Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

23 жовтня 2023, 21:39

Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем'єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. В ході розмови Зеленський акцентував увагу на важливості розвитку відносин між Україною та Саудівською Аравією, а також регіоном Затоки. Лідери обговорили реалізацію угод, досягнутих під час попередньої зустрічі, та узгодили майбутні спільні ініціативи.
23 жовтня 2023, 17:39

Зеленський провів кадрові перестановки у керівному складі СБУ

Президент України Володимир Зеленський провів ротації у керівництві Служби безпеки України. Про що вказують укази глави держави (№700-706/2023). Нові призначення охопили кілька ключових посад у СБУ. Змінено начальника Головного слідчого управління СБУ, главу Департаменту господарського забезпечення СБУ, заступника голови СБУ та керівництво Головним управлінням СБУ у Донецькій та Луганській областях.
21 жовтня 2023, 20:38

Міністр оборони Умєром висловив вдячність главі Пентагону за ATACMS

Міністр оборони Рустем Умєров висловив вдячність главі Пентагону Ллойду Остіну за передачу Україні далекобійних ракет ATACMS. Пресслужба Пентагону також підтвердила готовність Білого дому звернутися до Конгресу з проханням про виділення ресурсів, необхідних для того, щоб Україна могла продовжувати захищати свій народ від російської навали.
20 жовтня 2023, 20:50

Україні потрібні такі втрати, які росія несе під Авдіївкою – Зеленський

Українські військові продовжують ефективно утримувати оборону на сході країни. Втрати російських окупантів за останні дні вражають. Про це Володимир Зеленський оголосив у відеозверненні. Під час свого візиту до Херсона та Миколаєва президент провів нараду з вищим командуванням Збройних Сил України. Основна увага приділялася ситуації на півдні країни та в Донецькій області, зокрема в районі Авдіївки.
19 жовтня 2023, 21:33

Валерій Залужний відвідав Авдіївку

Росіяни активно використовують штурмові підрозділи та спрямовують велику кількість бронетехніки, залучаючи авіацію та артилерію. Попри всі труднощі, українські воїни героїчно відбивають атаки, знищуючи живу силу та техніку противника.
19 жовтня 2023, 20:52

В мережу потрапило відео нападу народного депутата Шахова на людину

Адвокат Олександр Шира звернувся до генерального прокурора Андрія Костіна із клопотанням оголосити підозру у справі про побиття людини народним депутатом Сергієм Шаховим. Шира заявив, що минулого року народний депутат Шахов здійснив напад на директора одного з підприємств, що спричинило тілесні ушкодження потерпілому.
19 жовтня 2023, 17:01

США постачатимуть ATACMS в Україну на постійній основі – МЗС України

Угода між Україною та Сполученими Штатами про регулярне постачання далекобійних ракет ATACMS для українських військ отримала підтвердження від міністра закордонних справ Дмитра Кулєби, який повідомив про це в ефірі українського телеканалу.
19 жовтня 2023, 14:10

Законопроєкт про заборону РПЦ підтримали в Раді у першому читанні

Рада прийняла у першому читанні законопроєкт щодо обмеження діяльності релігійних організацій, пов'язаних із російською православною церквою (РПЦ). За ухвалення проєкту закону проголосували 267 парламентаріїв. Слід відзначити, що цьогоріч, після перевірок, СБУ підозрює кілька єпархій Української православної церкви московського патріархату у поширенні ненависті, відмові визнавати війну та навіть зраді державі.
18 жовтня 2023, 13:24

Міноборони відсудило 7 мільйонів доларів у компанії-виробника неякісних бронежилетів

Міністерство оборони України виграло судовий позов на суму 7 мільйонів доларів у компанії, яка намагалася постачити низькоякісні бронежилети для Збройних сил. Юридична служба Міноборони звернулася до міжнародного арбітражу, який вирішив стягнути майже 7 мільйонів доларів США на користь українського військового відомства.
17 жовтня 2023, 16:44

Ухвалено закон про довічний фінансовий моніторинг посадовців

Парламент ухвалив новий закон, який розширює фінансовий моніторинг політично значущих осіб (PEP). Прийняття цього закону стало однією з умов співпраці України та Міжнародного валютного фонду (МВФ). 3 жовтня Комітет Ради з питань фінансів, податкової та митної політики вніс пропозицію відтермінувати впровадження фінансового моніторингу до моменту вступу України в Європейський союз. Однак цю поправку скасовано 16 жовтня після критики з боку ЄС
16 жовтня 2023, 17:00

600 днів війни: «Головне – не втрачати часу. Не втрачати єдності!»

Вже 600 днів з початку повномасштабної війни в Україні, яку розв’язала росія. Президент Володимир Зеленський із закликом продовжувати боротьбу заради майбутнього нації звернувся до українців у понеділок, 16 жовтня. Також президент подякував усім, хто б’ється та працює заради свободи України. Та висловив шану кожному, хто віддав своє життя, щоб український народ зберігся.
15 жовтня 2023, 13:55

Україна візьме в оренду сучасні системи ППО – Повітряні Сили ЗСУ

Україна вирішила скористатися можливістю взяти в оренду системи протиповітряної оборони від своїх партнерів на період опалювального сезону. Про це заявив Юрій Ігнат, представник Повітряних сил ЗСУ, у ході телемарафону 15 жовтня.
14 жовтня 2023, 21:11

Влада України продовжує спроби евакуювати українців із Сектору Гази

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець прибув до Єгипту з метою організації евакуації громадян України з Сектору Газа. За його даними, 243 українці, зокрема жінки та діти, потребують термінової евакуації з Сектора Газа. Прикордонний пункт перетину Рафах між Єгиптом і Сектором Гази зараз заблокований.
14 жовтня 2023, 13:41

Пошкодження російських кораблів підтвердили у ВМС

У Військово-морських силах Збройних Сил України підтвердили, що минулого дня, 13 жовтня, отримали пошкодження декілька суден Чорноморського флоту росії. Зазначено, що буксир "Професор Микола Муру" та корабель "Павло Державін" зазнали ушкоджень.
13 жовтня 2023, 20:29

Зеленський відвідав Одесу з робочим візитом та провів нараду

Президент Володимир Зеленський відвідав Одесу та провів нараду з місцевою владою та військовими. Він зауважив, що під час наради була детально розглянута підготовка до опалювального сезону, захист об'єктів енергетики, наслідки російських обстрілів портової інфраструктури та потреби системи ППО. Командувач ОСУВ Одеса Андрій Гнатов доповів Зеленському про оперативну ситуацію в зоні відповідальності ОК Південь.
12 жовтня 2023, 18:03

Найближчим часом нас очікує новий етап боротьби за електроенергію – ГУР

Найближчим часом українців очікує новий етап боротьби за електроенергію. Про це повідомив Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України. За словами Буданова, останнім часом росія обмежено завдала ракетних ударів та відновила певний запас. "На жаль, нас знову чекає битва за електроенергію", - зазначив він.
11 жовтня 2023, 14:18

Зеленський про вибори та свій другий президентський термін

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про свої плани щодо участі у президентських виборах під час інтерв'ю Digi24. Він заявив, що він не планує йти на другий термін після закінчення війни, але якщо вибори відбудуться у період війни, то він розглядає можливість балотування.
10 жовтня 2023, 18:25

Зеленський призначив нового голову Полтавської області

У вівторок, 10 жовтня, президент України Володимир Зеленський затвердив Філіпа Проніна на посаді голови Полтавської обласної державної адміністрації. Відповідний указ був підписаний і оприлюднений на офіційному веб-порталі глави держави. Додатково, іншим указом президент звільнив Дмитра Луніна як тимчасового виконувача обов'язків голови Полтавської ОДА.
09 жовтня 2023, 20:54

Зеленський вирушить до Румунії з робочим візитом

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 10 жовтня, відвідає Румунію — це стане першим візитом після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Президенти обговорять посилення підтримки Києва у протистоянні з російською агресією, а також безпекову ситуацію в регіоні та Чорному морі.
09 жовтня 2023, 15:50

Вкрадену в Україні зброю росія передала терористам ХАМАС – ГУР

Російська сторона здійснила передачу, захопленої під час війни в Україні, зброї терористам з ХАМАС. Ця зброя була виготовлена в США та країнах ЄС та буде використана у дезінформаційній кампанії проти України. Ця кампанія передбачає створення низки статей та «розслідувань» в західних ЗМІ.