Новини влади. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

30 грудня 2023, 18:45

Зеленський озвучив наслідки масованої атаки Росії

Внаслідок вчорашньої російської ракетної атаки, кількість жертв в Україні зросла до 39. Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Зафіксовано, що постраждало майже 120 міст і сіл, зруйновано сотні цивільних обʼєктів. Зеленський також висловив вдячність світовим лідерам, політикам та громадським діячам, які засудили російську атаку.
29 грудня 2023, 16:05

Зеленський звільнив очільника Тернопільської ОДА

Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення звільнити Володимира Труша з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації. Посадовець подав заяву про відставку, яку також підтримав Кабінет міністрів України. Володимир Труш очолював Тернопільську ОДА з березня 2020 року. До цього він очолював Рогатинську районну державну адміністрацію.
26 грудня 2023, 16:48

Мар’їнка протрималась майже два роки, але її більше не існує – Залужний

Збройні сили України вирішили залишити Мар'їнку в Донецькій області, що фактично свідчить про окупацію міста російськими загарбниками. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на пресконференції. Марʼїнка протрималася майже два роки. Станом на сьогоднішній день наші війська ще знаходяться у північній його частині. Наші війська підготували оборонний рубіж поза цим населеним пунктом.
25 грудня 2023, 16:18

Привітання Президента України: Різдво задає правильний настрій на наступний рік

Президент України Володимир Зеленський привітав українців у понеділок, 25 грудня, з Різдвом Христовим, та висловив подяку бійцям за успішне ліквідування ворожих загроз, за всі збиті ворожі цілі та всім, хто наближає перемогу над російськими окупантами, і зауважив, що різдвяні досягнення українських захисників визначають настрій на наступний рік.
24 грудня 2023, 18:26

Зеленський привітав українців з Різдвом

Президент Володимир Зеленський у Святвечір привітав українців з Різдвом Христовим! Головним проханням у молитві на Святвечір буде те, щоби повернулися живими всі захисники України, та щоб вони повернулися переможцями.
23 грудня 2023, 15:14

Зеленський впровадив в дію ще два санкційні рішення РНБО

Президент Володимир Зеленський впровадив в дію ще два рішення Ради національної безпеки і оборони України з питань введення економічних санкцій. Один з указів реалізує рішення РНБО щодо введення персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій відносно восьми фізичних осіб, а також 15 юридичних осіб. Підсанкційним особам буде заблоковано активи на території України.
22 грудня 2023, 16:27

Олексій Кузнєцов: «Ухвалення законопроєкту про медичний канабіс поліпшить якість лікування низки категорій громадян»

21 грудня Верховна рада підтримала у другому читанні законопроєкт, який легалізує в Україні обіг медичного канабісу. Подію коментує народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов.
21 грудня 2023, 16:59

Верховна Рада ухвалила легалізацію медичного канабісу

Верховна Рада прийняла рішення у другому читанні щодо легалізації медичного використання канабісу в Україні. За законопроєкт №7457 проголосували 248 голосами в цілому. Закон введуть в дію через пів року після його опублікування. Тобто це буде приблизно друге півріччя 2024 року.
20 грудня 2023, 19:47

Щоденно з України виїжджають тисячі чоловіків призовного віку – ДПСУ

За добу з України по всій ділянці вздовж західного кордону виїжджають близько 6000 чоловіків призовного віку. Таку інформацію надав полковник Ігор Матвійчук, начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України. Більш за все виїжджає водіїв вантажних перевезень, супроводжуючих осіб з інвалідністю, а також самі особи з інвалідністю та багатодітні чоловіки.
19 грудня 2023, 18:05

Олексій Кузнєцов: «Впевнений, Україна буде в складі ЄС

Народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов, коментуючи нещодавню новину про те, що Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ України до Європейського Союзу, наголосив, що це знакове рішення, але Україна ще має пройти непростий шлях до повноправного членства в ЄС.
19 грудня 2023, 12:56

СБУ знищує ворога на східному фронті: 270 ліквідованих окупантів, броньована техніка, комплекси РЕБ

Співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях пліч-о-пліч з побратимами з ЗСУ продовжують виконувати бойові завдання на лінії фронту та у прифронтових районах і завдавати істотних втрат агресору. Завдані окупантам втрати в живій силі склали понад 370 осіб, у тому числі близько 270 – «двохсотими».
18 грудня 2023, 16:44

На фронті відбувається згортання деяких операцій – генерал

Українські Збройні сили стикаються з серйозним дефіцитом артилерійських снарядів, тому були змушені згорнути низку операцій, також через брак допомоги західних союзників. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія бригадний генерал Олександр Тарнавський. Дефіцит артилерійських снарядів є дуже серйозною проблемою, яка вже впливає на бойові операції безпосередньо й на полі бою.
16 грудня 2023, 20:24

Україна повернула ще трьох дітей з російської окупації

Україні вдалося забезпечити повернення до своїх родин трьох дітей із тимчасово окупованих територій, у тому числі однієї дитини, яка перебувала на території росії. України має офіційні дані про депортацію майже 20 тисяч дітей на росію.
16 грудня 2023, 18:34

Міністерство оборони України з місцевою владою мать намір посилити мобілізацію

Міністерство оборони та місцева влада обговорюють можливість посилення співпраці для підтримки та допомоги армії, зосереджуючись на посиленні мобілізаційних заходів. На засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося під головуванням президента, обговорювалася співпраця з місцевим самоврядуванням. Повідомив міністр оборони Рустем Умєров.
15 грудня 2023, 16:58

У Львові Зеленський ушанував памʼять полеглих захисників України

Під час робочої поїздки до Львова президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять захисників України, поклавши квіти на могили військових на Марсовому полі Личаківського цвинтаря. Личаківський військовий цвинтар став місцем поховання для загиблих у російсько-українській війні з квітня 2022 року. "Ніколи не забудемо наших героїв, які здобували волю і захист для України!"
13 грудня 2023, 16:58

Для абонентів Київстару заблоковано національний роумінг – Держспецзв’язку

Оператор мобільного зв'язку Київстар тимчасово припинив послугу національного роумінгу для своїх абонентів після потужної кібератаки, яка відбулася вчора. У відомстві вказали, що з метою запобігання перевантаженню мереж інших операторів, тимчасово заблоковано послугу національного роумінгу.
12 грудня 2023, 19:49

Зеленський зустрівся з політиками у Сенаті США

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з американськими політиками у Сенаті США. На зустрічі обговорювали безпекову та економічну ситуацію в Україні. Офіс президента також повідомив, що під час зустрічі підіймалися питання посилення протиповітряної оборони та потреби в далекобійному озброєнні для України.
11 грудня 2023, 16:33

СБУ вперше офіційно визнали вдалу ліквідацію іллі киви

Служба безпеки України вперше офіційно надала коментарі щодо ліквідації колишнього народного депутата та зрадника України іллі киви. Також наголошується, що Василь Малюк неодноразово підкреслював, що вороги України обов’язково понесуть відповідальність за свої злочини перед Богом, українським народом, законом і мораллю.
10 грудня 2023, 20:02

Володимир Зеленський провів зустрічі з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Президент Володимир Зеленський, перебуваючи в Аргентині для участі в інавгурації новообраного президента Хав’єра Мілея, провів додатково зустрічі з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору. Зеленський зазначив, що сподівається на участь якомога більшої кількості країн Латинської Америки у наступній зустрічі Радників, яка відбудеться вже у січні 2024 року.
09 грудня 2023, 13:39

Верховна Рада призначила Юрчишина новим головою комітету з питань свободи слова

Верховна Рада призначила народного депутата Ярослава Юрчишина, представника фракції «Голос», на посаду голови Комітету з питань свободи слова. Згідно з проєктом постанови №10296, за це рішення проголосували 247 народних депутатів на пленарному засіданні в суботу.