Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

15 липня 2023, 12:47

Президент Південної Кореї відвідав Бучу

У суботу стало відомо, що президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прибув до України з неоголошеним візитом. Під час свого перебування в Україні, президент Юн Сок Йоль разом з дружиною відвідав місто Буча під Києвом, де їм були показані місця воєнних злочинів, скоєних російськими агресорами.
14 липня 2023, 17:49

Повідомляється, що путін погодився продовжити зернову угоду – ЗМІ

Президент Туреччини Реджеп Ердоган підтвердив, що президент росії володимир путін погодився продовжити термін дії зернової угоди. Про це пише видання AFP в п'ятницю, 14 липня.. Згідно з повідомленням порталу Daily Sabah Ердоган висловив намір обговорити угоду особисто з путіним під час зустрічі у серпні.
14 липня 2023, 17:32

«Бачите ‘вагнерів’? Так!? – А їх не існує» – путін

Поки що президент російської федерації володимир путін заявив, що на росії досі не легалізовані приватні військові компанії, включаючи ПВК вагнер, яка відома своєю активною участю у війні проти України. Водночас, путін визнав існування групи ПВК вагнер, хоча вона не має юридичного статусу. Він зазначив, що питання легалізації цієї групи потребує обговорення в державній думі та уряді, оскільки є складним питанням.
14 липня 2023, 15:55

Орбан продовжує «прокремлівську» риторику щодо України

У своїй заяві Віктор Орбан зазначив, що, на його думку, Україна стикається з проблемами у фінансовій сфері та військовому виробництві, а отримання коштів та озброєння здійснюється завдяки допомозі Заходу. Він стверджує, що це призводить до повної втрати суверенітету країни.
13 липня 2023, 21:07

В Україну повернули двох дітей з окупації

Україна успішно забезпечила повернення ще двох дітей із тимчасово окупованих територій. Про це інформує Дмитро Лубінець, уповноважений з прав людини. За його словами, дві сестри, яким 5 і 12 рочків, були розлучені з батьками від перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну.
13 липня 2023, 20:08

Байден порадив пригожину остерігатись отруєння

Президент США Джо Байден під час своєї поїздки до Фінляндії висловив деякі зауваження щодо ватажка російської приватної військової компанії "вагнер" євгена пригожина. У відповідь на запитання про можливі наслідки заколоту на росії та його вплив на війну проти України, Байден порадив пригожину бути уважним до свого харчування.
12 липня 2023, 20:02

Зеленський дав відповідь стосовно заяви Бена Воллеса

Україна висловлює велику вдячність Британії та її народу за надану підтримку, заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції, яка відбулася після його участі у саміті НАТО у Вільнюсі. Президент відповів на запитання щодо висловів міністра оборони Великої Британії, Бена Воллеса.
12 липня 2023, 19:02

Зустріч Зеленського і Байдена у Вільнюсі

Президент Сполучених Штатів Америки, Джо Байден, висловив свою особисту підтримку та прагнення в приєднанні України до Північноатлантичного альянсу (НАТО). Він з нетерпінням очікує дня, коли буде можливість святкувати цей момент разом з Президентом України.
12 липня 2023, 17:27

Погоджено документ гарантій безпеки України від G7

Країни "Великої сімки" погодили спільну декларацію, яка передбачає довгострокову безпекову та економічну підтримку для України. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі 12 липня. Декларація є результатом спільних зусиль та враховує як потреби України, так і можливості партнерів.
12 липня 2023, 17:12

Уряд Норвегії оголосив про передачу Україні двох установок NASAMS

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арильд Грам зазначив, що пакет підтримки NASAMS включає два додаткові центри управління вогнем, дві пускові установки та запасні частини. Це допоможе забезпечити витривалість, резервування і гнучкість системи ППО
12 липня 2023, 16:15

Стає "трєвожно" кремлю від гарантій безпеки Україні - песков

На брифінгу у середу, 12 липня, речник кремля дмитро пєсков висловив негативне ставлення до наміру країн "Великої сімки" надати гарантії безпеки Україні. Він вважає це рішення помилковим, небезпечним і прямим зазіханням на безпеку росії.
12 липня 2023, 15:58

Австралія передасть Україні ще 30 бронетранспортерів Bushmaster

На саміті НАТО у Вільнюсі прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз оголосив про намір передати Україні ще 30 бронетранспортерів Bushmaster. Варто відзначити, що раніше Австралія вже надала Україні 90 бронетранспортерів Bushmaster, повідомляють західні ЗМІ.
12 липня 2023, 14:30

Передача касетних боєприпасів Україні – це про справедливість! – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський висловив свою позицію щодо передачі США касетних боєприпасів Україні, наголосивши на їхній необхідності в контексті справедливості та захисту від російської агресії.Він зазначив, що росія безжалісно використовує кластерні снаряди на українській території, а війна ведеться саме на українській землі, призводячи до великої кількості жертв.
11 липня 2023, 18:44

Франція збільшить військову допомогу Україні в розмірі 170 мільйонів євро

На саміті НАТО у Вільнюсі була підписана угода між міністерствами оборони Франції та України, яка передбачає збільшення військової допомоги українській стороні. Про це заявив міністр оборони України, Олексій Резніков, у своєму Твіттері.
11 липня 2023, 18:27

Новий пакет військової допомоги від Німеччини на 700 млн євро

Під час саміту НАТО у Вільнюсі, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги Німеччини для України на суму майже 700 мільйонів євро. В рамках цього пакету передбачено постачання різних видів військової техніки та зброї.
11 липня 2023, 14:37

В кремлі стурбовані заявою Францій щодо передачі дальньобійних ракет Україні

В кремль вважають, що Франція зробила помилку, постачаючи далекобійні ракети Україні. Про це заявив речник кремля дмитро пєсков під час брифінгу у вівторок, 11 липня. За його словами, такі поставки не змінять перебіг подій в рамках «сво», але можуть ускладнити ситуацію для «українського режиму».
11 липня 2023, 13:11

Генсек НАТО: швидкі та позитивні рішення щодо України в Альянсі

Під час саміту НАТО у Вільнюсі, який триває, ведеться остаточна робота над заключною декларацією, в якій буде відображено "позитивний і сильний меседж" стосовно шляху України до членства в Альянсі. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час Публічного форуму, що відбувся перед початком саміту
11 липня 2023, 12:50

Франція прийняла рішення надати Україні далекобійні ракети

Франція прийняла рішення надати Україні далекобійні ракети, що сприятиме підсиленню Збройних Сил у контрнаступі. Президент Франції Еммануель Макрон оголосив це під час Вільнюського саміту НАТО у вівторок, 11 липня. Франція стала третьою країною, яка надала допомогу у вигляді далекобійних ракет Збройним Силам України.
10 липня 2023, 13:37

Україна ще на крок ближче до вступу в НАТО – МЗС

Країни-члени НАТО досягли згоди щодо усунення плану дій щодо членства (ПДЧ) України від шляху вступу в Альянс. Про це повідомив міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба, у своєму твіттері. Міністр також підкреслив, що цей момент є найкращим часом, щоб уточнити питання щодо запрошення України стати членом НАТО.
09 липня 2023, 18:31

Н росії путін звільнив генерала валерія герасимова - РосЗМІ

На росії генерала валерія герасимова, який очолював російську армію в Україні, звільнив глава терористичного режиму рф володимир путін. Цю інформацію повідомило видання Metro з посиланням на власні джерела. За звісткою, герасимова позбавили посади менш ніж через півроку після його призначення.