Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

20 серпня 2023, 20:43

Ми готові обміняти Бєлгород на членство в НАТО – Зеленський

Володимир Зеленський надав змістовну відповідь на питання про територіальні поступки заради членства України в НАТО. На спільній пресконференції з прем'єром Данії Метте Фредеріксен президент заявив, що Україна готова обміняти Бєлгород на членство в Альянсі.
20 серпня 2023, 16:15

Зеленський в Нідерландах домовився про поставку 42 винищувачів F-16

Візит президента України Володимира Зеленського до Нідерландів виявився плідним, з метою домовленості щодо постачання винищувачів F-16 Україні. В рамках своєї поїздки до Нідерландів президент відвідав авіабазу Ейндховен разом із Марком Рютте. Вони також планують провести спільну пресконференцію, де будуть обговорювати ключові аспекти підписаних угод.
20 серпня 2023, 16:04

Зеленський за першою леді прибув до Нідерландів

Президент України Володимир Зеленський з робочим візитом прибув до Нідерландів. Володимир Зеленський підкреслив, що однією з ключових тем візиту буде обговорення можливості постачання винищувачів F-16 для України. Крім цього, сторони планують провести дискусії на глобальному рівні щодо ряду питань, включаючи «Формулу миру» та відповідальність росії — країни, яка була звинувачена у підтримці терористичних дій.
20 серпня 2023, 13:19

Новопризначений посол від Франції прибув до України

Франція призначила нового посла в Україні — Гаеля Вейсьєра, який оголосив про початок виконання своєї місії. Вейсьєр прийняв «естафету» від колишнього посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, який висловив впевненість в успіху його роботи впродовж наступної каденції.
19 серпня 2023, 13:17

Зеленський прибув із робочим візитом до Швеції

Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Швеції, під час якого планує провести важливі зустрічі. Головна мета поїздки, як наголосив глава держави, полягає в посиленні позицій української армії як на землі, — так і в повітрі, розвитку двосторонньої співпраці, включаючи оборонно-промисловий комплекс, європейську інтеграцію України та забезпечення спільної безпеки у євроатлантичному регіоні.
18 серпня 2023, 17:50

В незаконному збагаченні на 9 млн. звинувачують в.о. мера Запоріжжя Куртєва – НАЗК

Анатолій Куртєв, який вже з 2021 року виконує обов'язки міського голови Запоріжжя, опинився в центрі скандалу, пов'язаного з незаконним збагаченням на суму 9 мільйонів гривень. Інформацію про це надала пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.
18 серпня 2023, 13:32

Передачу Україні F-16 від Нідерландів і Данії схвалено США – Reuters

Україна отримає винищувачі F-16 від Данії та Нідерландів відразу після завершення навчання пілотів. Відповідне рішення було прийняте на рівні Сполучених Штатів. Американська сторона забезпечила Данію та Нідерланди гарантіями щодо швидкого проходження всіх необхідних формальностей для передачі літаків Україні після завершення навчання українських пілотів.
17 серпня 2023, 13:45

До декларації G7 про «Гарантії безпеки» Україні приєдналася Болгарія

Важлива новина надійшла з Болгарії — уряд цієї країни прийняв рішення щодо приєднання Болгарії до декларації країн "Групи семи" щодо надання довгострокових безпекових зобов'язань Україні. Ця ініціатива була оголошена на засіданні 16 серпня, згідно з інформацією від агентства BTA.
16 серпня 2023, 22:17

У МЗС Індії назвали причину, через яку Україну не запросили на саміт G20

Міністр закордонних справ Індії, Субраманіям Джайшанкар, підтвердив, що запрошення на майбутній саміт G20 у Нью-Делі не було надіслано Україні. Він зазначив, що таке рішення було прийнято відповідно до специфікацій самого саміту G20, який фокусується на економічних питаннях, зокрема зростанні та розвитку груп країн і окремих держав
16 серпня 2023, 20:40

Верещук «спростувалась»: «Працюю там, де я є»

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук оприлюднила пояснення стосовно своїх останніх заяв та чуток щодо можливого переходу до Міністерства оборони. Раніше вона поділилася власними думками про ситуацію в країні, закликавши готуватися до довгострокової війни.
16 серпня 2023, 17:56

Посадовець НАТО, який допустив членство України в обмін на території, – вибачився

Стіан Єнссен, керівник апарату генерального секретаря НАТО, відзначив, що його вчорашні слова щодо можливого сценарію членства України в Альянсі в обмін на територіальні поступки росії – є помилковими. Він уточнив свою позицію в коментарі норвезькому порталу VG.
15 серпня 2023, 22:22

Верещук закликала всіх готуватися до тривалої війни з росією та дала поради

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців готуватися до тривалої війни з росією та оприлюднила рекомендації із п'яти пунктів та дала поради.
15 серпня 2023, 20:31

В НАТО зробили «дивну» заяву щодо територій України та вступу в Альянс

В мережі шириться новина, що Україна має можливість приєднатися до НАТО, але це може вимагати поступок щодо територіальних питань. Таку думку висловив головний помічник генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен у коментарі для норвезького видання Verdens Gang: "Я не стверджую, що це єдиний варіант. Але це може бути однією з можливих альтернатив".
14 серпня 2023, 20:32

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 200 млн доларів

Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів. Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, яка була оприлюднена у понеділок, 14 серпня.
14 серпня 2023, 16:36

Зареєстровано постанову про звільнення члена ЦВК, який знаходиться за межами України

14 серпня на офіційному веб-порталі парламенту була опублікована інформація про зареєстровану постанову щодо звільнення Юрія Буглака, який виступав у якості члена Центральної виборчої комісії. Протягом періоду воєнних дій він управляв своєю діяльністю віддалено з міста Маямі, одночасно одержуючи зарплату з державного бюджету.
14 серпня 2023, 15:50

Заплановано візити Міністра оборони Китаю на росію та Білорусь

На цьому тижні Міністр оборони Китаю, Лі Шанфу, планує здійснити візити на росію та Білорусі. Про це було повідомлено у понеділок, 14 серпня, офіційним представником Міністерства оборони Китаю. Згідно з інформацією, Лі Шанфу вирушає у візит за запрошенням міністра оборони російської федерації, сергія шойгу, а також міністра оборони Білорусі, віктора хреніна.
13 серпня 2023, 21:31

На росії збрехали про «успішний огляд» судна, що прямував в Ізмаїл - ЗМІ

Зазначається, що сторонній контроль виявив, як міністерство оборони росії надало хибну інформацію про успішний огляд судна. За словами моряків, судно «Сукра Окан» відповіло на попередження російських військових, просто тимчасово змінивши курс у напрямку територіальних вод Туреччини, але не припинивши руху.
13 серпня 2023, 20:50

Шольц ще думає щодо постачання ракет Taurus, але це не є «нерешучість»

За інформацією, що надійшла від джерела Tagesschau, наразі канцлер Німеччини Олаф Шольц ще не прийняв остаточного рішення щодо трансферу німецьких крилатих ракет Taurus до України.
13 серпня 2023, 16:31

Росія відкрила вогонь в Чорному морі для зупинки іноземного судна

В міністерстві оборони росії повідомили про припинення руху іноземного судна у Чорному морі, яке планувало вирушити до порту Ізмаїл в Одеській області. Зазначено, що близько 6:40 в південно-західній частині Чорного моря було виявлено вантажне судно з назвою "Сукра Окан" під прапором Палау, яке рухалося до українського порту.
12 серпня 2023, 16:51

Греція приєдналася до декларації G7 щодо безпекових гарантій України

Греція долучилася до Спільної декларації G7, що надає підтримку Україні та стала 14-ю країною, яка приєдналася до цього акту підтримки забезпечення безпеки для України. Президент України Володимир Зеленський повідомив про це в своєму заявленні.