Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

12 серпня 2023, 16:51

Греція приєдналася до декларації G7 щодо безпекових гарантій України

Греція долучилася до Спільної декларації G7, що надає підтримку Україні та стала 14-ю країною, яка приєдналася до цього акту підтримки забезпечення безпеки для України. Президент України Володимир Зеленський повідомив про це в своєму заявленні.
11 серпня 2023, 17:27

є.балицький озирається щодня та спить в бункері - доля гауляйтера на тимчасово окупованій землі України

Гауляйтер тимчасово окупованої частини Запорізької області є.балицький зізнався пропагандистові соловйову, що тепер “живе в бункері і щодня змушений озиратися”. Ось вона, - справжня всенародна «любов та підтримка». Заслужив! Це тільки початок, тому що - немає місця вбивцям, зрадникам та колаборантам на Українській землі!
11 серпня 2023, 16:37

Лукашенко продовжить вивозити дітей з України в Білорусь

Формальний лідер Білорусі олександр лукашенко висловив свій намір продовжувати евакуювати українських дітей з Донбасу до своєї країни. Ця заява була зроблена 11 серпня і опублікована агентством "Белта".
11 серпня 2023, 13:42

Не все так просто з ракетами Taurus від Німеччини для України – ЗМІ

По інформації, наданої виданням Spiegel, уряд Німеччини вивчає можливість постачання далекобійних крилатих ракет Taurus Україні, але вказується на можливість їх модифікації. За даними джерел, пов’язаних із ситуацією, переговори щодо цього питання вже проходять урядом з представниками оборонної промисловості.
10 серпня 2023, 18:35

Україна обов’язково повинна отримати ракети Taurus - ЗМІ

За отриманою інформацією з джерел близьких до партійних кіл уряду Німеччини, - Військово-повітряні сили країни вже висловили позитивне ставлення до ідеї постачання Україні крилатих ракет Taurus, і ця можливість наближається до реалізації.
10 серпня 2023, 16:02

Зі "Слуг народу" були виключені народні депутати Анатолій Гунько та Богдан Торохтій

З фракції "Слуга народу" були виключені народні депутати Анатолій Гунько та Богдан Торохтій. – згідно з повідомлення голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, 10 серпня. Політичне рішення щодо їх виключення було прийнято негайно після завершення всіх юридичних процедур.
10 серпня 2023, 14:09

Трьома пострілами в голову вбили кандидата в президенти Еквадору

У Еквадорі сталася трагічна подія – був застрелений кандидат у президенти Фернандо Вільявісенсіо. Цей жахливий випадок мав місце під час передвиборчого мітингу, коли політик спілкувався зі своїми прихильниками. Підтвердження загибелі Вільявісенсіо надійшло від глави держави Гільєрмо Лассо, повідомляє DW.
10 серпня 2023, 13:20

Надано звіт Пентагону про використання касетних боєприпасів в Україні - ЗМІ

Україна передала Пентагону детальний звіт, який містить інформацію щодо використання касетних боєприпасів, наданих Сполученими Штатами Америки, Збройними Силами України. Цей звіт охоплює інформацію не лише про обсяги використання касетних снарядів, а й про результативність їх застосування проти російських цілей.
09 серпня 2023, 20:30

Додатково дві пускові установки ЗРК Patriot Україні передала Німеччина

Влада Німеччини оголосила про передачу Україні ще двох пускових установок ЗРК Patriot. Про це надано інформацію з прес-служби Уряду Німеччини. Важливо зазначити, що на даний момент в Україні вже існують дві системи протиповітряної оборони Patriot. Одну з них надали США, а іншу - Влада Німеччини спільно з Нідерландами.
09 серпня 2023, 12:51

На росії не будуть повідомляти в Раду Європи про обмеження прав і свобод своїх громадян

Проєкт закону, внесений президентом на росії путіним до державної думи, розглядає можливість скасування обов'язку повідомляти генсекретаря Ради Європи про введення чи припинення у рф воєнного або надзвичайного стану. Документ знаходиться у доступі в базі даних Держдуми.
08 серпня 2023, 20:39

Буданов з робочим візитом відвідав Болгарію, де відбулись важливі переговори

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов, очолив делегацію, яка відвідала Болгарію з офіційним візитом. Під час цієї поїздки були проведені зустрічі з високими посадовцями болгарського оборонного відомства. Про це було оголошено у відомостях, оприлюднених болгарським інформагентством БГНЕС у вівторок, 8 серпня.
08 серпня 2023, 17:57

«Вийди, розбійник», або «Слуга народу» продовжує втрачати довіру та депутатів

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія оголосив про свій намір виключити народного депутата Богдана Торохтія зі складу фракції. Основою для цього кроку стали отримані факти, які свідчать про те, що під час періоду, коли родина Торохтія здійснювала покупку розкішного майна, - депутат продовжував отримувати компенсацію за оренду житла з державного бюджету.
07 серпня 2023, 19:46

«Будуть без кораблів, якщо продовжать обстріл портів та блокаду моря» - Зеленський про росіян

У свіжому інтерв'ю для видання La Nacion, глава української держави заявив, що намагання кремля використовувати свій вплив на українські порти та нав'язувати шантаж щодо переміщення суден в Чорному морі може мати серйозні наслідки.Зокрема, Зеленський підкреслив, що якщо росія продовжуватиме атаки на українські порти та здійснюватиме блокаду вод у Чорному морі, це може спричинити втрату корабельного флоту рф.
07 серпня 2023, 17:01

На москві вигадали умови припинення війни та обурились за саміт в Саудівській Аравії

В своїй офіційній заяві, яка була опублікована на сайті мзс рф в понеділок, 7 серпня, речниця міністерства закордонних справ російської федерації марія захарова заявила, що росія не визнає та виступає проти будь-яких мирних переговорів, які відбуваються щодо ситуації в Україні, якщо до них не допущена росія, та що питання «Формули миру» для неї є неприйнятним.
07 серпня 2023, 13:43

Ердоган та Уряд Туреччини обговорять «Зернову угоду» та можливий візит путіна

У понеділок, 7 серпня, уряд Туреччини планує провести важливе засідання, на якому розглянуть ряд актуальних питань. Зокрема, порядок денний включає обговорення зернової ініціативи та останніх подій у війні між росією та Україною, а також можливий візит російського лідера володимира путіна до кінця місяця. Про це повідомляє видання Hürriyet.
07 серпня 2023, 12:48

З російського полону в Україну повернулись 22 захисники

Сьогодні, 7 серпня, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що ще 22 військовослужбовці повернулися з полону до України. Всі захисники, які повернулися з полону, пройдуть комплексний курс фізичної та психологічної реабілітації, реінтеграції в суспільство, а також отримають необхідне медичне лікування за підтримки кваліфікованих медичних працівників.
06 серпня 2023, 15:40

Єрмак про «міцний мир» та «різні погляди»: підсумки переговорів в Саудівський Аравії

У Саудівській Аравії 5-6 серпня відбулися міжнародні консультації щодо миру для України, про які розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, консультації були дуже продуктивними і дозволили обговорити ключові принципи, на яких має будуватися справедливий та міцний мир.
05 серпня 2023, 18:22

Уряд Польщі може закрити кордони з Білоруссю через «вагнерівців

Уряд Польщі розглядає можливість повного закриття польсько-білоруського кордону в зв'язку з ризиком залучення "вагнерівців". Про це заявив заступник глави МЗС Павел Яблонський Павел Яблонський у інтерв'ю CNN. Проте Польща розглядає закриття кордону як крайній захід, який хоче уникнути. Якщо загроза атак і дестабілізації буде продовжуватися, – у Варшави не буде іншого виходу.
05 серпня 2023, 16:48

У Саудівській Аравії розпочався мирний саміт щодо України

За даними інформації від Al Arabiya, в Саудівській Аравії розпочалися мирні переговори щодо України. Дводенний саміт у місті Джидда є частиною дипломатичної ініціативи України, яка спрямована на залучення підтримки від країн Півдня, які не бажають брати участь у конфлікті, а не лише від основних західних прихильників.
05 серпня 2023, 13:04

Скоро почнуть навчання на винищувачах F-16 вісім пілотів з України

Вісім українських пілотів, які володіють англійською мовою, скоро почнуть навчання на винищувачах F-16. Ще 20 пілотів з України перед початком тренувань на F-16 пройдуть курси з вивчення англійської мови у Великобританії. Загалом для потенційної участі у навчальній програмі визначено 32 пілоти.