Новини влади. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

17 квітня 2024, 13:37

На росії у Самарі знищено військовий вертоліт Мі-8 – ГУР

На аеродромі Кряж у місті Самара, що знаходиться на росії, стався пожежно-вибуховий інцидент – знищено військовий транспортний вертоліт Мі-8. Про це інформує пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Зазначено, що вартість подібного вертольота може становити від 10 до 15 мільйонів доларів США.
16 квітня 2024, 16:22

Зеленський підписав закон про посилення мобілізації

Володимир Зеленський підписав законопроєкт про посилення мобілізації №10449. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради у вівторок, 16 квітня. «Повернуто з підписом від президента України», – вказано у картці законопроєкту.
16 квітня 2024, 13:16

Закон про посилення мобілізації скеровано на підпис Зеленському

Законопроєкт про посилення мобілізації в Україні №10449 вже надійшов на підпис президенту Володимиру Зеленському. Цю інформацію підтверджують дані на офіційному сайті Верховної Ради, які були оприлюднені у вівторок, 16 квітня.
15 квітня 2024, 20:36

Результати засідання «Коаліції дронів» повідомили в Міноборони

На спеціальному позачерговому засіданні керівної групи Коаліції дронів, міжнародні партнери обіцяли швидко розпочати поставки Україні безпілотників різних моделей, різної модифікації. Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс закликав присутніх щодня памʼятати, що війна продовжується, тож час усім учасникам долучитися до підтримки ініціативи.
14 квітня 2024, 12:09

В Луганську уражено пункт управління російських військ – ЗСУ

Українські військові офіційно повідомили, що в суботу, 13 квітня, влучно уразили пункт управління угруповування військ противника в тимчасово окупованому Луганську, де пролунала серія потужних вибухів. Виникла пожежа та здійнявся стовп густого чорного диму, який було помітно зі всіх куточків міста. Місцеві пабліки оприлюднили інформацію, що «прильоти» сталися на машинобудівному заводу
13 квітня 2024, 13:01

Тривають важкі бої за село Богданівку – Міноборони

Село Богданівка у Бахмутському районі, що неподалік від Часового Яру, продовжує залишатися під контролем українських сил. Проте наразі там тривають бої, окупанти не припиняють здійснювати штурми. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України в суботу, 13 квітня. Штурмові групи противника прорвалися в ніч на 13 квітня на північну околицю села.
12 квітня 2024, 14:12

Уряд затвердив доплату військовим «на нулі» у 70 тисяч гривень

Кабінет міністрів погодив встановлення доплат у розмірі 70 тисяч гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на передовій. Цю одноразову винагороду будуть отримувати Захисники за кожні 30 днів роботи на передовій.
12 квітня 2024, 12:20

Флот з Далекого сходу росія відправляє на війну проти України – ГУР

Повідомляється, що росія відправляє свій особовий склад Тихоокеанського флоту та 11-ї армії Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони на війну в Україну для укомплектування після суттєвих втрат. Цю інформацію оприлюднило Головне управління розвідки Міноборони України. Ці військові формування країни-агресорки раніше не брали безпосередню участь у бойових діях проти України.
11 квітня 2024, 12:00

Рада ухвалила закон про посилення мобілізації

У Верховній Раді було прийнято в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації №10449. За відповідну законодавчу ініціативу проголосували 283 народних депутати, 1 - проти, 49 - утримались, 18 - не голосували.
10 квітня 2024, 17:10

Президент України провів зустріч з міністром оборони Литви

Президент України Зеленський зустрівся з Лаурінасом Кащюнасом, новопризначеним міністром оборони Литви, який здійснив свій перший закордонний візит на цій посаді. Про це повідомила пресслужба глави держави. У ході зустрічі президент висловив вдячність за підтримку та активну роль Литви в міжнародній коаліції з розмінування та розвитку співпраці у сфері оборонної промисловості.
10 квітня 2024, 16:55

Україна підписала з Британією рамкову угоду про співпрацю у сфері оборонних матеріалів

Повідомляється про підписання рамкової угоди між Україною та Великою Британією у Києві під час найбільшої торговельної місії 29 британських компаній щодо співпраці у сфері оборонних матеріалів. Про це інформує міністр оборони Рустем Умєров. У своєму повідомленні він закликав представників британських компаній інвестувати в Україну та створювати спільні підприємства.
10 квітня 2024, 16:36

Верховна Рада ухвалила штрафні покарання за порушення правил військового обліку в першому читанні

У Верховній Раді в першому читанні було схвалено законопроєкт уряду під номером 10379, що стосується визначення штрафів за відмову проходити ВЛК. «За» проголосували 254 парламентарі.
09 квітня 2024, 17:30

Справедливе бронювання від мобілізації пообіцяв Шмигаль

Україна готується до впровадження справедливого та раціонального бронювання військовозобов’язаних, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль та надав доручення відповідним профільним міністерствам найближчим часом працювати над оновленням більш справедливої постанови про бронювання, зокрема, визначити перелік критично важливих об’єктів та підприємств.
09 квітня 2024, 13:50

Кадрові зміни в ЗСУ: звільнено двох командувачів – ЗМІ

У Збройних силах України продовжуються кадрові зміни та перестановки у керівництві. Звільнено командувачів двох оперативних командувань. ЗМІ повідомляють про генерал-майора Андрія Ковальчука, який був командувачем ОК "Південь", та генерал-майора Сергія Літвінова, який був командувачем ОК "Захід". При цьому не надано інформації щодо причин їхнього звільнення та призначення їхніх наступників.
08 квітня 2024, 19:56

Ракетний російський корабель «Серпухов» палав у Калінінградській області – ГУР

У Калінінградській області на росії дійсно виникла пожежа на борту ракетного корабля «Серпухов», що призвела до значних ушкоджень судна, повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України. Зазначено, що судно було спущено на воду у 2015 році. Через пожежу всередині ракетного корабля повністю знищені його засоби зв’язку та автоматизації. Відновлення боєздатності Серпухова потребуватиме тривалого часу.
08 квітня 2024, 17:04

Зеленський провів чергову Ставку: головне питання – захист Харкова

Президент Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якого було обговорено захист Харкова та інші важливі аспекти. Про це глава держави повідомив у своєму каналі в Telegram. Президент також прослухав доповіді військових про захист об'єктів енергетики та ефективність збиття ворожих дронів та ракет.
07 квітня 2024, 17:14

Зеленський пообіцяв «справедливу відповідь» щодо російського терору у Харкові

Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з керівниками військових та правоохоронних структур країни: із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, міністром оборони Рустемом Умєровим, головою СБУ Василем Малюком і начальником Головного управління розвідки Міноборони Кирилом Будановим для обговорення ситуації на фронті та планування подальших заходів.
06 квітня 2024, 20:56

Зеленський вимагає прийняти закон про посилення мобілізації

Верховна Рада України повинна провести голосування у другому читанні щодо законопроєкту про мобілізацію у «найближчі дні». Про це заявив президент Зеленський під час інтерв'ю, яке було продемонстроване під час телемарафону «Єдині новини» в суботу, 6 квітня.
06 квітня 2024, 12:59

На росії підірвано військовий об’єкт: нафтопровід у Ростовській області – ГУР

У ніч на 6 квітня в районі населеного пункту Азов (Ростовська область на росії) сталася вибухова подія, пов'язана з підривом трубопроводу, яким здійснювалося перекачування нафтопродуктів з місцевої нафтобази до танкерів у припортовій території Азовського морського порту. Про це повідомляє ГУР. Подальше завантаження танкерів російськими нафтопродуктами припинено на невизначений термін.
05 квітня 2024, 18:31

На наступному тижні Верховна Рада розгляне закон про мобілізацію

На наступному пленарному засіданні Верховна Рада України розгляне у другому читанні законопроєкт про мобілізацію, повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк. Остаточна порівняльна таблиця ще не готова до другого читання законопроєкту про мобілізацію. Народний депутат вказав, що комітет національної безпеки, оборони та розвідки продовжує працювати над документом.