Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

05 лютого 2024, 17:07

Хлопчик 14-ти років помер у Кривому Розі після того, як йому видалили зуб

У місті Кривий Ріг медичні працівники видалили зуб 14-річному хлопчикові, але після цього його стан здоров'я погіршився. Про це повідомила представниця поліції Кривого Рогу Ангеліна Крадожон. Вона також зазначила, що причина смерті хлопчика буде встановлена за допомогою експертизи, і наразі поки що рано говорити про те, що могло спровокувати летальний випадок.
04 лютого 2024, 13:02

На росії визнали, що замінували Запорізьку АЕС

Постійне представництво російської федерації при міжнародних організаціях у Відні відреагувало на звіт МАГАТЕ, який стосується встановлення російськими окупантами мін по периметру Запорізької АЕС, заявивши, що це заходи безпеки, які не загрожують персоналу та інспекторам.
03 лютого 2024, 14:38

У прикордонній зоні на Сумщині заборонено рух деякими дорогами – ОВА

Щоб запобігти можливим жертвам серед мирного населення, у Сумській області вжито заходів і заборонено рух транспорту на ділянках доріг в п'ятикілометровій зоні від кордону з росією. Таке рішення ухвалили за розпорядженням командувача оперативно-стратегічного угрупування "Північ". На інших ділянках доріг транспорт може рухатися визначеними годинами.
03 лютого 2024, 13:24

Окупанти дістають рештки російського корабля Новочеркаськ – соцмережі

Загарбники з росії в тимчасово окупованому Криму «грають в Lego» – підіймають по частинах рештки колись великого десантного корабля (ВДК) Новочеркаськ у порту Феодосії. Повідомлено, що знімки з місця події зроблені одним із підписників Telegram-каналу.
02 лютого 2024, 17:32

Князєв заробив майже 2 млн гривень під час перебування у СІЗО –ЗМІ

Колишній голова Верховного суду Всеволод Князєв, перебуваючи в ув'язненні, отримав суддівську винагороду в розмірі понад 1,8 мільйона гривень за виконання обов'язків судді Верховного суду. Під час судового засідання було зазначено, що Всеволод Князєв отримує суддівську винагороду відповідно до законодавства «Про судоустрій та статус суддів» без будь-яких доплат до його посадового окладу.
02 лютого 2024, 14:44

Чотирьох дітей із тимчасово окупованих територій повернули до України

Українська команда "Save Ukraine" 2 лютого знову здійснила вдалий операційний виїзд, повернувши додатково чотирьох дітей із тимчасово окупованих територій. Ця місія доповнює загальний успіх, коли від початку російської агресії було повернуто 500 українських дітей, які були депортовані до анексованого Криму, Білорусі або віддалених районів на росії.
01 лютого 2024, 16:25

ГУР спростовує, що Арестович тікав з України за їхнім дозвольним листом

Колишній позаштатний радник! Офісу президента Олексій Арестович виїхав з України не завдяки листу від ГУР. Інформацію ЗМІ спростували в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. Вони також «вкотре наполегливо» закликали представників ЗМІ перевіряти інформацію перед поширенням.
01 лютого 2024, 14:51

На Київщині виявлено чиновника військової частини на спробі привласнити 20 млн гивень

Чиновника в одній з військових частин на Київщині спіймали при вчиненні фінансових махінацій, і виявилося, що він намагався втягнути у свої схеми й свою дружину. Начальник фінансово-економічної служби однієї з військових частин намагався "замести сліди" свого недбалого ставлення до фінансів військової частини перед командуванням. Він подав неправдиві відомості про виплату 20 мільйонів гривень додаткової винагороди своїй дружині.
31 січня 2024, 12:34

Конструктор сайтів Weblium оприлюднив статистику, яка свідчить про зростання кількості бізнесів в Україні

Український бізнес активно розвивається навіть у складний період військового конфлікту та економічних труднощів. Згідно з дослідженням компанії Weblium, протягом 2023 року кількість активних бізнесів у країні зросла на вражаючі 61%. Це високе зростання виявилося особливо помітним у сегменті інтернет-магазинів, де показник склав вражаючі 66,5% порівняно з попереднім роком.
30 січня 2024, 19:55

Депутат у Нідерландах хоче відправити українських біженців до України

Депутатка нідерландської партії BBB, Мона Кейзер, висловила пропозицію відправити українських біженців на захід України, оскільки вона розглядає цю частину країни як «відносно стабільну». У свою чергу, представник політичного альянсу GroenLinks/PvdA, Юліан Бушофф, підкреслив, що пропозиції Кейзер «нові та викликають занепокоєння».
30 січня 2024, 14:06

Біля гуманітарного штабу в Бериславі російські загарбники скинули вибухівку

У Бериславі на Херсонщині 30 січня вранці росіяни скинули вибухівку з безпілотника біля будівлі гуманітарного штабу. У результаті чергової ворожої атаки 50-річний чоловік отримав поранення, Медики діагностували вибухову травму та осколкове ушкодження ноги.
29 січня 2024, 15:05

У Кремінній на Луганщині російські окупанти розстріляли сім’ю – ЗМІ

Родичі вбитої сім'ї в тимчасово окупованій Кремінній на Луганщині повідомили, що російські військові розстріляли їх. За даними російських журналістів, тіла жінки віком 60 років, її дочки, яка мала 37 років, і зятя, 41 рік, знайшли в Кремінній з вогнепальними пораненнями 26 січня. Родичі вбитої родини також додали, що у 37-річної загиблої жінки залишилася 18-річна донька.
28 січня 2024, 16:21

Російські загарбники руйнують все в сусідній країні. В самих розвалиться само собою

На росії обвалився весь під'їзд у п'ятиповерховому житловому будинку на вулиці Наріманова у Ростові-на-Дону. Про це повідомив губернатор Ростовської області Василь Голубєв у неділю, 28 січня. За його словами, будинок, побудований у 1963 році, був визнаний аварійним ще чотири роки тому, і напередодні всі мешканці були евакуйовані, що дозволило уникнути жертв серед російського народонаселення.
27 січня 2024, 21:24

У Нью-Йорку дістали з-під завалів тіла всіх загибліх

У селищі Нью-Йорк у Донецькій області 27 січня завершили пошукову операцію та розбирання завалів триповерхового будинку. За словами голови Донецької обласної військової адміністрації рятувальники виявили під завалами тіла п'ятьох людей.
27 січня 2024, 13:57

Футбольну команду не випустили за кордон через відсутність необхідних документів

Державна прикордонна служба України не пропустила через кордон футбольну команду "Покрова АМП" через відсутність необхідних документів, повідомила пресслужба ДПСУ. Зазначається, що керівництво команди не дотрималося всіх необхідних процедур для узгодження дозволів для виїзду команди за межі країни.
26 січня 2024, 16:54

До України вдалось повернути тіла 77 загиблих захисників

На контрольовану урядом України територію вдалося повернути тіла 77 захисників держави. Зазначається, що робота щодо підготовки до репатріаційного заходу велася протягом тривалого періоду. Повернення тіл було здійснено за участю Об'єднаного центру при СБУ, МВС, ЗСУ, ДПС, Головного управління ДСНС у Сумській області та інших відомств.
26 січня 2024, 16:41

ВПО ще місяць, до березня, отримуватимуть виплати

Кабінет міністрів на засіданні у п'ятницю, 25 січня, прийняв рішення про подовження виплат для всіх внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до 1 березня. Також вирішено продовжити виплати для переселенців-пенсіонерів ще на шість місяців. Опісля запрацює "нова система" нарахування лише "вразливим" категоріям серед внутрішньо переміщених осіб.
25 січня 2024, 22:00

Офіційно українцям дозволено брати в укриття домашніх тварин за певних умов

Міністерство внутрішніх справ України змінило правила, що стосуються прийому домашніх тварин у сховища. Про це повідомляється в Єдиному реєстрі державних нормативних актів. У новому документі зазначено, що "особи, які прибувають до об'єктів фонду захисних споруд з домашніми тваринами, розміщуються в окремих приміщеннях або відокремлених місцях".
24 січня 2024, 14:17

До уваги абітурієнтів! ВПУ №92 запрошує на навчання на 2024-2025 рік

Незалежно від того, в якому куточку України ви зараз знаходитесь, або за її межами – Вище професійне училище 92 Сєвєродонецька запрошує здобути якісну освіту. В училищі пропонують навчання за професію кухаря-кондитера. Навчання відбувається у дистанційному форматі. Здобувачі освіти ВПУ № 92 мають можливість взяти участь у міжнародному стажуванні.
24 січня 2024, 13:54

Українців попросили уважно ставитись до інформації щодо падіння російського Іл-76

У середу, 24 січня, в Україні продовжують збирати інформацію щодо інциденту з російським військовим літаком Іл-76, який впав у Бєлгородській області на росії. З'явилося багато неофіційної інформації щодо присутності на борту українських полонених. Проте Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та омбудсмен Дмитро Лубінець закликають утриматися від розповсюдження неперевірених фактів.