Новини кримінального світу. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини кримінального світу

03 жовтня 2023, 14:04

Військовим передали гелікоптер, який АТ «Мотор Січ» намагалось приховати

Представники Державного бюро розслідувань передали українським військовим вертоліт Мі-2, який попередня адміністрація компанії "Мотор Січ" намагалася приховати від Збройних Сил України. У червні 2023 року ДБР ініціювало арешт цього повітряного судна у рамках розслідування порушень, пов'язаних із перешкоджанням законній діяльності Збройних Сил України та пособництва державі-агресору.
02 жовтня 2023, 22:48

Мера міста Суми затримано під час отримання хабаря

Під час отримання хабаря були затримані міський голова Сум Олександр Лисенко та директор Департаменту ЖКГ міської ради. За даними в СБУ, підозрювані отримали хабар від місцевої компанії, яка здійснює вивезення сміття. Зазначається, що посадовці "обклали даниною" цю компанію. Вони вимагали з підприємців 2 млн 130 тис. грн. У разі відмови платити погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.
30 вересня 2023, 12:51

Депутат з Луганщини від забороненої «ОПЗЖ» підозрюється у колабораціонізмі

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру депутату Міловської селищної ради Старобільського району від забороненої в Україні проросійської політичної партії «ОПЗЖ». Йому інкриміновано колабораційну діяльність. За даними слідства, чинний депутат, який мав антиукраїнську позицію, в умовах воєнного стану пішов на співпрацю з ворогом.
29 вересня 2023, 16:38

СБУ викрила на колабораційній діяльності керівника так зв. «администрации Меловского района лнр»

Співробітники СБУ зібрали доказову базу щодо протиправної діяльності ще одного окупаційного чиновника керівної ланки. Цього разу повідомлення про підозру у вчиненні злочину проти національної безпеки України отримав так званий «заступник голови адміністрації Міловського району лнр». Раніше мешканець цього селища на Старобільщині працював старшим інспектором з благоустрою відділу ЖКГ Міловської селищної ради.
28 вересня 2023, 15:04

СБУ повідомила про підозру колишньому псевдоміністру освіти та науки так зв. «лнр» Луганщини

Слідчі СБУ задокументували колабораційну діяльність та повідомили про підозру колишньому «міністру освіти та науки лнр». За даними досудового розслідування, ексвикладач Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля добровільно пішов на співпрацю з окупантами. На початку 2021 року очолив так зв. «міністерство освіти та науки лнр». У липні 2022 р. його було звільнено.
27 вересня 2023, 17:31

Двох мешканців з Луганщини судитимуть за пособництво державі-агресору

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох «керівників гумцентрів» від політичної партії «єдина росія» за фактом пособництва державі-агресору. Слідством встановлено, що після захоплення окремих районів Луганщини мешканці Новодружеська та Привілля Сєвєродонецького району почали співпрацювати з представниками окупаційної влади.
27 вересня 2023, 13:18

Суд у Нью-Йорку визнав Дональда Трампа винним у шахрайстві

Суд у Нью-Йорку прийняв рішення, в якому стверджується, що колишній президент США Дональд Трамп та його сімейний бізнес завищували вартість своєї власності та інших активів, а це може мати серйозні наслідки для його бізнесу в штаті. Агентство Reuters повідомляє, що Трампа визнали винним у шахрайстві у цьому випадку.
26 вересня 2023, 17:22

Дев’ятьом «освітянам» на Луганщині повідомлено про підозру у колабораціонізмі, трьох – судитимуть

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області дев’ятьом колишнім освітянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. За даними слідства, підозрювані ‒ мешканці Луганщини, які до повномасштабного вторгнення рф працювали в освітніх закладах Старобільщини, Сватівщини та Щастинського району.
25 вересня 2023, 20:57

Рішення суду по апеляції бізнесмена Коломойського

Київський апеляційний суд відхилив запит про зміну запобіжного заходу для бізнесмена Ігоря Коломойського на домашній арешт. Головуючий колегії суддів, Віктор Глиняний, оголосив таке рішення в понеділок, 25 вересня. гор Коломойський у своєму виступі в суді запевнив, що не має наміру уникати слідства і висувані обвинувачення для нього є питанням бухгалтерської інтерпретації.
25 вересня 2023, 16:42

СБУ викрила вісьмох очільників окупаційних структур, які займаються незаконною паспортизацією мешканців Луганщини

СБУ продовжує заходи щодо документування діяльності ворожих поплічників, які сприяють окупантам у незаконній паспортизації мешканців Луганщини та «інтеграції» захопленої території у правовий простір країни-терориста. Оперативники та слідчі ідентифікували особи та повідомили про підозру вже восьми начальникам так зв. «многофункциональных центров предоставления государственных и муниципальных услуг»
25 вересня 2023, 14:53

Повідомлено про підозру ще трьом очільникам «центрів держпослуг лнр» на Луганщині

За процесуального керівництва Лисичанської, Сватівської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру трьом особам у колабораційній діяльності. За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф мешканці м. Брянка, смт Станиця Луганська та смт Білокуракине перейшли на бік ворога. Підозрюваними виявились колишні правоохоронець, очільниця реабілітаційного центру та працівник ЦНАПу.
23 вересня 2023, 12:54

За публічний заклик до насильницької зміни влади під суд відправлять суддю з Луганщини

Прокурори Луганської обласної прокуратури спільно з прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно «голови Кам’янобродського районного суду міста Луганська лнр». Їй інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду.
22 вересня 2023, 13:02

СБУ розслідує діяльність бойовика з Луганщини, призначеного рашистами на керівну посаду

СБУ зібрала докази злочинної діяльності призначеного окупантами начальника відділу так зв. «адміністрації міста Сєвєродонецька лнр» та повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності. Задокументовано, що з серпня 2022 року окупаційний «відділ із забезпечення життєдіяльності смт. Борівське» очолює 41-річний мешканець цього населеного пункту.
22 вересня 2023, 11:50

Трьом жителям Луганщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру трьом особам у колабораційній діяльності. Особи «налагоджують» життя на тимчасово окупованій території регіону та легалізують режим влади окупантів. Покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.
21 вересня 2023, 16:39

Двом керівникам «центрами надання держпослуг» на Луганщині повідомлено про підозру

Співробітники СБУ задокументували діяльність керівника окупаційного «центру з надання державних послуг» країни-агресора та начальників його регіональних відділень. Так зв. «государственное учреждение лнр «многофункциональный центр предоставления государственных и муниципальных услуг» («МФЦ») створено рашистами на тимчасово захопленій території невдовзі після окупації.
20 вересня 2023, 21:21

Підозру повідомлено віталію невеселому лідеру партії окупантів «новые люди» на Луганщині

СБУ підозрює в колабораційній діяльності керівника офісу «регионального отделения» російської партії «новые люди» в окупованому Сєвєродонецьку, який проводить систематичну інформаційно-пропагандистську діяльність на користь агресора. Йдеться про віталія невеселого – колишнього боксера та учасника проросійського руху «патріоти за життя», який схвалює збройну агресію рф проти України та військові злочини окупантів.
20 вересня 2023, 20:16

Гелікоптер олігарха-втікача Жеваго передано українським військовим (ВІДЕО)

Гелікоптер колишнього депутата та акціонера АТ «Банк "Фінанси та кредит"» Костянтина Жеваго було передано одній з військових частин Збройних Сил України. Як повідомили в Державному бюро розслідувань (ДБР), Жеваго використовував цей повітряний засіб для особистих потреб, перебуваючи на території України.
20 вересня 2023, 13:31

До 13 років ув’язнення засуджено очільника окупаційної «поліції» з Луганщини

За матеріалами Служби безпеки України ще одного колаборанта з Луганщини визнано винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України та заочно засуджено до тривалого терміну позбавлення волі. Зловмисником є мешканець Станиці Луганської, який у червні 2022 р. дав загарбникам добровільну згоду на призначення «начальником оперативного відділення Станично-Луганського РВ мвс лнр».
19 вересня 2023, 13:51

Двом «високопосадовцям лнр» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

СБУ задокументувала діяльність чергових «високопосадовців» так званої «лнр» та повідомила їм про підозру в колабораційній діяльності. Один зі зловмисників з грудня 2022 року обіймає посаду «руководителя администрации главы лнр». Другою фігуранткою є колишня начальниця управління економічного розвитку Сєвєродонецької ВЦА.
18 вересня 2023, 13:43

Священника УПЦ МП та колишнього «регіонала» судитимуть за колабораціонізм – СБУ

СБУ зібрала докази незаконної діяльності священника УПЦ МП та колишнього представника партії "регіонів", які співпрацюють із загарбниками у так зв. «адміністрації Міловського району лнр». Цей незаконний «орган влади» окупанти створили на території Старобільського району на Луганщині. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення.