Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

07 вересня 2023, 17:06

Блінкен відвідав українських прикордонників та побачив збиті російські дрони

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, під час свого другого дня візиту до України, 7 вересня, відвідав бійців Держприкордонслужби у Київській області. Чиновник також оглянув трофеї прикордонників, серед яких кілька збитих російських дронів. У гостьовій книзі наприкінці візиту дипломат висловив враження від величезної мужності українських бійців.
06 вересня 2023, 21:24

Блінкен позитивно оцінив контрнаступ та пообіцяв подальшу підтримку

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що його візит до Києва є наміром США переконатися у тому, що в України є все необхідне для успіху в контрнаступі. Сполучені Штати готові надалі співпрацювати з українськими партнерами з метою відновлення сильної економіки та підтримки демократичних процесів в Україні.
06 вересня 2023, 18:15

Міноборони Румунії визнало падіння російського дрону: захист буде посилено

Частини російського безпілотника впали на румунську територію, під час обстрілу росією українського порту на річці Дунай на кордоні України та Румунії. Про це заявив міністр оборони Румунії Ангел Тілвар. Раніше міноборони Румунії заперечувало цю інформацію. Румунія вирішила підсилити захист свого повітряного простору після виявлення уламків російських дронів.
06 вересня 2023, 17:20

Голова Верховної Ради, Руслан Стефанчук, прибув до Токіо з робочим візитом

Голова Верховної Ради, Руслан Стефанчук, прибув до Токіо з робочим візитом для участі у парламентському саміті G7. Стефанчук також розповів, що під час його візиту до Японії відбудуться важливі двосторонні зустрічі з головами парламентів країн G7.
05 вересня 2023, 21:51

Мінсовіти підтримало скасування відстрочки для студентів 30+

Міністерство освіти висловило свою підтримку законопроєкту щодо скасування відстрочки від призову для студентів старше 30 років, щоб вступ до університетів не використовувався як засіб ухилення від мобілізації. Після оголошення воєнного стану, вступ до університетів став популярним юридичним способом ухилення від призову.
05 вересня 2023, 21:20

Президент підписав указ про звільнення Кириленка з поста голови Донецької ОВА

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Павла Кириленка з посади голови Донецької обласної державної адміністрації. Ця подія отримала підтримку і від Верховної Ради, і від Кабінету міністрів. Причиною звільнення Кириленка стала його кандидатура на посаду голови Антимонопольного комітету.
05 вересня 2023, 18:13

В Індії планується зміна назви країни на «історичну» – ЗМІ

Уряд під керівництвом прем'єр-міністра Нарендри Моді планує внести резолюцію до парламенту Індії щодо зміни назви країни на традиційну "Бхарат". Голосування за цю резолюцію може відбутися під час спеціальної сесії парламенту, запланованої на період з 18 по 22 вересня.
04 вересня 2023, 21:44

Російський диктатор з Ердоганом зустрівся, повертатись до зернової угоди – відмовився

Після зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, російський диктатор путін заявив, що росія не планує негайно повертатися до участі в зерновій угоді. Результати переговорів були опубліковані російськими ЗМІ, де путін стверджує, що росія була вимушена вийти з "зернової угоди", а західні країни продовжують заважати виконанням обов'язків у рамках цієї угоди.
04 вересня 2023, 20:26

Папа Римський Франциск виправдовувався за «велику матінку росію»

Папа Римський Франциск надав пояснення стосовно своїх нещодавніх слів про "велику матінку росію", заявивши, що вони не мали політичного підтексту. Під час бесіди з журналістами Папа Франциск визнав, що його минулі коментарі були "погано сформульовані". Він стверджує, що фразу слід розглядати у культурному, а не політичному контексті.
04 вересня 2023, 18:15

Ердоган з путіним три години вели перемовини

У Сочі завершилися переговори президентів Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана та рф путіна. Зустріч у санаторії "русь" тривала близько 3 години. Спочатку Ердоган та путін півтори години говорили у складі делегацій, а потім відправились на робочу вечерю у форматі віч-на-віч. Після завершення переговорів вони не давали пресконференцію.
04 вересня 2023, 13:28

До Верховної Ради подано заяву про звільнення Умєрова з Фонду держмайна

Глава Фонду державного майна, Рустем Умєров, заявив про свою відставку, яку він подав до Верховної Ради України. Про це інформує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в понеділок, 4 вересня. Згідно з повідомленням, заяву Умєрова розглядатимуть під час найближчого пленарного засідання Верховної Ради.
03 вересня 2023, 16:23

Угорщина знов відрізнилась скандальною заявою щодо України

Угорщина знову поширила пропозицію стосовно України, що викликала суперечки та обурення в суспільстві. Голова канцелярії угорського прем'єр-міністра Ґерґелі Гуляш зробив скандальну заяву та вважає, вважає, що розміщення миротворців та інші подібні рішення в довгостроковій перспективі сприятимуть забезпеченню миру в Україні та стверджує, що Україна не зможе повернути окуповані росією території.
02 вересня 2023, 14:30

В Україну надійдуть системи Slinger проти безпілотників

Австралійська оборонно-технологічна компанія Electric Optic Systems (EOS) представила системи Slinger, які здатні вражати безпілотники на відстані до 1500 метрів. Ці комплекси планується постачити в Україну. EOS також підписала два контракти з Україною на постачання 110 систем Slinger, які будуть встановлені на бронетранспортери M113, та ще 50 систем, які будуть інтегровані у бронетранспортери Bushmaster.
01 вересня 2023, 21:30

Польща та країни Балтії готові відрізати Білорусь від Європи

Польща, разом з країнами Балтії, висловлює готовність прийняти конкретні заходи у разі серйозних інцидентів на своїх кордонах. У випадку провокацій з боку Білорусі, Польща закриє всі пункти перетину кордону між Білоруссю та Європою.
01 вересня 2023, 21:20

США передадуть Україні ракети AMRAAM

Міністерство оборони США уклало угоду з компанією Raytheon Missiles and Defense на закупівлю ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" для України. Згідно з інформацією Пентагону, розмір контракту становить 192 мільйони доларів.
01 вересня 2023, 16:03

На росії зробили заяву, що розгорнули комплекс Сармат

За словами гендиректора роскосмосу, Юрія Борисова, росія, можливо, розгорнула на бойове чергування стратегічний ракетний комплекс «Сармат». Він зробив це оголошення під час відкритого уроку, проведеного в рамках просвітницького марафону, організованого російським товариством «знання». Борисов надав цю інформацію в п'ятницю, 1 вересня, як передає інформагенція на росії тасс.
01 вересня 2023, 14:29

На росії путін наважився зустрітись з Ердоганом, названа дата

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та російський путін проведуть переговори у Сочі 4 вересня. Про це було оголошено речником кремля дмитром пєсковим на брифінгу 1 вересня.
31 серпня 2023, 21:00

ГУР про доставку ядерної зброї до Білорусі та можливість її використання

Російська федерація вже передала Білорусі перші ядерні боєголовки, це стало відомо "кілька днів тому". Цю інформацію поширив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов. За його словами, наявність ядерної зброї на території Білорусі варто розглядати як частину складної "геополітичної гри", яка містить різноманітні аспекти стримування та регулювання міжнародних відносин.
31 серпня 2023, 13:34

Призначено нового міністра оборони Британії. Грант Шаппс приступив до роботи

Британський міністр оборони Бен Воллес оголосив про свою відставку після чотирьох років на посаді. Новим головою Міністерства оборони став Грант Шаппс. Попередньо відомо, що Шаппс обіймав посаду міністра енергетичної безпеки. За відкритими даними, на минулому тижні майбутній міністр оборони відвідав Київ, де брав участь у святкуванні Дня Незалежності.
30 серпня 2023, 22:18

Знищення чотири транспортні літаки Іл-76 на росії, ще декілька пошкоджено – ГУР

Під час нічного вибухового інциденту 30 серпня, що трапився на аеродромі в пскові, було знищено чотири військово-транспортні літаки Іл-76, а ще декілька зазнали ушкоджень. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. зараз проходить уточнення даних, включаючи втрати серед ворожого особового складу.