Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

25 липня 2023, 12:58

На ЗАЕС 4й блок переводять у стан "гарячий зупин", а МАГАТЕ побачили протипіхотні міни

Президент Енергоатому, Петро Котін, звернувся до Офісу генерального прокурора, зазначивши на злочини росіян та закликав Міністерство закордонних справ зробити все, щоб закликати МАГАТЕ вжити заходів впливу на російських окупантів для переведення всіх енергоблоків станції у стан "холодної зупинки".
24 липня 2023, 20:02

Конфісковані 600 тисяч доларів Онищенка у «газовій справі» передоно ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало від Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) та Національного антикорупційного бюро (НАБУ) 600 тисяч доларів, які були вилучені у 2016 році в рамках розслідування "газової справи Олександра Онищенка". Про це повідомила пресслужба НАБУ.
24 липня 2023, 18:48

Під час атаки росіян на порт Рені, в Одеській області перебували шість румунських суден

Згідно з інформацією румунського джерела, влада країни прийняла рішення перенести всі судна назад до Румунії після удару військ рф. На щастя, судна не зазнали жодних пошкоджень і зараз знаходяться на румунському березі річки Дунай.
24 липня 2023, 16:35

Президент Румунії відреагував на атаку порту біля кордонів його країни

Президент Румунії Клаус Йоханніс засудив російську атаку портів на Одещині неподалік кордону його Клаус Йоханніс держави. У своєму твітері Йоханніс зазначив, що вона сталася "дуже близько до Румунії". Вдень румунські ЗМІ написали, що росія атакувала порт у місті Рені на лівому березі Дунаю за 200 метрів від кордону з Румунією — країни, що входить до НАТО.
24 липня 2023, 15:43

В ГУР прокоментували вибухи на москві та в Криму

Адміністрація президента росії, володимира путіна, зараз стикається з втратою контролю над важливими стратегічними об'єктами, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрій Юсов, коментуючи вибухи, які сталися в Москві та тимчасово окупованому Криму.
24 липня 2023, 13:59

У Швеції відбудеться суд над екоактивісткою Гретою Тунберг

Молодий міжнародний активіст з екологічних питань Грета Тунберг буде відповідати перед судом за обвинуваченням у непокорі поліції під час протесту, який відбувся на півдні Швеції в червні 2023 року. Про це повідомляє інформаційне агентство AP.
24 липня 2023, 13:46

В кремлі заперечують свою провину щодо руйнування собору в Одесі

Представник кремля дмитро пєсков заявив, що російські збройні сили не завдали удару по Спасо-Преображенському собору в Одесі, а сам храм був зруйнований ракетами від ППО, які були випущені українськими силами. Про це він заявив під час брифінгу у понеділок, 24 липня.
23 липня 2023, 16:47

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху успішно переніс операцію

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху успішно переніс операцію з встановлення кардіостимулятора. Прем’єр-міністрові Беньяміну Нетаньяху у ніч на неділю встановили кардіостимулятор у медичному центрі Шеба у Тель Хашоме.
22 липня 2023, 21:01

Орбану "подарували" труну за тісну дружбу з путіним

У місті Фелчут активісти здійснили акцію протесту біля приватного будинку угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана, поклавши перед ним дитячу труну з написом "Майбутнє угорської молоді". Місцевий юрист та активіст Золтан Керестені опублікував фото акції на своїй сторінці у Facebook і розповів, що цим вчинком він висловив свій протест проти близьких стосунків уряду Угорщини з російським президентом володимиром путіним.
22 липня 2023, 12:46

Вулиця в честь Зеленського з'явилась у Великобританії

У місті Харлоу, що знаходиться в Великій Британії, офіційно відкрили першу в країні вулицю, названу на честь президента України Володимира Зеленського. П'ята авеню в Харлоу тепер має дві назви - "П'ята авеню – авеню імені Зеленського". Вибір міста для цієї ініціативи не випадковий, адже Харлоу був заснований для сімей, які покинули Лондон після Другої світової війни.
21 липня 2023, 21:11

Арешт путіна за ордером МКС офіційно ініційовано в ПАР

Прокуратура ПАР звернулася до суду з офіційним запитом на арешт російського лідера володимира путіна, якщо той відвідає країну. Цю інформацію повідомила пресслужба південноафриканської партії Демократичний альянс. Запит було подано ще 17 липня і став результатом постійного політичного та юридичного тиску окружного прокурора з метою дотримання міжнародних зобов'язань ПАР.
21 липня 2023, 20:56

Виробництво якісних боєприпасів для БПЛА ініційовано Урядом

Згідно з ініціативою Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства оборони та Міністерства цифрової трансформації, український уряд затвердив експеримент щодо розроблення, виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів для безпілотних систем та їхніх бойових частин.
21 липня 2023, 20:08

Суд москви відправив Гіркіна (Стрєлкова) в СІЗО до 18 вересня - РосЗМІ

У Міщанському районному суді москви прийняли рішення направити колишнього командира російських бойовиків на Донбасі ігоря гіркіна (стрєлкова) у СІЗО до 18 вересня. Це пов'язано з його обвинуваченням в інтернет-екстремізмі, за що йому загрожує до п'яти років ув'язнення. Про це повідомляє російське державне інформаційне агентство "риа новости".
21 липня 2023, 19:56

На росії затримано поплічника Гіркіна - Павла Губарєва

На росії здійснили затримання колишнього чиновника самопроголошеної "днр" на ім'я павло губарєв. Про це повідомили на сторінці російського терориста ігоря гіркіна-стрелкова. павло губарєв відзначався своєю критикою російського військового керівництва в минулому.
21 липня 2023, 18:51

На росії хочуть проводити огляд всіх кораблів в Чорному морі

раїна-агресор росія планує оглядати всі судна, що прямують акваторією Чорного моря. Цю інформацію надав заступник міністра закордонних справ рф сергій вершинін під час брифінгу в п'ятницю, 21 липня. вершинін зазначив: "Мається на увазі – ми повинні переконатися в цьому, ми повинні переконатися, що судно з чимось поганим йде".
21 липня 2023, 16:58

На москву йшов і збивав літаки пригожин, а затримують гіркіна - ГУР МО

Затримання відомого російського терориста ігоря гіркіна (стрєлкова) свідчить про активне протистояння всередині політичних «веж кремля». Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрій Юсов, під час ефіру телемарафону у п'ятницю, 21 липня.
21 липня 2023, 16:03

На росії путін не бачить результатів контрнаступу ЗСУ

Поки що президент рф володимир путін на нараді з постійними членами ради безпеки рф у п'ятницю, 21 липня, заявив, що результати контрнаступу ЗСУ викликають розчарування серед західних країн, які підтримують Україну у війні проти росії.
21 липня 2023, 13:01

Його не вигнали - він сам пішов. Ткаченко здивован рішенням Президента про його відставку

Міністр культури Олександр Ткаченко заявив у своєму телеграм-каналі, що вже подав у відставку з посади, навіть до заяви президента Володимира Зеленського. Основною причиною його рішення стало "непорозуміння з приводу важливості культури під час війни".
20 липня 2023, 22:57

Зеленський хоче звільнити міністра культури Ткаченко

У щоденному вечірньому відеозверненні до народу України 20 липня президент Володимир Зеленський повідомив про бажання знайти заміну міністру культури Олександру Ткаченку. Ця інформація з'явилась на тлі суспільного невдоволення бюджетними витратами міністрерства, яке очолює пан Ткаченко.
20 липня 2023, 20:43

США впровадили нові санкції проти російських банків, промисловості та фізосіб

США впровадили нові санкції проти російських банків, промислових підприємств та фізичних осіб з рф. Ця інформація була офіційно опублікована на сайті Міністерства фінансів США.