Новини влади. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

15 серпня 2023, 22:22

Верещук закликала всіх готуватися до тривалої війни з росією та дала поради

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців готуватися до тривалої війни з росією та оприлюднила рекомендації із п'яти пунктів та дала поради.
15 серпня 2023, 20:59

Україна відреагувала на розмови щодо поступок територіями на користь росії

Україна відреагувала на останні обговорення можливого приєднання до НАТО, та «гіпотетичні міркування» щодо відмови від частини своїх територій на користь росії. Розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними. Завжди виходили з того, що Альянс, як і Україна, – територіями не торгують.
15 серпня 2023, 18:18

Зеленський завітав до українських захисників на Мелітопольському напрямку

Президент України Володимир Зеленський продовжує робочі візити до українських захисників на різних напрямках передових позицій. Сьогодні він завітав до Запорізької області, де відбулася зустріч з бійцями декількох бригад. Зустріч з бійцями була спрямована на обговорення актуальних питань, прийняття рішень та аналіз ходу бойових дій. Подяка військовим за їхній внесок у захист України.
14 серпня 2023, 20:32

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 200 млн доларів

Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів. Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, яка була оприлюднена у понеділок, 14 серпня.
14 серпня 2023, 20:11

Зеленський відвідав бойові бригади на Сході, що воюють в межах ОТУ «Соледар»

Під час своєї робочої поїздки на територію Донеччини, Президент України Володимир Зеленський відвідав командні пункти декількох бригад, які взяли участь у наступальних діях у зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Соледар".
14 серпня 2023, 18:23

Зеленський на передовій Сходу з робочим візитом

Увечері, 14-го серпня, в офіційних соцмережах Володимира Зеленського з’явилась інформація про те, що Президент відвідав передові позиції на Донеччині. Обговорили з командирами проблеми, із якими стикаються воїни, і пропозиції щодо їх розв’язання.
12 серпня 2023, 20:23

До Києва приїхав начальник Штабу оборони Британії адмірал сер Тоні Радакін

У суботу, 12 серпня, столицю України відвідав начальник Штабу оборони Великої Британії - адмірал сер Тоні Радакін. Про це повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. Варто відзначити, що Велика Британія підтримує Україну вже з початку російської агресії. Ця країна стала першою, хто надав нашим військовим сучасні західні танки та далекобійні ракети.
11 серпня 2023, 21:43

Міністерство оборони України заявило про непричетність до закупки неякісної форми для військових

За матеріалами слідства, у 2022 році між військовою частиною та швейною фабрикою були укладені договори на поставку форменого одягу для військовослужбовців. Підрозділи Міністерства оборони до даного процесу закупівлі: визначення потреби, пошуку виконавця, укладання договору та супроводу виконання технічних умов — НЕ ЗАЛУЧАЛИСЯ.
11 серпня 2023, 17:00

Мета атаки росіян на аеродром в Івано-Франківській області - Ігнат

Терористична армія російської федерації продовжує здійснювати спроби атакувати військові аеродроми нашої країни. Після кількох ударів по аеродрому Повітряних сил під Старокостянтиновом, - окупанти вирішили обстріляти аеродром, розташований у районі Коломиї.
11 серпня 2023, 14:42

Зеленський розпорядився звільнити всіх обласних військкомів

Глава держави наголосив, що було прийнято рішення про звільнення всіх керівників обласних територіальних центрів. Ця міра сприятиме впровадженню змін та покращенню роботи системи. Президент висловив впевненість, що управління цією сферою мають бути покладені на тих, хто розуміє, що таке війна та які наслідки може мати корупція під час воєнного стану.
11 серпня 2023, 14:24

Зеленський провів засідання РНБО щодо корупції в ТЦК

Під час перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) правоохоронними органами виявлені випадки корупційних дій, включаючи моменти під час проведення загальної мобілізації. Ці випадки становлять потенційну загрозу для національної безпеки України та негативно впливають на довіру до державних інституцій
10 серпня 2023, 18:48

Запроваджена ініціатива для зміни правил розлучення для українців

Верховна Рада приділила увагу можливості спрощення процедури розлучення в країні, ухваливши за основу законопроєкт, спрямований на внесення змін до Сімейного кодексу. Пояснювальна записка до законопроекту вказує, що його мета - усунути бар'єри для здійснення права на шлюб та його розірвання.
10 серпня 2023, 14:47

Рада заборонила в «Duty Free» цигарки та алкоголь

У Верховній Раді був прийнятий та затверджений під час другого читання законопроєкт про обмеження торгівлі цигарками та алкоголем у магазинах безмитної торгівлі Duty Free. Вказано, що законопроєкт №9315 був підтриманий 276 народними депутатами під час пленарного засідання.
09 серпня 2023, 20:03

Доплати військовим затверджено Урядом

Уряд схвалив нову постанову, яка стосується щомісячних доплат для тих, хто стоїть на захисті нашої держави. Ця важлива ініціатива охоплює військовослужбовців, правоохоронців і рятувальників. Інформацію про це оприлюднив Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України, у своєму телеграм-каналі у середу, 9 серпня.
09 серпня 2023, 15:30

Зеленський провів спеціальну Ставку, присвячену наступу та фронту

Військове керівництво України продовжує активно координувати свої зусилля у напрямку зміцнення обороноздатності країни. Як зазначив глава держави Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі 9 серпня, остання Ставка Верховного головнокомандувача відбулася в спеціальному форматі та була присвячена єдиній темі – наступу.
08 серпня 2023, 21:10

Сирський на передовій Куп’янського напрямку провів нараду з командирами

Командувач Збройних Сил України, генерал-лейтенант Олександр Сирський, відвідав на передовій позиції українських військових на Куп'янському напрямку. Обговорили актуальну ситуацію та прийняли необхідні оперативні рішення. Робота командирів - є невід'ємною частиною успішного виконання операцій та забезпечення безпеки країни.
08 серпня 2023, 20:39

Буданов з робочим візитом відвідав Болгарію, де відбулись важливі переговори

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов, очолив делегацію, яка відвідала Болгарію з офіційним візитом. Під час цієї поїздки були проведені зустрічі з високими посадовцями болгарського оборонного відомства. Про це було оголошено у відомостях, оприлюднених болгарським інформагентством БГНЕС у вівторок, 8 серпня.
08 серпня 2023, 20:14

«Формула миру» як основа для припинення інших конфліктів – Зеленський

Пропозиція української «Формули миру» може стати важливим інструментом для розв'язання не лише внутрішнього конфлікту, а й допомогти вирішити інші глобальні проблеми цього світу. Президент України Володимир Зеленський наголосив на цьому під час свого інтерв'ю журналістам з Латинської Америки.
07 серпня 2023, 19:46

«Будуть без кораблів, якщо продовжать обстріл портів та блокаду моря» - Зеленський про росіян

У свіжому інтерв'ю для видання La Nacion, глава української держави заявив, що намагання кремля використовувати свій вплив на українські порти та нав'язувати шантаж щодо переміщення суден в Чорному морі може мати серйозні наслідки.Зокрема, Зеленський підкреслив, що якщо росія продовжуватиме атаки на українські порти та здійснюватиме блокаду вод у Чорному морі, це може спричинити втрату корабельного флоту рф.
07 серпня 2023, 18:18

Україна розраховує отримати крилаті ракети TAURUS від Німеччини

Повітряні сили України розглядають можливість отримання нового арсеналу ракет, включаючи Storm Shadow та SCALP, а також німецькі високоточні далекобійні ракети TAURUS, які мають потенціал збільшити ефективність оборони. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.