Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

09 липня 2023, 16:52

Нові поставки військової допомоги Україні готує Франція – Катрін Колонна

Франція підтвердила свою готовність продовжувати підтримувати Україну шляхом надання військової допомоги. Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна. Вона підкреслила, що Франція завжди була на боці України і готова надати необхідну підтримку для забезпечення незалежності країни.
09 липня 2023, 14:06

Президент провів важливу безпекову нараду у Луцьку

Президент Володимир Зеленський провів нараду з координації соціально-економічної та безпекової ситуації в Волинській області. Про це повідомили в пресслужбі Офісу Президента. Під час робочої поїздки до області, глава держави зібрався з керівниками різних відомств та організацій для обговорення важливих питань.
08 липня 2023, 18:08

500 днів війни: Вдячність українцям за мир у Молдові - Санду

Президентка Молдови Майя Санду звернулася до своїх співвітчизників через соціальну мережу Facebook, відзначивши 500-й день від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
08 липня 2023, 17:14

Посол США звернулась до українців з нагоди 500 днів війни

Посол США висловила вдячність українському народу за його хоробрість та стійкість, за натхнення, яке він демонструє, а також за мужність Збройних сил, працівників служби з надзвичайних ситуацій, волонтерів та звичайних громадян, які внесли значний вклад у справу захисту країни.
08 липня 2023, 16:40

В Україну з Туреччини повертаються командири "Азову" - Зеленський

Командири "Азова" Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега повертаються до України. Про це повідомив президент Володимир Зеленський, який перебував з візитом у Туреччині.
08 липня 2023, 14:01

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оголосив про відставку уряду

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оголосив про відставку уряду. Згідно з повідомленням, 8 липня, він зустрінеться з королем для пояснень стосовно цього рішення. акож прем'єр-міністр висловив потребу подумати, чи продовжувати очолювати Народну партію за свободу і демократію (VVD), яку він очолює з 2006 року.
08 липня 2023, 12:46

Україна заслуговує на членство в НАТО - Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що він підтримує приєднання України до Північноатлантичного альянсу. Цю позицію він висловив під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 7 липня.
07 липня 2023, 15:25

Чехія передасть Україні гелікоптери та боеприпаси

У найближчий час Чехія передасте Україні гелікоптери та боєприпаси, як повідомив прем'єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Празі. Крім того, будуть передані симулятори, щоб пілоти могли тренуватися безпосередньо в Україні.
07 липня 2023, 14:53

Новий пакет допомоги від США, включно з касетними боєприпасами - ЗМІ

За повідомленням агентства Associated Press, влада США прийняла рішення виділити новий пакет військової допомоги для України на суму 800 млн доларів. Цей пакет включатиме касетні боєприпаси, які вперше будуть надані українським силам.
07 липня 2023, 12:51

Нідерланди офіційно визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом

Нідерландська Палата представників офіційно визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Twitter-акаунті 7 липня. Володимир Зеленський також висловив свою вдячність Нідерландам за міцну та комплексну підтримку України у цьому питанні.
06 липня 2023, 18:40

Посол Грузії Георгій Закарашвілі виїхав з України

Посол Грузії в Україні, Георгій Закарашвілі, покинув Київ у відповідь на вимогу українського керівництва, повідомляє грузинське зовнішньополітичне відомство. МЗС України запропонувало грузинському послу Георгію Закарашвілі повернутись до Тбілісі для проведення консультацій з урядом та пошуку шляхів вирішення ситуації щодо ув'язненого в Грузії Михайла Саакашвілі.
06 липня 2023, 13:36

Зеленський прибув з офіційним візитом до Болгарії

Президент України Володимир Зеленський здійснив офіційний візит до Болгарії, який був пов'язаний з важливими зустрічами та переговорами. За словами президента, центральними питаннями обговорень будуть оборонна підтримка, євроатлантична інтеграція України, саміт НАТО, гарантії безпеки та реалізація "формули миру".
05 липня 2023, 20:38

Санкції проти Фрідмана та його партнерів на 10 років за рішенням РНБО

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким набувають чинності санкції, передбачені рішенням Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 5 липня, проти 18 компаній, що мають зв'язки з російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Германом Ханом і Петром Авеном.
05 липня 2023, 20:03

Формальна влада Білорусі засудила сина опозиціонера на 8 років за гратами

Син опозиціонера Віктора Бабарика, Едуард Бабарико, був засуджений у Білорусі на вісім років ув'язнення в колонії посиленого режиму. Суд визнав Едуарда Бабарико винним у кількох звинуваченнях, зокрема в ухиленні від сплати податків у великому розмірі, легалізації злочинних коштів, організації масових заворушень і поширенні ворожнечі.
05 липня 2023, 17:47

Уряд Грузії відреагував на заяви Зеленського щодо Саакашвілі

Уряд Грузії відмовляється від проведення консультацій з Україною щодо Михайла Саакашвілі, колишнього президента країни, що перебуває у центрі уваги через стан свого здоров'я.
05 липня 2023, 17:34

Візит Зеленського до Болгарії офіційно придтвердили

Володимир Зеленський планує здійснити візит до Болгарії, про що було офіційно підтверджено болгарською владою. Міністр оборони Тодор Тагарев розповів, що підготовка до цього візиту тривала протягом певного часу, але інформація про це потрапила у загальний доступ, що, очевидно, не було планом.
05 липня 2023, 17:14

Як медом намазано: до Угорщини приїхав російський міністр

У середу в Угорщину завітав з візитом міністр охорони здоров'я росії, Михаіл Мурашко. Відзначимо, що таке відвідування є дивною подією, оскільки російський чиновник вперше прибуває до країни-члена Європейського Союзу та НАТО після того, як росія напала на Україну.
05 липня 2023, 15:28

Угорщина продовжить блокувати допомогу Європейського Союзу для України

Угорщина продовжить блокувати допомогу Європейського Союзу для України до тих пір, поки ЄС не виключить угорський банк OTP зі списку міжнародних спонсорів війни. Блокування стосуються не лише заморожених 500 млн євро допомоги, а також майбутніх пропозицій щодо допомоги Україні.
04 липня 2023, 21:33

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала росію спонсором тероризму

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) ухвалила вагоме рішення, визнавши Росію країною, яка спонсорує тероризм, а також терористичною організацією ПВК "вагнер". Була зазначена особлива роль ПВК "вагнер" і його зв'язків з російським урядом у контексті терористичних актів.
04 липня 2023, 18:05

Ескалація дипвідносин Грузії та України в світі подій навколо Саакашвілі

У вівторок, Міністерство закордонних справ Грузії висловило незадоволення щодо рекомендації України грузинському послу повернутися до Тбілісі для консультацій, назвавши цей крок крайньою формою загострення відносин між країнами.