 733 тисяч гектарів, ячмінь - 403 тисячі гектарів та жито - 76 тисяч гектарів. Цього тижня завершили сівбу озимих культур аграрії Івано-Франківської області.
01 листопада 2023, 17:21

В України достатньо газу для проходження опалювального сезону

Станом на 1 листопада, за інформацією Міненерго, обсяги природного газу, які знаходяться в підземних сховищах України, склали понад 16 млрд кубометрів. Ця цифра виявилася вищою на 1,3 млрд кубометрів порівняно з прогнозним балансом Кабінету Міністрів. За ствердженням відомства, – запасів достатньо для проходження опалювального сезону.
31 жовтня 2023, 20:43

ЄС підготував нові санкції проти росії на $5,3 млрд – ЗМІ

Європейський Союз на цей час розглядає новий набір обмежень, який може суттєво вдарити по торгівлі з росією приблизно в 5 мільярдів євро (5,3 мільярда доларів). Зазначається, що нові обмеження охоплюють експорт зварювального устаткування, хімікатів та інших технологій для військових цілей. Головною метою пакета санкцій є уникнення обходу росією існуючих заборон через треті країни.
31 жовтня 2023, 13:40

Паливна криза в Аргентині: водії у пошуках робочих заправок та величезні черги

В Аргентині водії стикаються із серйозним дефіцитом бензину і дизельного пального. Заправки залишаються порожніми, а на тих, що працюють – утворюються значні черги. Усе це відбувається в контексті майбутніх президентських виборів, на яких обиратимуть нового лідера країни вже наступного місяця.