Новини кримінального світу. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини кримінального світу

06 лютого 2024, 13:29

Князєва тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя – САП

6 лютого 2024 року Вища рада правосуддя, за ініціативою керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), прийняла рішення тимчасово відсторонити від суддівської діяльності колишнього голову Верховного Суду. Це сталося у зв'язку із притягненням його до кримінальної відповідальності у справі про одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.
05 лютого 2024, 13:16

До 15 років за ґратами засуджено ще одного псевдопрокурора «лнр»

За матеріалами СБУ ще один зрадник, призначений окупантами на прокурорську посаду, заочно отримав судовий вирок. Суд визнав зловмисника винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та засудив до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади у державних органах, займатися юридичною діяльністю строком 15 років та з конфіскацією майна.
03 лютого 2024, 14:09

На Луганщині засуджено місцеву освітянку за впровадження російських стандартів освіти

За публічного обвинувачення прокурорів Щастинської окружної прокуратури Луганської області місцеву мешканку визнано винною у діях, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти. Їй призначено максимальне за інкримінованою статтею покарання ‒ 3 роки позбавлення волі.
01 лютого 2024, 14:51

На Київщині виявлено чиновника військової частини на спробі привласнити 20 млн гивень

Чиновника в одній з військових частин на Київщині спіймали при вчиненні фінансових махінацій, і виявилося, що він намагався втягнути у свої схеми й свою дружину. Начальник фінансово-економічної служби однієї з військових частин намагався "замести сліди" свого недбалого ставлення до фінансів військової частини перед командуванням. Він подав неправдиві відомості про виплату 20 мільйонів гривень додаткової винагороди своїй дружині.
01 лютого 2024, 14:05

Повідомлено про підозру «голові Лутугинського муніципального округу лнр»

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину у добровільному зайнятті посади у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора. Підозрюваний ‒ мешканець смт Успенка, медик, який після захоплення окремих територій Луганської області почав підтримувати ворога.
31 січня 2024, 12:49

Колишньому голові Верховного Суду Князєву зменшили заставу, яку було швидко за нього внесено

Повідомляється, що за колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва, що знаходиться під підозрою у корупції за отримання хабаря у розмірі майже 3 млн доларів США, було внесено заставу. У грудні минулого року захист стверджував, що сім'я підозрюваного може внести максимум 10 мільйонів гривень.
26 січня 2024, 14:10

Засуджено до строку за ґратами експосадовицю з Луганщини, яка брала участь в організації та проведенні псевдореферендуму

За публічного обвинувачення прокурорів Щастинської окружної прокуратури Луганської області місцеву мешканку визнано винною у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності. Їй призначено максимальне за інкримінованими статтями покарання ‒ 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права впродовж 15 років обіймати певні посади в органах влади.
23 січня 2024, 16:18

Повідомлено про підозру керівниці поліграфічної компанії з Луганщини, яка веде бізнес з російськими окупантами

СБУ викрила генеральну директорку найбільшого поліграфічного підприємства у Луганську, яка сприяє загарбникам та провадить господарську діяльність у взаємодії з органами окупаційної влади та на користь агресору. Їй повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
22 січня 2024, 12:49

В Одесі затримано сина Гринкевича при спробі організації виїзду за кордон

В Одесі було затримано п'ятого учасника кримінальної організації, яка поставляла Збройним силам України (ЗСУ) одяг низької якості на суму 1 млрд гривень, повідомили у понеділок, 22 січня, представники Офісу генерального прокурора. Згідно зі слідством, ця особа — Роман Гринкевич, син відомого львівського підприємця Ігоря Гринкевича, був затриманий в Одесі о 6:50 ранку при організації виїзду за межі України.
21 січня 2024, 13:49

Оголошено у розшук Петра Симоненка

Служба безпеки України оголосила у розшук екслідера забороненої в Україні Комуністичної партії, Петра Симоненка, чиє ім'я з'явилося у базі розшуку Міністерства внутрішніх справ. За офіційною інформацією, його зникнення в системі датується 19 серпня 2023 року.
20 січня 2024, 14:08

Очільника окупаційної «поліції» Старобільського району Луганщини засуджено до 15 років за ґратами

Судовий вирок отримав так зв. «т.в.о. начальника Старобільського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр». Колишній співробітник міліції Луганщини перейшов на бік ворога і після 2014 року обслуговував рашистський режим на різних посадах: був «заступником міністра», «начальником управління карного розшуку МВС лнр». У червні минулого року фігурант очолив так звану «поліцію» на Старобільщині.
19 січня 2024, 14:34

Представники ДБР пояснили, чому Романа Гринкевича не було арештовано

Романа Гринкевича, сина скандального львівського підприємця Ігоря Гринкевича, розшукують після того, як зібрали достатньо доказів, повідомила радниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян. Уточнено, що особи, які отримали підозру у справі Гринкевичів, і яким суд обрав запобіжний захід, залишаться під вартою до середини березня. Зазначено, що вони мають законне право внести заставу у розмірі 500 млн гривень.
18 січня 2024, 13:08

До 15 років тюрми загрожує колаборантам з Луганщини, які служать у незаконних силових структурах ворога

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми загрожує двом колаборантам, які служать ворогу в незаконних силових структурах на Луганщині. Одним із фігурантів є «прокурор Міловського району лнр», призначений окупантами весною 2022 року. Другий зловмисник — є колишнім українським правоохоронцем, який зрадив присязі та пішов служити до «Міловського РВ МВС лнр».
17 січня 2024, 16:52

У Львівській ОВА проведено обшуки співробітниками СБУ

Співробітники СБУ провели обшуки у департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної військової адміністрації. Зазначено, що слідчі дії проводилися ще у понеділок, 15 січня, в рамках кримінального провадження стосовно можливої протиправної діяльності одного з постачальників засобів захисту.
17 січня 2024, 13:54

Викрито концерн на Житомирщині, який працював з російським ВПК

Правоохоронці затримали двох топменеджерів концерну з Житомирської області, який забезпечував постачання систем загородження для підприємств оборонно-промислового комплексу на росії. Про це стало відомо від ДБР у середу, 17 січня. За інформацією від правоохоронців, до початку повномасштабної війни концерн перебував у власності підприємця, який за кілька днів до початку вторгнення залишив Україну.
16 січня 2024, 13:35

Повідомлено про підозру колаборантам-представникам партії «единая россия» у незаконних «советах» муніципальних утворень на Луганщині

Повідомлено про підозру колаборантам, які у результаті псевдовиборів увійшли до складу так зв. «советов муниципальных округов», незаконно створених загарбниками на Луганщині. Усі ворожі поплічники попередньо отримали членство у партії російського диктатора «единая россия» і нині представляють її у місцевих «советах».
15 січня 2024, 13:38

Зафіксовано діяльність колаборантів, що очолюють «філії» партій рф на тимчасово окупованій території Луганщини

СБУ зібрала доказову базу на очільників «регіональних представництв» російських політсил, які ведуть у Луганській області системну діяльність, спрямовану на всебічну підтримку агресора та інтеграцію захоплених територій у політичну систему рф.
14 січня 2024, 12:53

Повідомлено про підозру у державній зраді чотирьом правоохоронцям з Луганщини

Повідомлено про підозру чотирьом правоохоронцям за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Вони на камери пропагандистських медіа присягнули на вірність так званій «лнр». Добровільно вступили до «Троїцького та Станично-Луганського райвідділів внутрішніх справ мвс лнр». Обійняли рядові посади. Наразі вирішується питання щодо обрання усім особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
11 січня 2024, 13:12

Повідомлено про підозру 69 організаторам окупаційного «референдуму» на Луганщині за 2023 рік

У 2023 році співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність та повідомили про підозру 69 організаторам псевдореферендуму на Луганщині. Зокрема, зібрано доказову базу щодо близько 30 «депутатів» так зв. «народного совета лнр», які підготували фейковий «плебісцит». Стосовно значної кількості фігурантів досудове розслідування завершено, матеріали скеровано до суду.
09 січня 2024, 16:53

Так званому «голові адміністрації Сєвєродонецька» та його спільникам повідомлено про підозру за підтримку та пропаганду дій російських окупантів

СБУ повідомила про підозру організованій групі осіб, яка займається систематичним проведенням в окупованому Сєвєродонецьку масових та інформаційно-пропагандистських заходів політичного характеру на підтримку агресії рф проти України.