Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

21 вересня 2023, 17:50

З урахуванням зауважень Венеціанської комісії в Раді ухвалено закон про нацменшини

Верховна Рада привела у відповідність закон "Про національні меншини" до рекомендацій Венеціанської комісії. На засіданні 21 вересня законопроєкт №9610 було підтримано 318 народними депутатами. Законопроєкт визначає, хто такі національні меншини та регулює їхні права. Він також дозволяє використовувати мови національних меншин у рекламі, на різних заходах та під час надання допомоги.
20 вересня 2023, 22:05

ЗСУ підтвердили ураження командного пункту окупантів поблизу Севастополя

За інформацією Управління стратегічних комунікацій (СтратКом) ЗСУ, війська України здійснили атаку на командний пункт російських окупаційних військ недалеко від тимчасово окупованого Севастополя в Криму. Як повідомляється, вибуховий інцидент стався у середу, 20 вересня.
20 вересня 2023, 16:18

Верховна Рада повторно ухвалила закон про е-декларування

Верховна Рада повторно схвалила закон про е-декларування, враховуючи зауваження президента Володимира Зеленського. Це рішення отримало підтримку 341 нардепа. Зеленський наклав вето на закон про відновлення е-декларування та висловив свої пропозиції, включаючи створення відкритого Реєстру декларацій з урахуванням низки особливостей щодо військовослужбовців, які біли підтримані сьогодні.
19 вересня 2023, 21:04

Комітет свободи слова, який очолював Шуфрич, ліквідовувати не збираються

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови щодо відкликання Нестора Шуфрича з посади голови комітету свободи слова. У відомостях також фігурувала можливість розгляду питання про ліквідацію цього комітету взагалі. Після відставки Шуфрича у комітеті залишаться лише два народних депутати. Євген Брагар, заступник голови комітету, стане виконуючим обов'язки голови.
19 вересня 2023, 17:46

ЗСУ підтвердили ураження штабу російських окупантів в районі Мелітополя

Вранці 19 вересня, Збройні сили України успішно вдарили по штабу російських окупантів в районі тимчасово окупованого Мелітополя. Про це повідомлено Управлінням стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних сил України. Раніше вранці про вибухи в окупованому Мелітополі повідомили міський голова Іван Федоров та Центр національного спротиву.
18 вересня 2023, 14:50

За удари росії по енергетиці України буде неминуча відплата – Буданов

Україна готується дати відповідь на можливі атаки російських сил на свою енергетичну інфраструктуру восени. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Кирило Буданов. Він підкреслив, що Україна вже активно працює над спеціальною кампанією стримування та відплати, готуючись відповісти на можливі удари окупантів по енергетичних об'єктах у відповідь на це.
18 вересня 2023, 14:07

Звільнено всіх замім Резникова, в тому числі Маляр

Кабінет міністрів прийняв рішення про звільнення всіх шістьох заступників міністра оборони, внаслідок призначення нового очільника відомства. Також був звільнений Костянтин Ващенко з посади державного секретаря Міноборони України. Джерело, близьке до Міністерства оборони, вказало, що "проходить повна оновлення".
17 вересня 2023, 16:46

Офіційно визнано полоненим Ігоря Колихаєва, мера Херсона

Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив статус полоненого міського голови Херсона Ігоря Колихаєва. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на сина Колихаєва. Статус полоненого мера було офіційно підтверджено 13 вересня. Ігор Колихаєв — єдиний міський голова обласного центру в полоні росіян і один з кількох голів місцевого самоврядування, кого досі не звільнили.
17 вересня 2023, 16:10

Зеленський привітав рятувальників з професійним святом

Президент України Володимир Зеленський висловив привітання українським рятувальникам з професійним святом і відзначив їхні досягнення. Дякуємо кожному співробітнику ДСНС за надзвичайну сміливість, самовідданість, за професіоналізм. За кожне врятоване вами життя. Вклоняємося. Слава працівникам ДСНС! Слава героям!
16 вересня 2023, 17:57

В Гостомелі росія втратила багато «елітних» військових фахівців – ГУР

Під час боїв у Гостомелі російські окупанти зазнали значущих втрат, втративши 200 елітних фахівців, які мали захопити летовища та аеропорти. Про це повідомив командир підрозділу спецпризначення, офіцер-розвідник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони, який брав участь у битві за Київ.
15 вересня 2023, 20:26

Президент провів чергове засідання Ставки

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 15 вересня, провів чергову Ставку головнокомандувача. Був заслуханий звіт про завершені спеціальні операції та приділена увага плануванню майбутніх дій. Крім того, розглядалися питання постачання зброї, боєприпасів та всього необхідного для фронту.
15 вересня 2023, 18:59

Повітряні Сили показали як та чим б’ють по російським кораблям

Повітряні сили з успіхом знищують ворожі цілі, використовуючи британські авіаційні крилаті ракети Storm Shadow та французькі Scalp. "В авіації Повітряних сил є два типи крилатих ракет, надані партнерами для протистояння окупанту. Британські Storm Shadow ми встановлюємо під лівим крилом Су-24М, французькі Scalp - під правим".
15 вересня 2023, 13:01

Проєкт державного бюджету на 2024 рік ухвалено Урядом

Кабінет міністрів ухвалив проєкт державного бюджету на 2024 рік із власними доходами загального фонду бюджету в розмірі 1 трлн 560 млрд грн та видатками загального фонду на суму 3 трлн 108 млрд грн. "Ми збільшимо наш арсенал зброї та техніки, включаючи дрони, боєприпаси та ракети. Щорічні податки громадян та бізнесу будуть спрямовані на підтримку наших збройних сил та забезпечення оборони".
14 вересня 2023, 16:52

Успіхи ЗСУ в Андріївці на Бахмутському напрямку - Маляр

Село Андріївка на Бахмутському напрямку було визволено Україною. Про це 14 вересня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. "На Бахмутському напрямку ми рухаємось вперед. На північному флангу ворог намагається відбити втрачені позиції. А на південному ми успішно просуваємось".
14 вересня 2023, 16:35

ЗСУ офіційно підтвердили удар по комплексу ППО С300/400 «Тріумф» в Євпаторії

Вночі 14 вересня була проведена спеціальна операція в районі Євпаторії, виконана спільними зусиллями військової контррозвідки, Служби безпеки України та Військово-морських сил України. Відбулась серія потужних вибухів в місці розташування російського ракетного комплексу "земля-повітря". Про вибухи в районі Євпаторії стало відомо близько 5 ранку. Вони відбувались поруч із військовою частиною окупантів.
13 вересня 2023, 17:22

ЗСУ офіційно підтвердили удар по порту Севастополя

Українські збройні сили вчинили удар по Севастополю, який зараз тимчасово перебуває під окупацією, у середу, 13 вересня. Сьогодні вночі в самому Севастополі були зафіксовані чисельні вибухи. Пізніше міністерство оборони російської федерації повідомило про атаку, під час якої було запущено 10 крилатих ракет на судноремонтний завод імені С. Орджонікідзе, що призвело до пошкоджень двох кораблів.
12 вересня 2023, 14:41

Зеленський наклав вето на закон №9534 про декларування з закритими реєстрами

Президент України Володимир Зеленський вирішив використати право вето і заблокував законопроєкт щодо відновлення обов'язкового електронного декларування для чиновників, який передбачав закриті реєстри ще на один рік. «Декларації мають бути відкритими. Одразу».
11 вересня 2023, 21:12

Рустем Умєров вперше провів телефонну розмову з главою Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів, Ллойд Остін, вперше провів телефонну розмову з міністром оборони України, Рустемом Умєровим. Остін і Умєров також обговорили порядок денний майбутнього засідання контактної групи з питань оборони України, яке заплановане на наступний тиждень на авіабазі "Рамштайн".
11 вересня 2023, 13:05

«Вишки Бойка» повернуті під контроль України – ГУР

Українські військові здійснили операцію із повернення під свій контроль бурових газо- та нафтовидобувних платформ недалеко від узбережжя Криму в Чорному морі, які також відомі як "вишки Бойка". Також повідомлено, що під час операції спецпризначенці захопили цінні трофеї, включаючи запаси вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет) та РЛС Нева, яка може відстежувати рух суден у Чорному морі.
09 вересня 2023, 14:15

Зеленський провів Ставку. Обговорили захист енергетики і портів

У суботу, 9 вересня, Президент Володимир Зеленський провів чергову Ставку верховного головнокомандувача, на цей раз присвячену захисту об’єктів енергетики та портів. На цьому засіданні були вислухані доповіді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики та керівників компаній Укренерго, Укргідроенерго, Нафтогазу, а також Генерального штабу Збройних Сил України.