Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

04 серпня 2023, 20:46

МАГАТЕ повідомили, що не виявили мін чи вибухових речовин на тих ділянках, які перевірили

Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі повідомив, що співробітники агентства не виявили мін чи вибухових речовин на дахах будівель реакторів 3-го та 4-го енергоблоків, а також у машзалах Запорізької атомної електростанції.
04 серпня 2023, 18:51

Російського «опозиціоера» Навального засудив ще до 19 років колонії особливого режиму

Російського «опозиційного» політика Олексія Навального московський міськсуд засудив ще до 19 років колонії особливого режиму за шістьма статтями про «екстремізм». Наразі політик уже відбуває покарання - його раніше засудили до 9 років за шахрайство. Про це повідомляє команда Навального у Telegram.
04 серпня 2023, 18:40

Китай підтвердив свою участь в саміті у Саудівській Аравії

Делегація Китаю заявила про свою готовність взяти участь у саміті, організованому в Саудівській Аравії з метою вирішення військового конфлікту в Україні. Речник Міністерства закордонних справ КНР, Ван Веньбінь, повідомив, що спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії, Лі Хуей, візьме участь у зустрічі в Джидді.
04 серпня 2023, 16:57

Морські дрони в Чорному морі стають неабияким викликом для російського флоту - Подоляк

Морські дрони в Чорному морі стають неабияким викликом для російського флоту та встановлюють нові правила гри на цих акваторіях. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у своєму Twitter-акаунті у п'ятницю, 4 серпня. Україна забезпечить свободу та безпеку в Чорному морі, що буде корисним для світової торгівлі.
03 серпня 2023, 17:41

Китай готовий змінити своє ставлення до війни в Україні - ЗМІ

За інформацією, опублікованою у газеті The Wall Street Journal, здається, що Китай готовий змінити свою позицію щодо війни в Україні. Делегація китайської країни може взяти участь у саміті в Саудівській Аравії, де будуть обговорюватися питання стосовно врегулювання війни України та рф.
03 серпня 2023, 14:07

Ще один ордер на арешт путіна може бути виписаний Міжнародним кримінальним судом

Нещодавно путін сам визнав свій зв'язок з пвк "вагнер", заявивши, що москва офіційно фінансувала найманців. Міжнародний кримінальний суд може видати нові ордери на арешт президента росії володимира путіна за злочини "групи вагнера", повідомляє "Голос Америки" з посиланням на опитаних експертів.
02 серпня 2023, 22:29

Грузія обмежує експорт та реекспорт американських автомобілів на росію

Грузія прийняла рішення про запровадження обмежень на експорт та реекспорт американських автомобілів на росію з 1 серпня. гідно з даними Служби доходів Міністерства фінансів Грузії, з 26 вересня також будуть діяти обмеження на експорт та реекспорт автомобілів на росію, які були імпортовані з країн Євросоюзу, відповідно до 11-го санкційного пакету ЄС.
02 серпня 2023, 14:19

Анкара і москва домовились про візит путіна до Туреччини - ЗМІ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і (міжнародно розшукувана особа) володимир путін провели телефонну розмову, під час якої домовились про візит президента рф до Туреччини. оловною темою телефонної розмови стала зернова угода, з якої росія вийшла ще 17 липня. Остаточна дата візиту не була озвучена.
01 серпня 2023, 22:33

В ГУР прокоментували спробу окупантів збудувати захисну огоржу на "кримському мосту"

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов заявив, що спроби росіян захистити Кримський міст від морських дронів за допомогою бонових загороджень не принесуть бажаного результату. Про це він сказав в ефірі телемарафону.
01 серпня 2023, 21:34

Порушен повітряний кордон Польщі двома білоруськими гелікоптерами Мі-8 та Мі-24

Вдень мешканці польського села Біловежа почали публікувати фото вертольотів поряд з їх населеним пунктом. Міністерство оборони Польщі спершу заперечило цю інформацію, пославшись, що їх радіолокаційні системи не фіксували порушення повітряного простору.
31 липня 2023, 21:29

Судно Ізраїлю подолало зернову «блокаду» росії- ЗМІ

За повідомленням видання Мілітарний, ізраїльське судно Ams1 здійснило сміливий крок, прорвавши російську «блокаду» Чорного моря після бомбардування Рені 25 липня. Попри погрози з боку росії, судно ввійшло в українську гілку Дунаю, ставши першим кораблем, що зумів подолати цю «блокаду».
31 липня 2023, 20:52

Baykar Makina уклали угоду про обслуговування та ремонт безпілотників в Україні

Турецька компанія Baykar Makina підписала угоду про створення сервісного центру з обслуговування та ремонту безпілотників в Україні, про що повідомляє Міністерство оборони. Деталей щодо початку будівництва не уточнювалося.
31 липня 2023, 17:49

В кремлі відреагували на майбутній саміт у Саудівській Аравії

Представник кремля, дмитро пєсков, заявив, що росія планує уважно стежити за самітом в Саудівській Аравії, присвяченому мирному врегулюванню в Україні. Він зазначив, що до кінця необхідно з’ясувати цілі та плани організаторів зустрічі.
31 липня 2023, 13:30

Зеленський підписав закон, який дозволяє правоохоронцям збивати БпЛА

Президент України, Володимир Зеленський, затвердив закон про повноваження Національної поліції та Національної гвардії стосовно безпілотних літальних апаратів. Закон №8185 був підписаний главою держави 31 липня та повернутий до парламенту.
30 липня 2023, 18:56

З закликом відновити «Зернову угоду» до росії звернувся Папа Римський

Під час недільної молитви, Папа Римський Франциск зробив важливий заклик до російської сторони щодо відновлення дії Чорноморської зернової угоди та висловив своє занепокоєння щодо ситуації в Україні, де росія розв’язала воєнний конфлікт, що має негативний вплив на стан світової економіки.
29 липня 2023, 13:52

Для захисту портів вжито додаткових заходів - Гуменюк

Українські військові здійснили певні дії з метою захисту портової інфраструктури, про що повідомила речниця Сил оборони півдня України, Наталія Гуменюк, в ході телемарафону, що відбувся у суботу, 29 липня.
28 липня 2023, 17:56

Уряд призначив Ростислава Карандєєва тимчасовим виконуючим обов'язки міністра культури

Уряд України призначив Ростислава Карандєєва тимчасовим виконуючим обов'язки міністра культури та інформаційної політики. Ця рішення було ухвалено у п'ятницю, 28 липня, на заміну Олександру Ткаченку, який раніше був відправлений у відставку.
28 липня 2023, 15:43

На росії знов заговорили про перемовини, та про "непримиренну позицію" України - песков

За офіційними заявами представника кремля, речника дмитра пєскова, росія заявляє про збереження "відкритості" стосовно врегулювання ситуації в Україні. Втім, Київ дотримується "непримиренної позиції" щодо діалогу. Протягом минулого місяця в кремлі не отримували жодних запитів стосовно "треку українського врегулювання".
28 липня 2023, 14:48

Прем'єр-міністр Катару прибув з офіційним візитом до України - ЗМІ

Прем'єр-міністр Катару, шейх Мухаммед бін Абдулрахман аль-Тані, прибув з офіційним візитом до України, про що повідомляє The Guardian у п’ятницю, 28 липня. Під час візиту до Києва очікується зустріч з українськими колегами – главою уряду Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
27 липня 2023, 16:28

На росії оголосили в розшук суддю МКС - новини з "паралельного всесвіту"

Згідно з повідомленням Радіо Свобода від 27 липня, міністерство внутрішніх справ рф оголосило у федеральний розшук суддю Міжнародного кримінального суду (МКС) Томоко Акане, яка видала ордер на арешт президента росії володимира путіна. російська поліція розшукує суддю МКС за неназваною кримінальною статтею.