Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

05 серпня 2023, 22:09

Ольгу Харлан переслідують в соцмережах та надсилають фото померлих бійців

Українська фехтувальниця Ольга Харлан опублікувала свої враження про соціальний булінг, з яким стикнулася після відмови потиснути руку росіянці Ганні Смірновій на чемпіонаті світу у Мілані. При цьому, Харлан також зазначила, що більшість повідомлень, які вона отримала, були виражені словами підтримки від українських прихильників.
05 серпня 2023, 17:07

На Джарилгачі еко-катастрофа: п'ятий день горить найцінніша ділянка заповідника

Згідно з повідомленням Української Природоохоронної групи, протягом п'яти днів горить найцінніша степова ділянка в Національному природному парку на острові Джарілгач, яка перебуває у окупації з перших днів повномасштабного вторгнення росії.
05 серпня 2023, 13:44

Британська розвідка підтвердила серйозні пошкодження "оленегірського гірняка"

Надводні високотехнологічні дрони здійснили вдалу атаку на російський десантний корабель "оленегірський гірник", який підтримував «чорноморський флот» росії. За звітами Twitter-аккаунту розвідки Британії, -судно зазнало серйозних пошкоджень.
05 серпня 2023, 13:20

Польова жіноча форма вже в ЗСУ. На черзі – бронежилети для жінок

Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової літньої польової форми для жінок-військовослужбовиць ЗСУ. Робота над впровадженням цієї форми розпочалася ще у 2022 році і була здійснена завдяки ініціативі проєкту "Arm Women Now" та Forma Two, а також під керівництвом радниці – уповноваженої Президента України з питань безбар'єрності.
04 серпня 2023, 18:51

Російського «опозиціоера» Навального засудив ще до 19 років колонії особливого режиму

Російського «опозиційного» політика Олексія Навального московський міськсуд засудив ще до 19 років колонії особливого режиму за шістьма статтями про «екстремізм». Наразі політик уже відбуває покарання - його раніше засудили до 9 років за шахрайство. Про це повідомляє команда Навального у Telegram.
03 серпня 2023, 17:03

Під час атаки на Ізмаїл, БпЛА запущений росією впав на території Румунії - ЗМІ

Під час атаки на Ізмаїл, яка сталася в середу, 2 серпня, російські дрони залетіли на територію Румунії. Мер комуни Чаталкіой у Тулчі, Тудор Чернега, розповів про жахливі моменти, які пережили місцеві жителі після атаки безпілотників на порт Ізмаїл.
03 серпня 2023, 16:25

Ворог на окуповані території везе з росій студентів для заходів пропаганди

Російські загарбники приділяють особливу увагу промивці мізків молоді на тимчасово окупованих територіях. ак, окупанти створили "студентські трудові загони", які існують переважно у пропагандистських відео й сформовані з росіян. Загони "працюють" у зруйнованих самими окупантами містах - Лисичанськ, Маріуполь, Сєвєродонецьк.
03 серпня 2023, 13:18

Окупанти продовжують мобілізувати ув'язнених на Донеччині - Генштаб

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, російські окупанти продовжують мобілізувати ув'язнених. Згідно з розпорядженням так званого "мвс днр", до підрозділів внутрішніх військ набирають осіб, які перебувають у в'язниці або затримані за злочини легкої або середньої тяжкості.
02 серпня 2023, 21:42

У Куп'янському районі Харківської області підірвався трактор: є постраждалі

Згідно з даними поліції Харківської області у Telegram, трактор підірвався біля села Потихонове Куп'янського району на невідомому вибуховому пристрої. У результаті цієї події - дві людини, 58-річний чоловік і 51-річна жінка, отримали поранення і були доставлені до лікарні.
02 серпня 2023, 21:28

На росії школярам вигадали нову історію та змусять вчитись за новим підручником

На росії з’явився новий підручник історії для старших класів, що включає розділ про "спеціальну воєнну операцію", який вже офіційно доданий до федерального переліку підручників. Міністр освіти рф сергій кравцов заявив, що у цьому підручнику представлені події, пов'язані з "возз'єднанням Криму та Севастополя", а також перебіг "СВО" та входження "нових регіонів" до складу рф.
02 серпня 2023, 17:19

Запрошуємо переселенців відвідати гуманітарні хаби «Луганщина моя» та отримати консультації з питань зайнятості

Фахівці служби зайнятості консультують внутрішньо переміщених осіб щодо послуг та можливостей реєстрації в Луганській обласній службі зайнятості, проходження професійного навчання та отримання ваучера, ознайомлюють сучасними джерелами пошуку роботи та актуальними вакансіями, розповідають про нові програмами для роботодавців, спрямованих на розвиток бізнесу та забезпечення зайнятості населення шляхом фінансової підтримки.
02 серпня 2023, 14:40

Оголошено про перевірки ВПО та можливі скасування виплат

З липня 2023 року територіальні органи Нацсоцслужби проводитимуть перевірку фактичного місця проживання/перебування ВПО. Про це повідомів Уповноважений (омбудсмен) ВРУ з прав людини, Дмитро Лубінець, 2 серпня 2023 року. До них можуть також залучати посадових осіб органів соціального захисту населення та/або територіальних громад.
02 серпня 2023, 14:02

За добу на росії підпалили близько 20 військкоматів - ЗМІ

На росії продовжуються підпали військкоматів, і це стає все більш серйозною проблемою. За останню добу, за інформацією Telegram-каналів, зареєстровано не менше 20 спроб підпалу військоматів у різних містах країни-агресора.
01 серпня 2023, 21:04

Окупанти вигадуть способи захисту "кримського моста". Знімки ремонтних робіт

На незаконній надбудові "кримському мості", що сполучає материкову територію ворожого «сусіда» з українським тимчасово окупованим Кримом, спостерігається продовження активної спроби відновлення після нещодавної, вже другої, вибухової події помітного масштабу.
01 серпня 2023, 16:18

Полювання на чоловіків або чому відбуваються «облави» пояснили в ТЦК

Приблизно 20% військовозобов'язаних добровільно з'являються до військкоматів, як повідомляє керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко.
01 серпня 2023, 14:06

На росії продовжуються підпали військкоматів на фоні новин про посилення мобілізацій - РосЗМІ

На росії 31 липня підпалили військкомати у девʼяти містах, повідомляє телеграм-канал "Baza". Один із випадків стався у Санкт-Петербурзі, де 53-річний чоловік підпалив ґанок відділу військкомату в Центральному районі міста, а після цього спробував протаранити на автомобілі ворота у двір будівлі.
31 липня 2023, 22:05

Ракети, якими росія вдарила по Кривому Рогу були запущені з Джанкоя в Криму - Зеленський

Сьогодні, 31 липня, Росія здійснила атаку на Кривий Ріг, використовуючи балістичні ракети "Іскандер", які були запущені з тимчасово окупованого Джанкоя в Криму. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.
31 липня 2023, 18:49

Ворог примусово мобілізував до 60 тис. чоловіків з окупованих територій - ГУР МО

За інформацією представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрія Черняка, держава-агресор росія з початку 2022 року здійснила примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України, забравши від 55 000 до 60 000 чоловіків для своєї армії.
31 липня 2023, 13:30

Зеленський підписав закон, який дозволяє правоохоронцям збивати БпЛА

Президент України, Володимир Зеленський, затвердив закон про повноваження Національної поліції та Національної гвардії стосовно безпілотних літальних апаратів. Закон №8185 був підписаний главою держави 31 липня та повернутий до парламенту.
30 липня 2023, 14:09

Окупанти активно ремонтують "кримський міст": фото - ЗМІ

На тимчасовій, незаконно зведеній надбудові «кримській міст», що з’єднує материкову територію сусідньої ворожої держави та український тимчасово окупований Крим, – помітили активну спробу залатати нещодавні наслідки вибухової події. Окупанти пригнали будівельну техніку та живу силу для чергової спроби відновлювальних робіт.