Новини влади. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

14 липня 2023, 15:36

Верховна Рада змінила дати трьох свят

Законопроект, який передбачає зміну трьох святкових дат, був підтриманий Верховною Радою, відповідно до пропозиції президента Володимира Зеленського. У пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що ці зміни необхідні для "відмови від російської спадщини".Закон буде підписаний після 28 липня, оскільки цього року День Української Державності відзначатимуть ще за старою датою.
13 липня 2023, 16:51

Україна вже отримала касетні боєприпаси від США

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що Україна отримала касетні боєприпаси від США після того, як президент Джозеф Байден ухвалив рішення передати їх Україні.
13 липня 2023, 15:33

Рада схвалила законопроєкт про легалізацію медичного каннабісу

Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроект №7457 про легалізацію медичного каннабісу. Законопроект передбачає обмежену легалізацію каннабісу, його смоли, екстрактів і настоянок, а також тетрагідроканнабінолу (ТГК) - першого і єдиного на сьогодні каннабіноїду, дозволеного для медичного застосування в деяких країнах.
12 липня 2023, 15:44

Зеленський оцінив результати саміту НАТО у Вільнюсі як хороші для України

Президент України Володимир Зеленський оцінив результати саміту НАТО у Вільнюсі як хороші для України. Він висловив цю думку під час спільної пресконференції з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом. Зеленський зазначив, що, якби Україна отримала запрошення до НАТО, саміт став би ідеальним.
11 липня 2023, 21:17

Україна має виконати значну роботу, щоб відповідати вимогам членства в НАТО - Данілов

За словами Данілова, важливо перейти на стандарти Альянсу, і це вимагає великих зусиль. Він підкреслює, що НАТО - це не тільки військовий союз, а також альянс, який надає важливість правам людини, демократії та свободі слова. У цих сферах, за його словами, потрібно багато зробити.
11 липня 2023, 13:46

"Невизначеність - є ознакою слабкості" - Зеленський про події у Вільнюсі

Зеленський зазначив, що Україна буде присутня на саміті НАТО у Вільнюсі, оскільки це виявлення поваги. Однак, він висловив занепокоєння отриманими сигналами про обговорення формулювань без участі України. Президент підкреслив, що ці формулювання стосуються запрошення, а не членства України в Альянсі.
10 липня 2023, 20:04

Німеччина оголосить про нові пакети допомоги для України під час саміту НАТО

Німеччина оголосить про нові пакети допомоги для України під час саміту НАТО у Вільнюсі. Про це 10 липня повідомив міністр оборони ФРН, Борис Пісторіус, на прес-конференції в Берліні. За його словами, попередня робота над цими пакетами підтримки "практично завершена", і Німеччина готова представити їх на саміті НАТО.
09 липня 2023, 13:51

На росії відреагували на публікацію карт мінування окупантами ЗАЕС від ГУР

У російській федерації відреагували на публікацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України, де була представлена карта з мінуванням Запорізької атомної електростанції російськими військовими.
09 липня 2023, 12:45

Зеленський з Дудою у Луцьку вшанували пам'ять жертв Волинської

9 липня відбувся важливий візит президентів України та Польщі, Володимира Зеленського та Анджея Дуди, до Луцька. Їхньою метою було відвідати Кафедральний костел святих Петра й Павла та вшанувати жертв Волинської трагедії. Razem oddajemy hołd wszystkim niewinnym ofiarom Wołynia! Pamięć nas łączy! Razem jesteśmy silniejsi.
08 липня 2023, 16:17

День народження Валерія Залужного - оригінальній подарунок від льотчиків

Українські льотчики оригінально привітали головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з днем народження, підписавши для нього американську керовану авіабомбу JDAM-ER. Цей незвичайний подарунок відбувся з нагоди 50-річчя головнокомандувача ЗСУ, яке збіглося з 500-м днем героїчного протистояння українського війська та народу проти російських окупантів у повномасштабній війні.
08 липня 2023, 14:11

Олексій Кузнєцов: «Маємо допомагати молодим людям, які хочуть робити нашу країну кращою»

В Києві відбувся Форум «Зе! Молодіжка Луганщина», присвячений інтеграції молоді в громаду та простору для розвитку.
08 липня 2023, 13:02

500 днів війни: Президент України Володимир Зеленський відвідав острів Зміїний

Президент України Володимир Зеленський відвідав острів Зміїний у Чорному морі в рамках 500-го дня повномасштабної війни з росією. Він повідомив про це у суботу, 8 липня, під час свого візиту. Невеликий клаптик суходолу посеред Чорного моря є великим доказом того, що Україна поверне собі кожну частину своєї території.
07 липня 2023, 18:46

Загроза на ЗАЕС зменшується, але не знята повністю – Буданов

Буданов підтвердив, що наразі завдяки спільним зусиллям загроза техногенної катастрофи на ЗАЕС зменшується, проте він застеріг, що ризики не повністю усунуті, оскільки атомна станція залишається під контролем російських окупантів.
07 липня 2023, 17:06

Україна від Словаччини отримає ще 16 САУ Zuzana 2

Словаччина планує передати Україні ще 16 самохідних артилерійських установок Zuzana 2, а також спільно розробляти новий тип гаубиць. Президент Словаччини Зузана Чапутова оголосила про це під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Братиславі.
06 липня 2023, 20:16

Про зміну строків оновлення фото у паспорті - Міграційна служба

Згідно з повідомленням служби, "відновлюються строки для вклеювання фотографій у паспорт громадянина України зразка 1994 року (у вигляді паспорта-книжечки) по досягненню особою 25- чи 45-річного віку". Це означає, що якщо вам виповнилося 25 або 45 років у період з 13 березня 2020 року по 24 січня 2022 року, вам потрібно буде вклеїти фото у паспорт до 1 серпня 2023 року.
06 липня 2023, 19:50

В Софії відбулась зустріч Зеленського з Президентом Болгарії

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з офіційним візитом до Болгарії, зустрівся з президентом Руменом Радевим. Він висловив вдячність болгарському народу за те, що той прийняв багато українців. Президент відзначив, що мешканці Болгарії чітко розуміють, що насправді відбувається в Україні.
06 липня 2023, 14:03

Керівника Київміськбуду, що підкорив Еверест під час війни, - відсторонено від посади

Стало відомо, що у травні керівник Київміськбуду Ігор Кушнір підкорив Еверест разом зі своєю дружиною Оксаною, тоді як він покинув територію України з довідкою про інвалідність. Керівника Київміськбуду Ігоря Кушніра відсторонили від виконання обов'язків. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі.
05 липня 2023, 18:15

Остання інспекція не виявила мінування ЗАЕС, але треба ще подивитись – МАГАТЕ

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), Рафаель Гроссі, наголосив, що під час недавніх інспекцій на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) не було виявлено мінувальної діяльності. Він підкреслив, що атомні станції не повинні використовуватися як військові бази.
04 липня 2023, 20:21

Про можливий теракт на ЗАЕС – Генштаб ЗСУ

За повідомленням Збройних Сил України, існує можливість провокації на території Запорізької атомної електростанції, яка була окупована російськими терористами з 4 березня 2022 року. Російські ЗМІ та телеграм-канали активно поширюють дезінформацію на цю тему.
04 липня 2023, 14:12

Україна розглядає можливість посилення своєї авіації –Ігнат

"Ми не обмежуємося лише одним вибором. Розглядаємо різні можливості для підвищення бойових спроможностей нашої авіації, і F-18 є одним із потенційних варіантів", - повідомив Юрій Ігнат.