Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

04 липня 2023, 13:29

В НАТО повідомили про подовження мандату діючого секретаря Єнса Столтенберга

Пресслужба Альянсу повідомляє: "Рішення буде схвалено главами держав та урядів на саміті у Вільнюсі. Союзники відзначають важливу роль Столтенберга у збереженні трансатлантичної єдності перед безпрецедентними викликами безпеки."
03 липня 2023, 20:21

В Офісі Президента відреагували на стан Саакашвілі у в'язниці Грузії

Зараз, з посиланням на голову Офісу президента Андрія Єрмака, повідомляється, що росія спільно з грузинською владою вчиняє вбивство громадянина України Михайла Саакашвілі. Уряд України неодноразово закликав офіційний Тбілісі припинити ці знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до України
03 липня 2023, 18:02

Рішення щодо візиту глави держави на саміт НАТО ще не ухвалене

Президент України Володимир Зеленський збирається взяти участь у саміті НАТО, який відбудеться у Вільнюсі наступного тижня. Про це заявив речник глави держави, Сергій Никифоров. Однак, відповідне рішення щодо візиту глави держави на саміт ще не ухвалене, і воно буде залежати від ситуації на полі бою.
02 липня 2023, 16:06

Польща посилює кордони з Білоруссю – Маріуш Камінський

Польща приймає рішучі заходи щодо зміцнення своєї прикордонної зони. Міністр внутрішніх справ Польщі, Маріуш Камінський заявив, що додає ще 500 польських поліцейських до вже діючих 5000 прикордонників та 2000 солдатів.
01 липня 2023, 15:53

Новий пакет допомоги Україні від Іспанії

Під час свого виступу у Верховній Раді, Педро Санчес заявив: "підтримка України з боку Іспанії буде довгостроковою і незалежною від обставин: "Я хотів вам сказати, що ми з вами і ми будемо стільки, скільки буде потрібно"
01 липня 2023, 13:35

Прем'єр Іспанії прибув до Києва

Іспанський прем'єр-міністр Педро Санчес прибув до України в суботу, 1 липня, з метою зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та підтвердження підтримки України з боку Іспанії та Європейського союзу.
30 червня 2023, 21:14

Діти з інтернату Миколаївщини, яких вивезла росія – в Грузії

Наразі, 16 вихованців Новопетровської школи-інтернату Миколаївської області, яких незаконно вивезли до російської Анапи, знаходяться у безпеці в Грузії. Про це повідомила директор департаменту освіти та науки Миколаївської області, Алла Велиховська.
30 червня 2023, 18:36

Польща готова розмістити на своїй території ядерну зброю – Матеуш Моравецький

У відповідь на наміри рф розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтвердив готовність країни приєднатися до програми ядерного обміну серед країн НАТО. Він заявив про це після саміту у Брюсселі
29 червня 2023, 18:52

Ґрета Тунберг у Києві з робочою групою щодо екологічних наслідків війни

У Києві відбулося перше засідання Робочої групи, що займається проблемами довкілля, спричиненими війною росії в Україні. Зустріч була відвідана президентом Володимиром Зеленським та відомою шведською екоактивісткою Ґретою Тунберг
29 червня 2023, 15:14

Колумбія надішле росії ноту протесту в зв'язку з нападом на Краматорськ

Президент Колумбії, Густаво Петро, повідомив, що Колумбія надішле росії ноту протесту в зв'язку з нападом на Краматорськ, в результаті якого постраждали громадяни Колумбії.
28 червня 2023, 21:04

Зеленський зустрівся з президентами Польщі та Литви в Києві

Володимир Зеленський зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Гітанасом Науседою, які прибули до Києва. Зустріч відбулася в День Конституції України і була важливим сигналом підтримки свободи, європейських цінностей та прагнень України
28 червня 2023, 14:23

До Києва прибув Анджей Дуда з не анонсованим візитом

Неочікувано до Києва прибув Анджей Дуда, про що повідомила Канцелярія президента Польщі. Його візит не був анонсований заздалегідь. Головна мета візиту - провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським з нагоди святкування Дня Конституції України
28 червня 2023, 14:03

В Україні зїявляться ще дві установки NASAMS завдяки Литві

Україна зміцнить свою протиповітряну оборону завдяки отриманню двох пускових систем зенітно-ракетного комплексу NASAMS від Литви. Президент Литви Гітанас Науседа повідомив про це у своєму Twitter-акаунті. Він зазначив, що протиповітряна оборона є ключовим фактором української боротьби з агресором.
27 червня 2023, 21:55

Новий пакет військової допомоги від США на 500 мільйонів доларів

Міністерство оборони США оголосило про надання Україні нової допомоги у сфері безпеки, загальною вартістю 500 мільйонів доларів. Президент України Володимир Зеленський вже висловив свою подяку Сполученим Штатам за новий пакет оборонної допомоги.
27 червня 2023, 17:21

Столтенберг ще рік очолить НАТО – ЗМІ

За інформацією, отриманою від дипломатів НАТО, Генеральний секретар Єнс Столтенберг, ймовірно, продовжить займати свою посаду на ще один рік, незважаючи на його раніше висловлене бажання передати керівництво Альянсом іншій особі.
27 червня 2023, 17:03

Голова росгвардії росії повідомив що він робив під час заколоту пригожина

Голова росгвардії, віктор золотов, під час свого виступу на святі (на честь вигнання пригожина) розповів досить жартівливий анекдот, який (судячи з відео) розсмішив навіть його самого.
27 червня 2023, 16:41

росія уникла громадянської війни – путін

Поки що президент російської федерації володимир путін висловився про роль російських військових у припиненні громадянської війни під час протистояння з найманцями ПВК вагнер, на чолі з євгеном пригожиною.
27 червня 2023, 13:26

Лукашенко «привів армію у повну бойову готовність»

Олександр лукашенко, більш відомий як формальний лідер Білорусі, вирішив привести армію країни в повну бойову готовність. Він оголосив це під час урочистостей з нагоди вручення погонів вищому офіцерському складу у вівторок, 27 червня.
26 червня 2023, 16:47

Надія Жмуренко: «Молодь відіграватиме важливу роль у відновленні повноцінного життя Луганщини»

Вважаю, що держава та місцеве самоврядування на всіх рівнях має допомагати функціонуванню розвитку дитячого та молодіжного громадського руху. Бачу, що така робота владою проводиться, і це дуже тішить, адже молодь – майбутнє нашої країни
25 червня 2023, 20:15

Держсекретар США про заколот на росії: «Ще не фінал»

За словами державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена, внутрішня напруга на росії, яка проявилася у спробі заколоту керівника приватної військової компанії "Вагнер" євгена пригожина, ще не досягла свого піку.