Новини кримінального світу. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини кримінального світу

03 січня 2024, 12:35

До 14 років за ґратами засуджено начальницю підрозділу окупаційного «митного посту» на Луганщині

Судовий вирок отримала начальниця так зв. «отдела таможенного оформления №4 ТП «Красная Таловка» государственного таможенного комитета лнр», яку заочно засуджено до тривалого терміну позбавлення волі. Встановлено, що окупанти призначили її на посаду у червні 2022 року, невдовзі після створення незаконного митного посту в захопленому Щастинському районі.
28 грудня 2023, 18:01

За матеріалами 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за 2023 рік реальні терміни покарання отримали близько 70 осіб

У 2023 році співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях провели на сході України цілу низку вдалих оперативних заходів. Викрито та затримано понад 40 осіб, причетних до незаконної діяльності на шкоду національній безпеці України. За матеріалами Управління реальні терміни покарання отримали близько 70 правопорушників, ще 50 - засуджено заочно.
27 грудня 2023, 18:00

Суд відмовився звільнити Дубінського, нардеп залишається у СІЗО

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про залишення народного депутата Олександра Дубінського під вартою. Ухвала суду залишається незмінною і не підлягає оскарженню. Адвокат Дубінського виступав із проханням замінити запобіжний захід з «тримання під вартою» на «домашній арешт».
27 грудня 2023, 13:13

У ексголови Верховного суду Князєва вирішено конфіскувати 900 тисяч гривень

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про конфіскацію суми понад 900 тисяч гривень у колишнього голови Верховного суду, Всеволода Князєва. За даними Національного агентства із запобігання корупції, Князєва звинувачували в отриманні подарунка, що перевищує законно встановлену та дозволену вартість.
27 грудня 2023, 12:16

У Києві затримано власників підприємства-провайдера з Луганщини, які з 2014 року транслюють російські телеканали

Служба безпеки України затримала у Києві власника інтернет-провайдера, який надає послуги на тимчасово окупованій частині Луганщини та співпрацює з окупантами. За матеріалами слідства, він систематично сплачує «податки» до «бюджету» окупаційної адміністрації рф у тимчасово захопленому Луганську, чим фінансує російську агресію.
25 грудня 2023, 16:39

По справі «Одеського аеропорту» продовжено зобов’язання бізнесмену Боруховичу

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) продовжив термін спеціальних зобов’язань, покладених на бізнесмена Алекса Боруховича до 20 лютого 2024 року. Його підозрюють у вчиненні протиправних дій, пов'язаних з організацією заволодіння комунальним аеропортом "Одеса", та доходами від його діяльності, сума яких становить 2,5 млрд грн.
23 грудня 2023, 14:50

Посадовець КМВА оформлював депутатам військові виплати без несення служби

Правоохоронці оголосили про висунення підозри керівнику апарату Київської міської військової адміністрації за сприяння депутатам Київради, які уникали військової служби, отримуючи при цьому грошове забезпечення. За інформацією слідства, керівник апарату КМВА незаконно відряджав депутатів з військової частини до військової адміністрації Києва.
22 грудня 2023, 14:42

В черговий раз суд зменшив заставу для Коломойського

Київський апеляційний суд вирішив зменшити розмір застави для скандального бізнесмена Ігоря Коломойського ще на 300 млн гривень. Це вже другий раз, коли зменшується розмір застави для Ігоря Коломойського. У вересні цього року її максимальний розмір становив майже 3,9 млрд гривень, але вже тоді, у вересні, її було зменшено до 3 млрд гривень.
21 грудня 2023, 19:41

Скандальне будівництво Подільського мосту: чиновник вдруге отримав підозру

Під час будівництва Подільського мосту в Києві виявлені мільйонні збитки, через що було оголошено про підозру директору комунального підприємства у службовій недбалості. У поліції нагадали, що у вересні цього року даний керівник вже отримав підозру за аналогічною статтею через завищення цін на пісок, що збільшило вартість будівництва на 6,5 мільйона гривень.
20 грудня 2023, 13:47

Колишньому судді Тандиру, який збив нацгвардійця, продовженно арешт

Святошинський районний суд столиці ухвалив рішення про продовження запобіжного заходу для колишнього судді Олексія Тандира який у Києві на блокпості на смерть збив нацгвардійця. Підозрюваний просив змінити запобіжний захід – замість СІЗО відправити його на фронт. Зазначено, що стаття дозволяє скасувати запобіжні заходи для тих, хто викликається на військову службу під час мобілізації.
15 грудня 2023, 16:43

До 10 років ув’язнення засуджено бойовика «лнр», який воював проти України з 2014 року

За матеріалами СБУ термін за ґратами отримав ще один бойовик окупаційних військ, захоплений українськими військовими в полон у боях на Бахмутському напрямку. Встановлено, що мешканець окупованого Антрацитівського району у 2014 році вступив до НЗФ «Всевеликое войско донское», У підрозділі «Волчья сотня» він отримав зброю та посаду стрільця. Потім був переведений до так зв. «7 ОМСБр нм лнр».
13 грудня 2023, 16:33

Дубінському суд обмежив терміни ознайомлення зі справою до 29 грудня

Суд встановив часові рамки для вивчення матеріалів кримінального провадження, що стосується народного депутата Олександра Дубінського, якого підозрюють у скоєнні службового підроблення для незаконного виїзду за кордон. За інформацією ДБР, підозрюваний та його захисники штучно затягують процес вивчення матеріалів, щоб спеціально затримати передачу обвинувального акта до суду.
12 грудня 2023, 16:42

Судитимуть чотирьох мешканок Старобільщини за співпрацю з російськими окупантами

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох псевдопосадовиць за фактом колабораційної діяльності. Розслідуванням встановлено, що мешканки Старобільщини після повномасштабного російського вторгнення пішли на співпрацю з ворогом.
11 грудня 2023, 16:09

Заочно арештовано колишнього мера Одеси Костусєва – батька нардепа Гончаренка

Вищий антикорупційний суд заочно арештував колишнього мера Одеси Олексія Костусєва, батька народного депутата Олексія Гончаренка. Олексій Костусєв отримав такий вирок у зв'язку зі справою про незаконне заволодіння майновим комплексом стратегічного об'єкта — КП «Міжнародний аеропорт "Одеса"» та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності.
10 грудня 2023, 14:02

Прикордонники викрили чотирьох чоловіків, які намагались втекти з країни з підробленими документами

Протягом тижня прикордонники Мукачівського загону завадили чотирьом українцям втекти з країни та перетнути українсько-румунський кордон за підробленими документами. одна людина намагалася отримати дозвіл на виїзд з України за "липовим" тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного та довідкою про проходження військово-лікарської комісії. Останній використав підроблену довідку про непридатність до військової служби.
09 грудня 2023, 12:49

За співпрацю з російськими окупантами судитимуть мешканку Луганщини, іншій повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру місцевій мешканці у колабораційній діяльності. Також скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексзаступниці головного бухгалтера селищної ради, яка очолила «відділ бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення адміністрації Білокуракинського району лнр».
08 грудня 2023, 14:45

Повідомлено про підозру ще двом колаборантам з Луганщини: «голові муніципального утворення» та «депутату»

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру двом громадянам у колабораційній діяльності. Жителька Первомайська, ексдержслужбовиця після повномасштабного вторгнення рф стала «головою ради жінок» при адміністрації міста. Інший підозрюваний ‒ мешканець Лисичанська, колишній керівник дільниці відокремленого підрозділу АТ «Лисичанськвугілля» «Шахта ім. Д. Ф. Мельникова».
07 грудня 2023, 17:45

Апеляційний суд відмовився випустити Дубінського з-під ватри

У вівторок, 7 грудня, відбулося засідання Київського апеляційного суду у справі народного депутата Олександра Дубінського, який перебуває під вартою. Засідання проходило у закритому режимі, після якого суд вирішив залишити запобіжний захід незмінним. Олександра Дубінського продовжать тримати під вартою до 12 січня 2024 року, можливість внесення застави не передбачено.
07 грудня 2023, 16:24

Судитимуть командира чеченського збройного формування «ахмат», який брав участь в окупації міст Луганщини

Слідчі СБУ зібрали доказову базу на громадянина рф, колишнього секретаря Ради економічної та громадської безпеки Чеченської республіки, заступника командуючого «2-го армійського корпусу народної міліції лнр», командира так зв. «загону спеціального призначення «ахмат» генерал-майора поліції Апті Алаудінова. Він особисто перебував у зоні бойових дій на території міст Рубіжне, Кремінна, Сєвєродонецьк та віддавав накази бойовикам загону «ахмат».
06 грудня 2023, 12:21

До 12 років колонії засуджено луганчанина, який служив у «військовій комендатурі лнр» та воював проти ЗСУ

За матеріалами СБУ термін за ґратами отримав ще один бойовик окупаційних військ, захоплений українськими військовими в полон у боях в районі Білогорівки. За даними досудового розслідування, 27-річий мешканець Луганська у грудні минулого року вступив на службу за контрактом до так зв. «окремого батальйону охорони 234 військової комендатури лнр».