Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

20 липня 2023, 18:43

Створені всі умови, щоб повернути Бахмут – Сирський

Згідно з інтерв'ю генерал-полковника Олександра Сирського виданню ВВС, район Бахмута Донецької області, де відбуваються важкі бої, готовий для повернення під контроль українських сил оборони. Генерал стверджує, що вже створені всі необхідні умови для цього, але такий успіх може бути досягнутий за умови мінімізації втрат.
20 липня 2023, 16:20

Україна дзеркально відповіла на блокаду росії у Чорному морі

У зв'язку з аналогічним рішенням росії стосовно українських суден, Міністерство оборони України прийняло рішення розглядати всі судна, що прямують у Чорному морі у напрямку російських та окупованих українських портів, як військові цілі. Згідно з офіційним зверненням Міністерства оборони України, ця міра була впроваджена з 21 липня 2023 року.
20 липня 2023, 13:56

Аргентина не прийняла судно з російським природним газом

Державна енергетична компанія Аргентини Enarsa відмовилася прийняти вантаж російського зрідженого природного газу, що призвело до повернення танкера назад у море. Міністр економіки країни Серхіо Масса зазначив, що причиною блокування постачання були санкції, якими обтяжена компанія.
20 липня 2023, 12:53

Український дубляж залишається: законопроєкт №9432 про "Агнлійську мову" оновлять

З законопроєкту про впровадження англійської мови в Україні була прибрана вимога демонструвати фільми без дубляжу. Тепер цей законопроєкт буде представлений до сесійної зали у оновленій версії, а питання про перехідний період, за який англійську мову мають опанувати чиновники та інші категорії, буде обговорюватися пізніше.
19 липня 2023, 21:07

Україна отримає нове озброєння вартістю 1,3 млрд доларів від США

Україна отримає нове озброєння вартістю 1,3 млрд доларів від Сполучених Штатів Америки, згідно з повідомленням прес-служби Пентагону, опублікованого 19 липня. Ця військова допомога надається в рамках ініціативи зі сприяння безпеці України (USAI)
19 липня 2023, 18:49

Глава Червого хреста в Білорусі публічно зізнався в тому, що є співучасником вивезення дітей з України

олова білоруського Червоного Хреста Дмитро Шевцов, під час своєї поїздки на окуповані території на сході України, відкрито заявив, що організація, яку він очолює, бере активну участь у вивезенні дітей з України. Зазначено, що під час поїздки на окуповані території України, Шевцов був помічений у камуфляжі та з літерою Z на рукаві, хоча статут Червоного Хреста передбачає нейтралітет.
19 липня 2023, 18:21

Ірландія з'ясує як в дронах, що запускає росія, опинились їх компоненти - Лео Варадкар

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві заявив, що Ірландія розслідує походження деталей ірландського виробництва, які були знайдені у російському дроні-камікадзе, що атакував Миколаїв.
19 липня 2023, 17:51

Повинні арештувати путіна, тому на саміт в ПАР відправили лаврова

За інформацією, опублікованою на сайті президента Південно-Африканської Республіки, міжнародно розшукуваний президент російської федерації володимир путін не візьме участі в саміті країн, оскільки йому загрожує арешт згідно з рішенням Міжнародного кримінального суду.
18 липня 2023, 16:26

В кремлі заговорили про пошуки "альтернативи" зерновій угоді

У вівторок, 18 липня, МЗС рф повідомило про готовність росії запропонувати "альтернативи" зерновій угоді, яка раніше дозволяла Україні експортувати агропродукцію через порти Чорного моря. Це питання стало предметом телефонної розмови між міністрами закордонних справ росії і Туреччини - сергієм лавровим та Хаканом Фіданом.
18 липня 2023, 14:21

Погрози та шантаж: песков про "ризики" зернової угоди без росії

Речник кремля дмитро пєсков попередив, що сторонам, які розглядають продовження зернової угоди без участі росії, необхідно враховувати певні «ризики». Він зазначив, що якщо буде прийняте рішення про оформлення угоди без участі росії, це повинно бути зроблено з урахуванням цих ризиків.
18 липня 2023, 13:24

На росії повідомили про «удари відплати» за «кримський міст»

У відповідь на атаку по не законній надбудові з назвою «Кримський міст», представник міністерства оборони на росії, генерал-лейтенант ігор конашенков, заявив, що росія здійснила "удар відплати" по об'єктах в Україні. За його словами, удар наносився "високоточною зброєю" по об'єктах, які нібито готувалися до "терористичних актів" проти росії, використовуючи безекіпажні катери, а також місця їх виготовлення на судноремонтному заводі в районі Одеси.
17 липня 2023, 16:06

Росія вирішила відкликати гарантії безпеки в Чорному морі - МЗС рф

Країна-агресор, росія, прийняла рішення відкликати гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі та вийти із Спільного координаційного центру в Стамбулі у зв'язку з припиненням зернової угоди. Про це було оголошено МЗС рф.
17 липня 2023, 15:34

Зернова угода: Ердоган надав коментарі щодо дій росії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що планує обговорити з президентом росії володимиром путіним питання продовження дії зернової угоди. Він зробив цю заяву перед відльотом у турне країнами Близького Сходу, в аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі.
17 липня 2023, 13:25

Кремль звинуватив "Києвький режим" у вибуху на керченськом мосту

На прес-конференції речник кремля, дмитро пєсков, заявив, що "київський режим" несе відповідальність за атаку на Кримський міст. За словами пєскова, президент рф володимир путін був поінформован про ситуацію, яка виникла внаслідок підриву мосту. Він також повідомив, що було дано доручення організувати роботу з руху транспорту та відновлення мосту.
17 липня 2023, 12:55

На росії оголосили про припинення "Зернової угоди"

На брифінгу, який відбувся 17 липня, речник кремля, дмитро пєсков, повідомив про припинення чинності зернової угоди. За його словами, причиною цього стало невиконання умов, встановлених росією. пєсков зазначив, що частина угоди, яка стосується саме росії, не була дотримана, що призвело до припинення дії угоди.
16 липня 2023, 23:25

Змусити росію та Україну укласти мирну угоду хочеться Трампу

Екс-президент США та потенційний кандидат у президенти від Республіканської партії, Дональд Трамп, в інтерв'ю телеканалу Fox News висловив бажання змусити президентів України та росії укласти мирну угоду. Він заявив, що має хороші стосунки як з Володимиром Зеленським, так і з володимиром путіним
16 липня 2023, 22:16

Зірвана «Зернова угода» буде дорого коштувати росії – Білий дім

За даними радника президента США з питань національної безпеки Джейка Саллівана, росія поки не виявляє бажання продовжити дію Чорноморської зернової ініціативи, термін якої закінчується 17 липня. Протягом останніх місяців путін неодноразово змінював свою позицію стосовно "зернової угоди"
16 липня 2023, 21:07

США нададуть дозвіл Європі тренувати українських пілотів на F-16

За даними Джейка Саллівана, радника президента США з національної безпеки, Сполучені Штати Америки нададуть офіційний дозвіл європейським країнам для навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16. Він також зазначив, що європейським країнам потрібно деякий час для підготовки необхідних ресурсів для проведення навчання.
16 липня 2023, 20:47

Carlsberg і Danone на росії націоналізують за ухвалою путіна

Президент рф володимир путін ухвалив рішення щодо переходу акціонерних часток іноземних компаній Carlsberg та Danone під тимчасове управління «росимуществу». Цим указом фактично націоналізуються частки данської компанії Carlsberg у пивоварній компанії «Балтика» та французького концерну Danone у харчовій промисловості.
15 липня 2023, 16:23

Зеленський зустрівся з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем у Києві

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем, який здійснив 15 липня неоголошений візит до нашої країни. Головними темами обговорення стали питання повернення депортованих дорослих і дітей до України, реалізація Формули миру, підготовка до Глобального саміту миру, а також продовольча, енергетична безпека та економічна співпраця.